ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Στοπ σε αυτοκίνητα και αεροπλάνα «για να σωθεί ο πλανήτης» ζητά ο ΟΗΕ! – Προχωρά η Μεγάλη Επανεκκίνηση

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 5 Απρ 2022 - 12:55
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Ο Covid-19 ήταν… «μια άσκηση» – Τι φέρνουν

Μια «βόμβα» έριξε η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος του ΟΗΕ (IPCC), καθώς ζήτησε να μπει στοπ στα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα!

Συγκεκριμένα στην έκθεση που παρουσίασε η IPCC τονίζει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο για να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα ενώ παράλληλα θα πρέπει να σταματήσουμε την χρήση ορυκτών καυσίμων ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει δραστική περικοπή στη χρήση αυτοκινήτων και αεροσκαφών για τις μετακινήσεις μας.

Θα πρέπει επίσης σύμφωνα με τους συγγραφείς της έκθεσης να γίνει πολύ σύντομα η μετάβαση στην αποκλειστική χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Θα πρέπει επίσης να αλλάξει η καταναλωτική κουλτούρα της ανθρωπότητας αλλά και να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η φύτευση νεών δέντρων αναφέρει η έκθεση.

Ξεκινά τώρα μια διαδικασία που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες στις οποίες οι εκπρόσωποι 195 κρατών θα πρέπει να μελετήσουν την έκθεση και να τοποθετηθούν πάνω στα διάφορα σημεία της. Στόχος είναι να υπάρξει ένα τελικό κείμενο στο οποίο θα έχουν συμφωνήσει και συνυπογράψει όλες οι χώρες για τις δράσεις που θα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να πιαστεί ο στόχος της αύξησης της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από την μέση παγκόσμια θερμοκρασία κατά την προβιομηχανική περίοδο.

Τα SMS επί Covid-19 και τι έρχεται

Στο pronews.gr σας μεταδώσαμε τι περιλαμβάνουν τα έκτακτα μέτρα που αναμένεται να υιοθετήσουν οι χώρες όταν κλείσει τη ροή του φυσικού αερίου η Ρωσία.

Σε αυτά περιλαμβάνεται ακόμη και ο περιορισμός στις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο τα Σαββατοκύριακα. Κάτι παρόμοιο είχαμε ζήσει επί Covid-19 και lockdown, όταν και είχαμε τα SMS για τις μετακινήσεις μας, ενώ απαγορευόταν και η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Τότε ο υπουργός Επικράτειας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε μιλήσει για μια κίνηση με «παιδαγωγική» σημασία.

pronews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr