ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΣΟΚ: 1 στους 3 χρήστες κάνναβης στην Αμερική προμηθεύονται κάνναβη με ιατρική συνταγή επειδή επιτρέπεται…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. - 17 Μαΐ 2018 - 10:20
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΠριν αποδεχτούμε για άλλη μια φορά άβουλα τα σχέδια της πολιτισμικής και ηθικής καταρράκωσης της χώρας, ας ρίξουμε μια ματιά στα τραγικά στοιχεία από έρευνες επιστημονικών φορέων εντός και εκτός Ελλάδας (ΚΕΘΕΑ, ΕΠΙΨΥ, ΕΚΤΕΠΝ) σχετικά με την κάνναβη, η οποία εσχάτως προωθείται ως πανάκεια στα προβλήματα της χώρας…
– Η κάνναβη (χασίς) είναι ναρκωτικό.

– Το 85% των εξαρτημένων από ηρωίνη ξεκίνησαν με χασίς.
– 9 στους 10 εφήβους και 1 στους 4 ενήλικες ζητούν απεξάρτηση από την κάνναβη.
– Ο μέσος όρος έναρξης χρήσης ουσιών στην Ελλάδα είναι τα 13,5 έτη.
– Το 9,1% των 15χρονων μαθητών στην Ελλάδα έχει κάνει έστω και μία φορά χρήση κάνναβης. Στις χώρες που εφαρμόζουν ήδη τη δική σας πολιτική τα ποσοστά είναι πολύ μεγαλύτερα (32% στην Ολλανδία, 43% στην Τσεχία, 35% στις ΗΠΑ).
– Το 22% των 15χρονων θεωρεί την κάνναβη ακίνδυνη. (Πριν 4 χρόνια το ποσοστό ήταν 11,5%).
– 1 στους 6 νέους που θα ξεκινήσουν τη χρήση κάνναβης θα καταλήξει εξαρτημένος από αυτή την ουσία.
– 1 στους 3 χρήστες μαριχουάνας σε πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν νομιμοποιήσει την κάνναβη για ιατρικούς λόγους προμηθεύεται την κάνναβη με ιατρική συνταγή, για να τη χρησιμοποιήσουν ως ναρκωτικό.
Η Κυβέρνηση, με μπροστάρη τον κ. Καρανίκα και με πρόσχημα-δόλωμα την οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, θέλει να προωθήσει με διαδικασίες fast track την καλλιέργεια κάνναβης. Ο κ. Καρανίκας «εκτιμά» ότι τα έσοδα στον προϋπολογισμό θα είναι μεγάλα ενώ τα στοιχεία του είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας. Πρόσφατο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» αναφέρει ότι ο εν λόγω Κυβερνητικός σύμβουλος ενεργεί και ως μεσάζων κάνοντας ήδη επαφές με πιθανούς παραγωγούς.
Ο κ. Καρανίκας τον Μάιο του 2016 σε ημερίδα στο Ευρωκοινοβούλιο για τη χρησιμότητα της κάνναβης. Προσκεκλημένος από τον ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι από την άνοιξη του 2016 ο κ. Καρανίκας προωθούσε δημοσίως την κάνναβη στα social media ως φάρμακο με θαυματουργές ιδιότητες οπότε και αναδημοσίευσε άρθρο βάσει του οποίου «αποδεικνυόταν», δήθεν, ότι η κάνναβη γιατρεύει ακόμη και τον καρκίνο. Το άρθρο αποδείχθηκε παραϊατρική προπαγάνδα που αγγίζει τα όρια του τσαρλατανισμού.
Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και δεδομένου ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της χώρας ήταν ανέκαθεν αναιμικοί -αν όχι ανύπαρκτοι-, διερωτάται ο λογικός νους, ποιος είναι ο απώτερος σκοπός της εν λόγω κυβερνητικής πολιτικής αν όχι η αποδοχή της κάνναβης από την κοινή γνώμη ως ακίνδυνο ναρκωτικό -πράγμα που ήδη αποτυπώνεται στις παραπάνω στατιστικές- με απώτερο σκοπό την μελλοντική αποποινικοποίησή του.
iEpikaira 

βασισμένο σε δημοσίευμα του patrablog

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter