ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Στρατιωτικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ : Οι χώρες-πρωταθλήτριες και η θέση της Ελλάδας

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 22 Ιαν 2022 - 20:33
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Οι ΗΠΑ δαπάνησαν 811,1 δισ. δολάρια που παρότι μεγαλύτερο σε απόλυτους αριθμούς, αντιστοιχεί στο 3,52% του ΑΕΠ τους. Οι δαπάνες της εν λόγω χώρας μάλιστα αντιπροσωπεύουν περίπου το 69% των στρατιωτικών δαπανών της συμμαχίας. 

Ενδεικτικό των τεράστιων ποσών που δαπανά ετησίως η Ελλάδα για το ΝΑΤΟ, είναι ότι ο ελάχιστος στόχος που θέτει η στρατιωτική συμμαχία είναι 2%, ποσοστό μάλιστα που κάποιες χώρες του οργανισμού δεν κατορθώνουν καν να καλύψουν. 

Τη λίστα με τις πέντε χώρες του ΝΑΤΟ με το μεγαλύτερο ποσοστό δαπανών για την άμυνα ως προς το ΑΕΠ τους, συμπληρώνουν η Κροατία στην τρίτη θέση, ενώ ακολουθούν η Βρετανία και η Εσθονία. 

Με βάση τον πίνακα, δεν θα ήταν αδόκιμος ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα αποδεικνύεται -τουλάχιστον για το 2021- ως ο «καλύτερος μαθητής» του ΝΑΤΟ καθώς μεσούσης της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που προκάλεσαν τα μέτρα περιορισμού, κατόρθωσε να δαπανήσει 8 δισ. δολάρια ! 

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr