ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σε «Επιχειρησιακή Ετοιμότητα» τέθηκε την Μοίρα των F-35… στο Ισραήλ

ΔΙΕΘΝΗ. - 7 Δεκ 2017 - 12:44
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΗ ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δήλωσε την Τετάρτη την αρχική της Μοίρα εννέα μαχητών F-35 stealth, έτοιμη για επιχειρησιακή χρήση, λιγότερο από ένα χρόνο μετά την παράδοση των πρώτων δύο μαχητών πέμπτης γενιάς στη χώρα από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Σε  ανακοίνωση στις 6 Δεκεμβρίου, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις σημείωσαν ότι το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα πέρα ​​από τις ΗΠΑ για να δηλώσει επιχειρησιακή ικανότητα για τη Μοίρα των  F-35 – ένα όπλο που «ενισχύει τις στρατηγικές και επιχειρησιακές δυνατότητες» και βελτιώνει την ετοιμότητα » των σεναρίων και των απειλών σε όλες τις αρένες ».

Ενώ μια αρχική επιχειρησιακή ικανότητα στις αρχές Δεκεμβρίου είχε προγραμματιστεί από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και την F-35 βασικό ανάδοχο Lockheed Martin, η ανακοίνωση έρχεται μετά από πολλές επιχειρήσεις  στη Συρία που αποδόθηκαν στην ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία νωρίτερα την εβδομάδα.Σε τουλάχιστον δύο επιθέσεις σε διάστημα 72 ωρών νωρίτερα την εβδομάδα, το συριακό καθεστώς ανακοίνωσε ότι είχε εκτοξεύσει πυραύλους εδάφους-αέρα εναντίον ισραηλινών αεροσκαφών.

Το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει ή αρνείται το ρόλο του στις πρόσφατες συριακές επιθέσεις. Ωστόσο, έχει επιμείνει δημοσίως ότι θα ενεργήσει για να εμποδίσει το Ιράν να εγκαταστήσει μόνιμη παρουσία στη χώρα που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο βόρεια των συνόρων του.

Σε συνδιάσκεψη της Ιερουσαλήμ στις 6 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι η πιο άμεση πρόκληση του Ισραήλ «δεν είναι να επιτρέψει στο Ιράν να αναλάβει δράση στη Συρία». «Εννοούμε αυτά που λέμε και ενεργούμε στα λόγια μας», πρόσθεσε.

Σε επιστολή προς τους άνδρες και τις γυναίκες της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, Στρατηγός  Αμικάμ Νορκίν, τόνισε τις επιχειρήσεις υψηλού ρυθμού της υπηρεσίας σε πολλαπλά μέτωπα σε αυτό που χαρακτήρισε ως «δυναμική Μέση Ανατολή».

Η ανακοίνωση της αρχικής επιχειρησιακής ικανότητας του F-35, έλεγε, «έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία η IAF λειτουργεί σε μεγάλη κλίμακα σε πολλά μέτωπα σε μια δυναμική Μέση Ανατολή.

Οι συνεχώς εξελισσόμενες και σύνθετες προκλήσεις αντιμετωπίζονται με μια υψηλής ποιότητας και επαγγελματική εναέρια ανταπόκριση.

Η επιχειρησιακή λειτουργία της Μοίρας των  [F-35] προσθέτει ένα ακόμα επίπεδο στις δυνατότητες του Ισραήλ και της Διαστημικής Δύναμης αυτή τη στιγμή «, γράφει ο Ντόρκι

Πηγή : veteranos.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter