• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Σε απόγνωση ο Zelensky βάλλει κατά Kissinger: Έχει τη συνταγή επιτυχίας για τον Putin – Θέλει να κάνουμε συμφωνία με τον Διάβολο

3 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
Σε απόγνωση ο Zelensky βάλλει κατά Kissinger: Έχει τη συνταγή επιτυχίας για τον Putin – Θέλει να κάνουμε συμφωνία με τον Διάβολο
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Η συνταγή που ζητά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, αλλά φοβάται να πει φωναχτά, είναι απλή: κατευνάστε τον επιτιθέμενο θυσιάζοντας τμήματα της Ουκρανίας», δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου

Το Κίεβο απέρριψε τα σχόλια που έκανε ο πρώην Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Henry Kissinger, ο οποίος τόνισε ότι πλησιάζει η ώρα για μια ειρήνη μέσω διαπραγμάτευσης στην Ουκρανία προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος ενός ακόμα καταστροφικού παγκόσμιου πολέμου, αλλά τα όνειρα για διάλυση της Ρωσίας μπορεί να εξαπολύσουν πυρηνικό χάος.
«Ο Kissinger ακόμα δεν έχει καταλάβει τίποτα… ούτε τη φύση αυτού του πολέμου, ούτε τον αντίκτυπό του στην παγκόσμια τάξη», δήλωσε στο Telegram ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.
«Η συνταγή που ζητά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, αλλά φοβάται να πει φωναχτά, είναι απλή: κατευνάστε τον επιτιθέμενο θυσιάζοντας τμήματα της Ουκρανίας με εγγυήσεις μη επίθεσης εναντίον των άλλων κρατών της Ανατολικής Ευρώπης», τόνισε ο Podolyak.

Συμφωνία με τον διάβολο


«Όλοι οι υποστηρικτές των απλών λύσεων θα πρέπει να θυμούνται το προφανές: οποιαδήποτε συμφωνία με τον διάβολο – μια κακή ειρήνη σε βάρος ουκρανικών εδαφών – θα είναι μια νίκη για τον Putin και μια συνταγή επιτυχίας για αυταρχικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο».
«Πλησιάζει η ώρα για να οικοδομήσουμε πάνω στις στρατηγικές αλλαγές που έχουν ήδη επιτευχθεί και να τις ενσωματώσουμε σε μια νέα δομή προς την επίτευξη ειρήνης μέσω διαπραγμάτευσης», έγραψε ο Kissinger στο περιοδικό The Spectator, σε άρθρο με τίτλο «Πώς να αποφευχθεί ένας ακόμα παγκόσμιος πόλεμος».
Ο Kissinger, 99 ετών σήμερα, δήλωσε ότι τον Μάιο είχε προτείνει κατάπαυση πυρός, βάσει της οποίας η Ρωσία θα υποχωρούσε στις γραμμές του μετώπου πριν την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου αλλά η Κριμαία θα αποτελούσε αντικείμενο «διαπραγμάτευσης».

Η παρέμβαση Kissinger

Την θέση πως έχει έρθει η ώρα να επιλυθεί η κρίση στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων διατυπώνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Henry Kissinger, ο οποίος υποστηρίζει πως ο ουκρανικός πόλεμος έχει εισέλθει σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής που πρέπει να αξιοποιηθεί έτσι ώστε το ζήτημα να διευθετηθεί μέσω συνομιλιών.
Σε άρθρο του στο περιοδικό «The Spectator» που έχει τίτλο «Πώς να αποφύγουμε ένα νέο Παγκόσμιο Πόλεμο» ο Αμερικάνος διπλωμάτης επισημαίνει πως τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία έτσι ώστε να αποφευχθεί μια κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια παγκόσμια καταστροφή.
Σύμφωνα με τον Kissinger, οι ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει να αποσύρουν τα στρατεύματα τους στη συνοριακή γραμμή Ρωσίας – Ουκρανίας που ίσχυε πριν από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου αλλά το Κίεβο θα πρέπει να ξεχάσει το Donbass και την Κριμαία.
Σε αυτό το σημείο και δεδομένων των ζητημάτων που θα υπάρξουν στο εδαφικό, ο Αμερικάνος διπλωμάτης υποστηρίζει πως αν δεν αποδώσουν οι διαπραγματεύσεις, θα μπορούσε στις έντονα αμφισβητούμενες περιοχές να γίνουν δημοψηφίσματα υπό την παρουσία της διεθνούς κοινότητας.
Σε κάθε περίπτωση, ο Kissinger τονίζει ότι η Ρωσία δεν πρέπει να αποδυναμωθεί, διότι αποτελεί μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες δυνάμεις, ενώ επισημαίνει ότι τυχόν εσωτερικά προβλήματα στη Ρωσία, θα αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα για όλο τον κόσμο.

Η χαμένη ευκαιρία της διπλωματίας

Ο Kissinger αναφέρεται στην «χειμερινή ηρεμία» που θα επέλθει στο πεδίο των μαχών στην Ουκρανία, συγκρίνοντας την με την κατάσταση που επικρατούσε τον Αύγουστο του 1916, όταν οι Ευρωπαίοι που συμμετείχαν στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, επιχείρησαν να διαπραγματευτούν με τις ΗΠΑ έτσι ώστε αυτές να μεσολαβήσουν για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης.
Ο Αμερικάνος κορυφαίος διπλωμάτης υποστηρίζει ότι ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Woodrow Wilson λόγω των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, έχασε τη στιγμή εκείνη που η διπλωματία θα μπορούσε να επέμβει έγκαιρα για να σταματήσει την αιματοχυσία και να σώσει εκατομμύρια ζωές.
«Βρίσκεται άραγε ο κόσμος σήμερα σε αντίστοιχη καμπή στην Ουκρανία, όταν ο χειμώνας δημιουργεί μια αναγκαστική παύση στη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας στο έδαφός της;» διερωτάται ο Kissinger.

Ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων

«Έχω επανειλημμένα υποστηρίξει πως στηρίζω τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των συμμαχικών δυνάμεων που σκοπεύουν στο να αντιμετωπίσουν τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία.
Αλλά ο χρόνος είναι κατάλληλος για να κτίσουμε στις στρατηγικές αλλαγές που έχουν ήδη συντελεστεί, ενσωματώνοντας τες σε μια νέα δομή προκειμένου να επιτύχουμε την ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων» επισήμανε ο Αμερικάνος διπλωμάτης.

Δεν έχει νόημα η ουδετερότητα της Ουκρανίας

Όπως αναφέρει ο Kissinger, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία η Ουκρανία έχει εξελιχθεί «στο πιο σημαντικό κράτος της κεντρικής Ευρώπης» με την αντίσταση της στις ρωσικές δυνάμεις.
«Η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας, εξακολουθεί να εμποδίζει τη Ρωσία από μια πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων» αναφέρει ο Kissinger, ο οποίος έχοντας αυτό στο νου, θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις για το «ουδέτερο καθεστώς» της Ουκρανίας δεν έχουν πλέον νόημα και για αυτό το λόγο επισημαίνει ότι η ειρηνική διαδικασία θα πρέπει να συνδέει την Ουκρανία με το ΝΑΤΟ, με όποια μορφή και αν αυτή εκφραστεί.

Όχι στην αποδυνάμωση της Ρωσίας

Ωστόσο, υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα των συγκρούσεων, δεν θα πρέπει να στοχεύει στην αποδυνάμωση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία είναι από μια τις κορυφαίες παγκόσμιες δυνάμεις.
«Η Ρωσία έχει συμβάλλει καθοριστικά στην παγκόσμια ισορροπία και στην ισορροπία ισχύος για περισσότερα από 500 χρόνια.
Ο ιστορικός της ρόλος δεν πρέπει να υποβαθμιστεί» υποστηρίζει ο Kissinger, επισημαίνοντας πως το ενδεχόμενο να υπάρξουν εσωτερικά ζητήματα στη Ρωσία, η οποία έχει «παγκόσμιο πυρηνικό δυναμικό», θα είναι μεγάλο πρόβλημα για όλο τον κόσμο.

Τι προτείνει

Όσον αφορά το τι πρέπει να γίνει στο εξής, ο Kissinger επαναδιατυπώνει την πρόταση που είχε κάνει τον περασμένο Μάιο.
Να χαραχθεί δηλαδή μια γραμμή κατάπαυσης του πυρός κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων πως ήταν στις 24 Φεβρουαρίου, πριν από τη ρωσική εισβολή.
Όπως λέει, η Ρωσία θα πρέπει να υποχωρήσει από τα εδάφη που έχει καταλάβει κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία, αλλά όχι από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk και την Κριμαία.
«Οι διαπραγματεύσεις για την τύχη τους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μετά την επίτευξη εκεχειρίας
Σε περίπτωση που η συνοριακή γραμμή μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας που υπήρχε πριν την 24η Φεβρουαρίου, δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε με διαπραγματεύσεις ούτε με στρατιωτικά μέσα, θα μπορούσε να εξεταστεί η προσφυγή στην αρχή της αυτοδιάθεσης.
Θα μπορούσαν, υπό τον έλεγχο της διεθνούς κοινότητας, να γίνουν δημοψηφίσματα για την αυτοδιάθεση των άκρως αμφισβητούμενων περιοχών που έχουν αλλάξει πολλές φορές χέρια κατά τη διάρκεια των αιώνων» λέει ο Kissinger.

Ο στόχος

«Ο στόχος της ειρηνευτικής διαδικασίας θα ήταν διπλός: αφενός η επιβεβαίωση της ελευθερίας της Ουκρανίας και αφετέρου ο καθορισμός μιας νέας διεθνούς δομής ασφαλείας, ιδίως στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
Σε αυτήν την περίπτωση, η Ρωσία θα πρέπει να βρει τη θέση της σε αυτή τη νέα τάξη» επισημαίνει ο Kissinger, τονίζοντας ότι «ο δρόμος της διπλωματίας θα είναι ακανθώδης και γεμάτος απογοητεύσεις», καθώς και ότι «θα απαιτήσει όραμα και θάρρος».
«Οι προσπάθειες για την επίτευξη της ειρήνης και της τάξης περιλαμβάνουν δύο στοιχεία που μερικές φορές θεωρούνται αντιφατικά.
Είναι η επιθυμία να υπάρξει ασφάλεια και η ανάγκη για πράξεις συμφιλίωσης» καταλήγει ο Kissinger.

www.bankingnews.gr

Tags: slide2
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ
Slider

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

by admin
6 ώρες ago
Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…
Slider

Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…

by Anna
15 ώρες ago
«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο
Slider

«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο

by admin
17 ώρες ago
Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα
ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα

by admin
23 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Μήνυμα τρόμου Medvedev σε Ευρώπη: Τέλος ο ήσυχος ύπνος – Πάμε σε πόλεμο, εγκλήματα von der Leyen – Κάτι άλλαξε στη Ρωσία

Μήνυμα τρόμου Medvedev σε Ευρώπη: Τέλος ο ήσυχος ύπνος – Πάμε σε πόλεμο, εγκλήματα von der Leyen – Κάτι άλλαξε στη Ρωσία

4 ημέρες ago
Θα έρθει και η δική σας ώρα….

Θα έρθει και η δική σας ώρα….

17 ώρες ago
Blair VS Deep State; Aπίστευτες κωλοτούμπες από τον Tony Blair για το Κλίμα, τoν Putin και τις ΗΠΑ!

Blair VS Deep State; Aπίστευτες κωλοτούμπες από τον Tony Blair για το Κλίμα, τoν Putin και τις ΗΠΑ!

7 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τον Αντίχριστο: Έθνος, Καταγωγή & η έλευση του Σατανά

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Βάλτο άμεσα στην διατροφή σου – Ρίχνει το ζάχαρο & ελέγχει τους θρόμβους

    23 shares
    Share 9 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr