ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σοκ για την Ελλάδα η ανακοίνωση του State Department για την Τουρκία!

ΔΙΕΘΝΗ. - 5 Απρ 2022 - 5:56
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Εγκαινιάζεται ο διμερής στρατηγικός μηχανισμός ΗΠΑ – Τουρκίας!

Την ώρα που η Ελλάδα έχει δώσει τα πάντα στις ΗΠΑ με την αορίστου χρόνου αμυντική συμφωνία, συμμετέχει στο σύνολο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας με τεράστιο κόστος και φυσικά έσπευσε να στείλει όπλα στην Ουκρανία σπάζοντας την ουδετερότητα, η ανακοίνωση του State Department μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως πισώπλατη μαχαιριά.

Η Τουρκία αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι ο επιτήδειος ουδέτερος και εμείς, ο χρήσιμος ηλίθιος.

Διαβάστε την ανακοίνωση, δεν χρειάζεται άλλο σχολιασμό:

Σύμφωνα με τη δέσμευση που ανέλαβαν οι Πρόεδροι Μπάιντεν και Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στη Ρώμη τον Οκτώβριο του 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία εγκαινίασαν τον Στρατηγικό Μηχανισμό ΗΠΑ-Τουρκίας στις 4 Απριλίου στην Άγκυρα.

Η υφυπουργός Εξωτερικών Victoria Nuland και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sedat Onal, με τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες τους, συναντήθηκαν στην Άγκυρα για να εξετάσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η οικονομική και αμυντική συνεργασία, η αντιτρομοκρατία και βασικοί τομείς κοινού περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Επανέλαβαν την κοινή τους δέσμευση για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτησαν τις προσπάθειες της Τουρκίας να διευκολύνει μια δίκαιη διπλωματική λύση κατόπιν διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου.

Η υφυπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Marisa Lago θα επισκεφθεί την Άγκυρα στις 5-6 Απριλίου για να προωθήσει τους στόχους οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας του Στρατηγικού Μηχανισμού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία προσβλέπουν σε μια συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο στο πλαίσιο του Στρατηγικού Μηχανισμού αργότερα το 2022.

newsbreak.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr