ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σοκάρει ο Κανελλάκης.

ΑΠΟΨΕΙΣ. - 10 Μαρ 2018 - 21:38
Loading...

Ο πατέρας ενός από τους στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης, καλό είναι να σιωπά !!! Οι δηλώσεις που κάνει ότι το παιδί του, στις φυλακές, έχει «υψηλόν το φρόνημα» και ότι «έχουν ζεστό νερό και τουαλέτα» δεν το τιμάει καθόλου. Ούτε παλικάρι, αλλά ούτε και ήρωας είναι ( ακόμη) ο γιός του !!! Αυτά ας τα πει στη γειτονιά του χωριού του!!!

Έτσι και αποδειχτεί ( γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε) ότι και οι δύο στρατιωτικοί παρέδωσαν τα όπλα τους στους τούρκους, τότε πρέπει «να εκτελεστούν ως προδότες της πατρίδας!!!» Έτσι λένε αυτοί που έχουν χάσει ανθρώπους τους σε πολέμους και σε μέτωπα μαχών για την ελευθερία και ανεξαρτησία της χώρα μας ! Οι ήρωες ( στις περισσότερες των περιπτώσεων) είναι νεκροί και δεν πίνουν τσάι στις φυλακές της Αδριανούπολης και δεν κάνουν μπάνιο με ζεστό νερό!!! Η σιωπή, λοιπόν, είναι… χρυσός !

● Κι αν ακόμη οι τούρκοι στρατιώτες τους «αιφνιδίασαν» τότε είναι ακόμη μια «εθνική προδοσία» από την πλευρά των στρατιωτικών μας!!! Γιατί δεν αντέδρασαν ; Γιατί δεν χρησιμοποίησαν τα όπλα τους ; Γι αυτό τους τα δίνει η πατρίδα και όχι να τα παραδίδουν στον οχτρό !

● Κι αν ακόμη οι τούρκοι ήταν περισσότεροι, «οι δικοί μας» έπρεπε να «ανοίξουν πυρ» εναντίον τους αν δέχονταν επίθεση ή αν κινδύνευαν να συλληφθούν!!! Αυτό λένε οι κανόνες πολεμικής αναμέτρησης ! Αλλά και άμυνας!

Κι αν ακόμη κινδύνευε η ζωή τους από τον «οχτρό», είναι, επίσης «εσχάτη προδοσία» να «σηκώνεις τα χέρια ψηλά» και να παραδίδεις τα όπλα σου!!! Θεωρείται «έγκλημα και προδοσία» σε βάρος της χώρας, την οποία έχεις ορκιστεί να την υπερασπίζεσαι και να θυσιάζεσαι για αυτή!!! Όπως έκαναν οι πρόγονοί μας σ΄όλα τα μέτωπα! Ξεχάστηκε το Σούλι, το Μεσολόγγι, το Αρκάδι και τόσοι άλλοι τόποι θυσιών για την πατρίδα ;

● Κι αν ακόμη οι τούρκοι σήκωσαν τα όπλα και τους απείλησαν, έπρεπε και οι δικοί μας να σηκώσουν τα δικά τους και αν χρειαζόταν να έπεφταν νεκροί για την πατρίδα, την εθνική υπερηφάνεια, την τιμή των όπλων και την τιμή την δική τους και την στολή που φορούσαν! Και όχι να μην αντιδράσουν καθόλου!!! Δηλαδή, προτίμησαν την αιχμαλωσία; Ντροπή!

● Κύριε πατέρα του γιού σου που «κάνει μπάνιο, όπως λες, με ζεστό νερό στις φυλακές της Αδριανούπολης», αν ο γιός σου και κάθε γιος ήταν «νεκρός» μετά από μάχη με τον «οχτρό» στα σύνορα, τότε θα ήταν «ήρωας», όχι τώρα !!! Τώρα, είναι «υπόδικος, προδότης και κατηγορούμενος για εσχάτη προδοσία κατά της πατρίδας!!!». Έτσι λένε νομικοί και δικαστικοί κύκλοι… Και για τον γιό μου τα ίδια θα έλεγα, ίσως και χειρότερα!!!

Κι εμείς υπηρετήσαμε είκοσι και πλέον μήνες στον Έβρο, κατά μήκος του ποταμού, σε σκηνές, κύριε πατέρα… Και ξέρεις τι λέγαμε μεταξύ μας οι στρατιώτες; Ποιος θα φθάσει πρώτος στην Αδριανούπολη, έτσι και γινόταν πόλεμος με την Τουρκία και όχι να παραδώσουμε τα όπλα μας!!! Αυτά προς το παρόν και αναμένουμε την συνέχεια…

Γιάννης Κανελλάκης

ixnos

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter