ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Στην Αυστρία, οι ανεμβολίαστοι κλείνονται στα σπίτια τους, αλλά στον Καναδά και στη ΛΔ της Κίνας τα πράγματα λέγεται ότι είναι χειρότερα.

ΔΙΕΘΝΗ. - 25 Οκτ 2021 - 11:56
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

thehill.com: Ο καγκελάριος της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλλενμπεργκ λέει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να απομονώσει τους ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού, εάν ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίσει να αυξάνεται, αναφέρει το Associated Press.

Σε συνάντηση με τους ηγέτες της χώρας την Παρασκευή, ο Schallenberg δήλωσε ότι η χώρα θα περιορίσει την πρόσβαση στις επιχειρήσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί, εάν ο αριθμός των ασθενών με COVID στις μονάδες εντατικής θεραπείας ανέρχεται στο 25% της συνολικής δυναμικότητας των ΜΕΘ της χώρας, η οποία ανέρχεται σε 500 κλίνες.

Οι κάτοικοι της Αυστρίας που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για ορισμένους λόγους μόνο εάν ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας φτάσει τα 600 κρεβάτια, δηλαδή το ένα τρίτο της συνολικής χωρητικότητας, πρόσθεσε το ΑΠΕ.

“Η πανδημία δεν αντικατοπτρίζεται ακόμη στον καθρέφτη”, δήλωσε ο Schallenberg, ανέφερε το AP. “Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια πανδημία των ανεμβολίαστων”.

Σύμφωνα με το Bloomberg, 220 κρεβάτια μονάδων εντατικής θεραπείας είναι σήμερα κατειλημμένα στην Αυστρία. Ο μέσος όρος των περιπτώσεων αυτής της εβδομάδας ήταν 2.869, από 1.830 την 1η Οκτωβρίου.

Το Bloomberg σημειώνει ότι λίγο πάνω από το 65% των Αυστριακών έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού και το 62% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Η χώρα υστερεί σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, αλλά βρίσκεται πολύ μπροστά από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που πρόσφατα αντιμετώπισαν προβλήματα λοιμώξεων.

The Big The One editorial comment: Όλα τα μεγάλα αφεντικά όλων των εποχών, ακόμα και τα όχι και τόσο μεγάλα, έχουν μια γυναίκα πρωταγωνίστρια που κάθεται κάπου βαθιά μέσα τους. Λέξεις όπως ΑΝ και ΜΠΟΡΕΙ να εκφραστούν από τα αφεντικά θα πρέπει να ερμηνεύονται ως ένα ξεκάθαρο ΝΑΙ. Έτσι, αν ο κ. Schallenberg λέει “αν 600 κρεβάτια” και όλα αυτά – δεν χρειάζεται να είστε κάτοχος μιας πολύτιμης κρυστάλλινης σφαίρας για να μην δείτε το νούμερο που ψάχνετε στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σύντομα. Επιπλέον, οι είσοδοι δεν θα συγκολληθούν αυστηρά όταν φτάσουν τις 600 κουκέτες και ο κ. Schallenberg θα σπάσει σαν πραγματική κυρία και θα εκδώσει διάταγμα όταν οι κουκέτες φτάσουν τις 700 ή τις 800. Και τότε η λαμπρή πρωτοβουλία του θα υιοθετηθεί από όλους.

Παρ’ όλα αυτά, όσο κι αν ο κ. Σάλενμπεργκ προσπαθεί να βρει ένα επιβραβευτικό μπάλωμα στο μέτωπο της πανδημίας, απέχει πολύ από τον Καναδά. Εκεί, σύμφωνα με τοπικούς bloggers, πρόκειται να καταργήσουν την άδεια οδήγησης, η οποία θα αντικαταστήσει το διαβατήριο εμβολιασμού. Προφανώς, οι προγραμματιστές της θαυματουργής ένεσης έχουν ήδη προχωρήσει τόσο πολύ ώστε, όπως στο Matrix, να μπορούν να εισάγουν την ικανότητα οδήγησης αυτοκινήτου απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος

Ο τύπος που αναδιηγείται όλα αυτά τα τρομερά κουτσομπολιά δεν είναι ο ίδιος από τον Καναδά, αλλά από την Τζαμάικα, του γράφουν οι Καναδοί. Αλλά στην ίδια την Τζαμάικα, λέει, χτίζουν κέντρα για τους ανεμβολίαστους. Δεν υπάρχουν βίντεο από την κατασκευή, ωστόσο υπάρχουν τόσα πολλά στην Κίνα που κατά καιρούς περνάνε κλιπ και φαίνεται το μέγεθος της μάχης κατά της πανδημίας:

Μας άρεσε ιδιαίτερα ο φράχτης, ο οποίος είναι τόσο ψηλός που κανένας ιός δεν μπορεί να τον υπερπηδήσει. Και ενώ τέτοιοι φράχτες είναι λίγο τρομακτικοί για τους Κινέζους, η έλλειψη φράχτη είναι ακόμη πιο τρομακτική για όσους βρίσκονται σε χώρες όπου δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί, καθώς υποδηλώνει ότι οι φράχτες δεν θα χρειαστούν και ότι η καταπολέμηση της πανδημίας θα είναι κάπως πιο δραστική, οπότε παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

thebigtheone.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…