ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σε ποια νησιά ετοιμάζονται να πάνε τους “πρόσφυγες” ;

ΕΛΛΑΔΑ. - 10 Νοέ 2019 - 23:00
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότερες είναι οι φωνές που ζητούν να μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες σε ξερονήσια. Το ταμπού της «Μακρονήσου» δείχνει να σπάει, τουλάχιστον στις τάξεις του κυβερνητικού στρατοπέδου, αν και οι αγκυλώσεις και η φοβικότητα έναντι της Αριστεράς εξακολουθούν να υφίστανται σε επίπεδο ηγεσίας.

Όσο κι αν το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο ίδιος είναι πεπεισμένοι ότι η λύση της μετεγκατάστασης στην ενδοχώρα μπορεί να αποτελέσει ταφόπλακα για την κυβέρνηση, άλλο τόσο θεωρούν εαυτούς αδύναμους να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της μεταφοράς των λαθρομεταναστών σε ξερονήσια. Το «μπόλιασμα» του κόμματος με αρκετούς τέως ή και νυν αριστερούς, καθώς και η κεντρώα πτέρυγα, με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνεται εξαιρετική εγγύτητα, αναμένεται να προκαλέσει και εσωτερική ρήξη σε μία τέτοια περίπτωση.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, διαρρέεται από την Πειραιώς ότι η χρυσή τομή έχει βρεθεί σε μικρά, αραιοκατοικημένα μεν, αλλά μη-τουριστικά νησιά του Αιγαίου. Η εκτίμηση είναι, ότι ο μικρός αριθμός των μονίμων κατοίκων και ο υψηλός μέσος όρος ηλικίας θα πνίξει επικοινωνιακά την όποια αντίδραση. Επιπλέον, μία τέτοια απόφαση θα σημάνει και πολύ μικρότερο κόστος, καθώς διαφορετικά η επένδυση στα ξερονήσια θα ενείχε τεράστιους προϋπολογισμούς με λιμενικά έργα και εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες, έργα ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών, καθώς και ύδρευσης.

Τα ουκ ολίγα απομονωμένα νησάκια είναι μια κάποια λύση και αναμένεται να ανακοινωθούν οι… «τυχεροί».

righter.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…