• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

«Σείστηκε» η Νέα Υόρκη από τους εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς [pics]

7 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η φετινή Εθνική Παρέλαση του Ελληνισμού της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν για την 25η Μαρτίου ήταν σύμφωνα με όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μία από τις μαζικότερες της τελευταίας δεκαετίας.

Χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας, παρέλασαν, την Κυριακή 14/04/2019, με τις κοινότητες, τα σχολεία, τους συλλόγους κι άλλους οργανισμούς της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, πολλά φορώντας εθνικές ενδυμασίες ενώ χιλιάδες ήταν κι αυτοί που την παρακολούθησαν από τα πεζοδρόμια, κρατώντας γαλανόλευκες σημαίες.

Αυτοί όμως που ξεχώρισαν ήταν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς. Ανάμεσα στις 11 Φιλαρμονικές ήταν και η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» που ταξίδεψε από την Κέρκυρα για τις επετειακές εκδηλώσεις.

Τελετάρχης της εθνικής παρέλασης ήταν ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Μάρκους. Η φετινή παρέλαση ήταν αφιερωμένη στη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τα συνθήματα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας κυριάρχησαν. Επίσης πολλά ήταν τα συνθήματα για λευτεριά στην Κύπρο, κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και υπέρ των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γενικός Πρόξενος, δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, την Κύπρο ο Επίτροπος της Προεδρίας για Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου, παρέλασαν μαζί με τους ομογενείς, ο ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσαρλς Σούμερ, η φιλέλλην βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, οι ομογενείς πολιτειακοί γερουσιαστές Μιχάλης Γιάνναρης, Λου Ραπτάκης και Ανδρέας Γουνάρδης, οι πολιτειακοί βουλευτές Αραβέλλα Σιμωτά και Νικολ Μαλλιωτάκη, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης και η εισαγγελέας της Κομητείας Νάσο Μαντλίν Σίγκα. Στην πρώτη γραμμή κι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, που το πρωί της Κυριακής προεξήρχε της δοξολογίας, παρουσία των διπλωματικών αρχών, των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς κι άλλων επισήμων.

«Αν λείψουν οι Εύζωνες, η εικόνα της παρελάσεως υφίσταται σημαντική αλλοίωση»
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που διοργανώνει κάθε χρόνο την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, ενώ καλωσόρισε επίσημα στη Νέα Υόρκη τους Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς και επέδωσε από έναν Σταυρό σε καθένα από τα μέλη της αποστολής.

«Αν λείψουν οι Εύζωνες, η εικόνα της παρελάσεως υφίσταται σημαντική αλλοίωση», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο πτέραρχος Γρηγόρης Πρεζεράκος, διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας επέδωσε ένα αναμνηστικό δώρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στον Αρχιεπίσκοπο, όπως και ο διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, Ροδόλφος Δημητρόγλου.

Αναφερόμενος στην Επανάσταση του 1821 ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «πρόκειται για ένα εκπληκτικό τόλμημα το οποίο θα μείνει στην ιστορία ως ένα μοναδικό γεγονός για το οποίο η λέξη θαύμα δε φτάνει να το χαρακτηρίσει», προσθέτοντας ακόμα και ότι αποτελεί «την αποθέωση του ηρωισμού και της ευφυΐας».

«Το 1821 είναι δείγμα του τι μπορούμε να κάνουμε όταν είμαστε ενωμένοι», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και αναφέρθηκε στη συμβολή και της Εκκλησίας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κούτρας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, όπως κάθε χρόνο, για να τελέσουμε ένα ευλαβικό μνημόσυνο για τους ήρωες του ’21, ενώπιον του εθνικού μας συμβόλου, της σημαίας μας, ενώπιον του συμβόλου της λεβεντιάς, της γενναιότητας και των αγώνων της νεότερης Ελλάδας, των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και υπό την σκέπη της μάνας μας, της Παναγίας».

«Σήμερα, τιμούμε τις θυσίες ενός Έθνους που χάραξε τον δρόμο στον Αγώνα κατά της Τυραννίας, υψώνοντας πρώτο από όλα τα άλλα έθνη της περιοχής το λάβαρο της Ελευθερίας. Μη λησμονάτε. Στην κιβωτό του Έθνους μας, μπήκαν χέρι- χέρι η χριστιανική πίστη, η περηφάνια και η αξιοσύνη. Την Κιβωτό αυτή την φέρουμε όλοι μέσα μας, είτε εδώ, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Κύπρο», τόνισε ο δρ. Κούτρας.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή των Αμερικανών φιλελλήνων στην Επανάσταση του 1821, είπε πως ο ελληνικός αγώνας ήταν ταυτόσημος με τον Αγώνα για την Ελευθερία.

«Εξ ου και πιστεύω ότι οι διμερείς δεσμοί Ελλάδος -ΗΠΑ είναι άρρηκτοι. Είναι δεσμοί ανθεκτικοί γιατί οι πρώτοι Αμερικανοί φιλέλληνες φρόντισαν να τους διαποτίσουν με το απόσταγμα της Δικαιοσύνης και της Ελευθερίας.

Το βράδυ του Σαββάτου, στη διάρκεια επίσημου δείπνου, τιμήθηκε ο τελετάρχης της παρέλασης Τζορτζ Μάρκους κι οι χορηγοί.

Στη σύντομη αντιφώνησή του, ο κ. Τζορτζ Μάρκους δήλωσε πολύ τυχερός γιατί η ελληνική κληρονομιά κυλάει στις φλέβες του.

Ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτης Φωτίου, εκπροσωπώντας την Κυπριακή Δημοκρατία, μετέφερε θερμό χαιρετισμό του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και όλων των Ελλήνων της Μεγαλονήσου, και ευχαριστίες ιδιαίτερα δε στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ενώ τόνισε πως ο Ελληνισμός ενωμένος μπορεί να αντιμετωπίσει όλους τους κινδύνους, προσθέτοντας πως «το καλύτερο μήνυμα το δίνετε εσείς γιατί το κόμμα σας είναι η Ελλάδα, είναι η Κύπρος, είναι το Εθνος».

Η Κύπρια Ευρωβουλευτής δρ Ελένη Θεοχάρους ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της για τον Ελληνισμό που φθίνει. «Σας παρακαλώ πολύ, αγωνιστείτε για την Ελλάδα του Καποδίστρια, αγωνιστείτε για την Ελλάδα που συμπληρώνει 200 χρόνια ελευθερίας, αγωνιστείτε για τους απελεύθερους Ελληνες, τους Βορειοηπειρώτες, τους Κύπριους και για τη Δυτική Θράκη που κινδυνεύει», είπε.

Η ομοσπονδιακή βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, συμπρόεδρος της Ομάδας Ελληνικών Θεμάτων στην αμερικανική Βουλή, ανέφερε ότι τα μέλη της Ομάδας ξεπερνούν τα 100, ενώ υπενθύμισε ότι από την ίδρυσή της τo 1996 μέχρι σήμερα δεν έχει περάσει κανένα ψήφισμα υπέρ της Τουρκίας στο Κογκρέσο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Ελλιοτ Ενγκελ, τόνισε μεταξύ άλλων πως «ήρθε επιτέλους η ώρα να φύγουν οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής από την Κύπρο», ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει από τη θέση του να εργάζεται για τη σύσφιξη των δεσμών της Ελλάδας και της Κύπρου με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μήνυμα αγάπης και ευλογίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου μετέφερε τέλος στους διοργανωτές και όλους τους ομογενείς ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, ενώ συγχαίροντας τον τελετάρχη είπε ότι «είναι πάντα κοντά στην Εκκλησία, όχι μόνο προσφέροντας χρήματα αλλά προσφέροντας το χρόνο του».

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Πέτρος Γαλάτουλας, ο ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Γιώργος Λουκάς, ο πρόεδρος του AHI, Νίκος Λαριγκάκης, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ιωάννης Μουρμούρας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και η Μις Ανεξαρτησία Αλεξία Κατερίνα Βολωνάκη.

newsit.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ετοιμάζουν να καταστρέψουν όλα τα βαρέα μηχανήματα εξόρυξης λιγνίτη προκαλώντας αντιδράσεις
Slider

Ετοιμάζουν να καταστρέψουν όλα τα βαρέα μηχανήματα εξόρυξης λιγνίτη προκαλώντας αντιδράσεις

by admin
11 ώρες ago
Αποτροπιασμός. Τελετές των Ιλλουμινάτι στην Αθήνα από το Πρώτο Θέμα
ΕΛΛΑΔΑ

Αποτροπιασμός. Τελετές των Ιλλουμινάτι στην Αθήνα από το Πρώτο Θέμα

by admin
1 ημέρα ago
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ: “Κινδύνεψε η ζωή μου”
Slider

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ: “Κινδύνεψε η ζωή μου”

by admin
2 ημέρες ago
Στρατιωτικός όρκος στο Δωδεκάθεο: Η ειδωλολατρία βάφτηκε «χακί» και ζητά… θεσμική αναγνώριση!
Slider

Στρατιωτικός όρκος στο Δωδεκάθεο: Η ειδωλολατρία βάφτηκε «χακί» και ζητά… θεσμική αναγνώριση!

by admin
5 ημέρες ago
Next Post
S-350: Οι Ρώσοι ξεκινούν την παραγωγή για τους πυραύλους – “συγγενείς” των S-400 – ΦΩΤΟ

S-350: Οι Ρώσοι ξεκινούν την παραγωγή για τους πυραύλους - “συγγενείς” των S-400 - ΦΩΤΟ

Κρυφή συζήτηση για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα από αμερικανικό Think Tank

Κρυφή συζήτηση για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα από αμερικανικό Think Tank

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr