ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος π. Καρλούτσος

ΕΚΚΛΗΣΙΑ. - 15 Δεκ 2019 - 15:27
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Σκάνδαλο στην αρχιεπισκοπή Αμερικής. Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος π. Καρλούτσος που φέρεται να κινεί τα νήματα, με γνώστες των εξελίξεων να θέτουν σοβαρά το ερώτημα αν επίκειται σύλληψη του!

Πουλούσαν πρόσβαση στην εξουσία! Νέφος δυσωδίας έχει σκεπάσει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, μετά τις νέες αποκαλύψεις για ένα θέμα το οποίο είναι καιρό γνωστό στους κύκλους της ομογένειας. Κύκλωμα που λυμαίνεται τους κόλπους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής χρησιμοποιούσε το όνομα και την δύναμη της ελληνικής ομογένειας και έβαζε «πωλητήριο» σε προσκλήσεις, συναντήσεις και συστάσεις. Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος π. Καρλούτσος που φέρεται να κινεί τα νήματα, με γνώστες των εξελίξεων να θέτουν σοβαρά το ερώτημα αν επίκειται σύλληψή του! Στο κάδρο και οι φερόμενοι ως «μπροστινοί» του επιτρόπου, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προσέγγιζαν Έλληνες και Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες και ζητούσαν μίζα για να κανονίσουν συστάσεις με αξιωματούχους.

Στο επίκεντρο των ερευνών η υπόθεση μεγάλης απάτης με τις προσκλήσεις που φέρονται να πωλούσαν στο Λευκό Οίκο, όπως και το θέμα της ενθρόνισης Ελπιδοφόρου που σχεδόν την έβγαλαν ελλειμματική ενώ είχε πάνω από 1,7 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις. Οι εισαγγελείς έχουν ήδη ξεκινήσει κατά τη συνήθη πρακτική, να δημοσιοποιούν κάποια από τα βασικά στοιχεία μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης με στόχο να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες από διάφορους εμπλεκόμενους, να μαζέψουν μάρτυρες στην περίπτωσή μας από τους δεκάδες, επιχειρηματίες, πολιτικούς και λοιπά «ψώνια» που στην ουσία «αγόραζαν» από το …ταξιδιωτικό γραφείο του Γιάννη Χ. το ταξιδάκι στο Λευκό Οίκο και φυσικά να «σοκάρουν» τους εμπλεκόμενους και να δημιουργήσουν πανικό.

Οι αμερικανικές αρχές συχνά χρησιμοποιούν ως όπλο τον πανικό των υπόπτων, καθώς θεωρείται ότι στις περιπτώσεις αυτές είναι σοβαρότατη ένδειξη ενοχής και άριστη μηχανή συλλογής μαρτύρων και αποδεικτικών στοιχείων.

Εξαλλοι είναι και κύκλοι της ομογένειας, που θεωρούν ότι πρόκειται για την χρησιμοποίηση της Αρχιεπισκοπής, όπως εντόνως ενοχλημένοι και οι Αμερικανοί που βλέπουν να γελοιοποιείται ο ανώτατος θεσμός της χώρας τους, η Προεδρία.

Πρόκειται για σκάνδαλο που έχει προκαλέσει σεισμό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού καθώς όταν κάποιοι απατεώνες, πουλάνε πανάκριβα εισιτήρια για να βγάζουν κάποιοι «ψωνισμένοι» από Ελλάδα φωτογραφίες με τον Αμερικανό Πρόεδρο, τότε μιλάμε για γελοιοποίηση του ανώτατου πολιτικού θεσμού της Αμερικής.

Θεωρείται πολύ πιθανό η υπόθεση να έχει φτάσει και έως τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπάρ, που έχει τη φήμη ενός πολύ παραδοσιακού νομικού και πολιτικού ανδρός που είναι αδέκαστος και δεν ανέχεται τέτοιου είδους απατεωνιές. Γνώστες των ερευνών επισημαίνουν ότι το θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί και ο «πέλεκυς» της αμερικανικής δικαιοσύνης θα είναι βαρύς.

Η έρευνα φέρεται να περιστρέφεται γύρω από τους δύο κεντρικούς πρωταγωνιστές του κυκλώματος. Στην κορυφή, ο π. Καρλούτσος, γνωστός ως «φάδερ Άλεξ». Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο ίδιος πολύ έμπειρος σε «λαμογιές» δεν ήταν ποτέ δυνατόν να ασχολείται προσωπικά με τις επαφές και τα «παζάρια» με κάθε λογής ενδιαφερόμενους πολιτικούς και επιχειρηματίες από Ελλάδα που θα ήθελαν να στηθούν για φωτογραφία δίπλα στον Πρόεδρο της Αμερικής. Φέρεται να προτιμούσε «χαμηλό προφίλ» και χρησιμοποιούσε άλλους ως «μπροστινούς» για να κάνει τις δουλειές του, έτσι ώστε να καλύπτει και τα αποτυπώματά του. Ένας από αυτούς τους «διαχειριστές» φαίνεται ότι ήταν και ο Γιάννης Χ.

Ο Γιάννης Χ. δηλώνει ότι έχει σπουδάσει «μάρκετινγκ» και δηλώνει ιδιοκτήτης ενός ταξιδιωτικού γραφείου στην Ελλάδα. Ο ίδιος, πλασάρει τον εαυτό του ως καλά «δικτυωμένο». Δημοσιογράφοι της ομογένειας αναφέρονται σε αυτόν υποτιμιηπκά, κάνοντας λόγο για κλασσική περίπτωση «αεριτζή».

Παρά το άδειο βιογραφικό και την επαγγελματική του ιστορία μέσα σε πέπλο μυστηρίου, αυτός ήταν ο εκλεκτός του «φάδερ Αλέξ» για να… προχωράει τις «δουλειές» του. Σε δηλώσεις του, ο Γιάννης Χορόζογλου είχε αναφέρει σχετικά ότι ο «φάδερ Αλέξ» τον είχε σαν παιδί του. Κάτι το οποίο στη συνέχεια αποδείχθηκε αληθές. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, στο Μανχάταν έμενε στο πανάκριβο «Four Seasons», προξενώντας απορία για το πού έβρισκε τα χρήματα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο λογαριασμός του δεν είχε ούτε 20 δολάρια.

Ο Γιάννης Χ., φέρεται να συνήθιζε να ζητά μίζα από διάφορους’Ελληνες και Ελληνοαμερικανούς για να τους συστήσει σε σημαντικά πρόσωπα. Για τους γνώστες της υπόθεσης, το γενικό πρόσταγμα στις προσκλήσεις είχε κατ’ αποκλειστικότητα ο πάτερ, που πρόσφατα έγινε πλέον φανερός δεύτερος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, με τον τίτλο του (Vicar General). Με λίγα λόγια, εάν κάποιος ήθελε για λόγους προβολής να παραστεί στην εκδήλωση και δεν ανήκε στους ανώτατους πολιτικούς κύκλους της Ουάσιγκτον (Γερουσιαστές, Βουλευτές, υπουργοί κλπ) ή της Ελλάδας, θα έπρεπε να καταβάλλει κάποιο σημαντικό ποσό προς τον π. Καρλούτσο.

kontra news

orthodoxostypos.g

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…