ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Σκύλιασαν»! Επιστρατεύουν και πάλι τον Πάπα για την κλιματική αλλαγή

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 22 Νοέ 2017 - 8:20
Loading...

«Κόκκινο πανί» όσοι δηλωμένα δεν αποδέχονται την θεωρία της κλιματικής αλλαγής. Ο πάπας Φραγκίσκος, έχει δημοσιοποιήσει εδώ και χρόνια τις ανησυχίες του σχετικά με την αύξηση της θερμοκρασίας, ενώ ένας από τους μεγάλους στόχους του αποτελεί η ενημέρωση του 1,2 δισεκατομμυρίου καθολικών του κόσμου για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Η αποφασιστικότητα του Πάπα έχει γίνει αποδεκτή με ενθουσιασμό από μεγάλη μερίδα πιστών. Αντίθετα οι ομάδες αρνητών της κλιματικής αλλαγής εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι και αντιδρούν στην κατεύθυνση αυτή του Βατικανού.

Ο πάπας Φραγκίσκος ασκεί σκληρή κριτική σ’ όλους εκείνους που αρνούνται να δεχθούν τις προειδοποιήσεις της επιστήμης και τους προσκάλεσε να δουν το θέμα πιο σοβαρά.

Ο ίδιος εξέδωσε ένα μήνυμα στη συνάντηση της Βόννης, η οποία έχει ξεκινήσει ενέργειες για την εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού του 2015, με στόχο τον περιορισμό των παγκόσμιων εκπομπών.

Σε αυτό, ο πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε την αλλαγή του κλίματος ως «ένα από τα πιο ανησυχητικά φαινόμενα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», ενώ ζήτησε από τους διαπραγματευτές να αναλάβουν δράση χωρίς ειδικά συμφέροντα και πολιτικές ή οικονομικές πιέσεις και να συμμετάσχουν σε έναν έντιμο διάλογο για το μέλλον του πλανήτη.

Ο Αργεντίνος πάπας δεν ανέφερε ονομαστικά τις χώρες που αρνούνται να δουν την οικολογική καταστροφή, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από τη συμφωνία του Παρισιού.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ έχει διορίσει πολλούς στο επιτελείο του, οι οποίοι αμφισβητούν τα συμπεράσματα των επιστημόνων ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα βρίσκεται πίσω από την παγκόσμια άνοδο των θερμοκρασιών.

Ενώ παράλληλα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προωθήσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων όπως ο άνθρακας για τις ενεργειακές ανάγκες των ΗΠΑ.

Σε περιβαλλοντική του εγκύκλιο, το 2015, ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι «κυρίως» λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας και ζήτησε τον τερματισμό της χρήσης των ορυκτών καυσίμων.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επικρίνει όλους όσους αρνούνται να συμμορφωθούν με τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων, υποστηρίζοντας:

«Πρέπει να αποφεύγουμε να πέφτουμε σε τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές, που σίγουρα δε βοηθούν την ειλικρινή έρευνα και τον ειλικρινή, παραγωγικό διάλογο».

(protothema)

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter