ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σκόπια: Γλώσσες μειονοτήτων θα διδάσκονται στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

ΔΙΕΘΝΗ. - 14 Αυγ 2019 - 16:45
Loading...

Σκόπια.

Από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 σε επτά δημοτικά σχολεία ως μάθημα επιλογής για την τρίτη τάξη θα εισαχθεί η μελέτη γλωσσών των εθνικών μειονοτήτων της χώρας, ανακοίνωσε το Δημοτικό Κέντρο.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη μετά από σύσταση του υπουργείου Παιδείας, το Δημοτικό Κέντρο ανακοίνωσε ότι υπήρξε ενδιαφέρον για τη σερβική γλώσσα και αναμένεται να αρχίσει η διδαχή της από τον Σεπτέμβριο στα δημοτικά σχολεία.

Ωστόσο, ο δήμος ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για να διδάσκονται και οι γλώσσες άλλων εθνικών κοινοτήτων, και συγκεκριμένα οι γλώσσες των κοινοτήτων: Βοσνίων, Τούρκων, Βλάχων και Ρομά. Ανάλογα με το ενδιαφέρον  που θα υπάρξει και αυτές οι γλώσσες θα πρέπει να εισαχθούν ως μάθημα για τους μαθητές από την τρίτη τάξη.

Ο στόχος της διδασκαλίας των γλωσσών των εθνικών κοινοτήτων στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, είναι ότι το προαιρετικό αυτό μάθημα στα δημοτικά σχολεία του Δήμου του Κέντρου, να επιτρέψει τα παιδιά των συγκεκριμένων εθνικοτήτων να μάθουν τη γλώσσα  της εθνικότητας στην οποία ανήκουν και να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά των άλλων εθνικοτήτων να μάθουν τη γλώσσα των συμμαθητών τους.

novatv.mk

https://www.echedoros-a.gr/2019/08/blog-post_64.html

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Συνέλληνας έχει ανάγκη τη βοήθειά μας μέρες που έρχονται !
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter