ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα

ΕΛΛΑΔΑ. - 20 Ιούλ 2018 - 17:39
Loading...

Την Πέμπτη ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα είχε κάνει λόγο για «απογοητευτική» κίνηση της Ελλάδας σε μία περίοδο που οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών διένυαν «πρωτοφανή ακμή».

Ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στον απόηχο της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών για τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Μαρίας Ζαχάροβα.

Το ρωσικό υπουργείο κάλεσε τον έλληνα πρέσβη για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του σχετικά με τις αντιρωσικές δηλώσεις της Αθήνας στο ζήτημα της απέλασης ρώσων διπλωματών.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ χαρακτήρισε «απογοητευτική» την κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες, ενώ σημείωσε οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών διένυαν μέχρι τότε μια περίοδο «πρωτοφανούς ακμής».

Η παρέμβαση του ρώσου πρέσβη ακολούθησε τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ότι η Ρωσία θα απαντήσει στην απέλαση των διπλωματών της από την Ελλάδα.

Η κ. Ζαχάροβα είχε επισημάνει επίσης πως ο ελληνικός λαός θα πρέπει να είναι σε επικοινωνία με τους ρώσους εταίρους του έτσι ώστε, όπως τόνισε, «να μην παρασύρεται σε βρώμικες προκλήσεις, στις οποίες δυστυχώς τον έσυρε η ελληνική πλευρά».

Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στη Μόσχα, έκανε λόγο για δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα και τόνισε ότι οι δηλώσεις της κ. Ζαχάροβα αποτελούν και δείγμα «έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική».

Σημειώνεται ότι προ ημερών το ρωσικό ΥΠΕΞ είχε αποδώσει σε αμερικανική παρέμβαση την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει δύο ρώσους διπλωμάτες τονίζοντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις ελληνορωσικές σχέσεις.

sputniknews.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter