ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Συγκλονίζουν οι Έλληνες ακρίτες ψαράδες του Αιγαίου: «Οι Τούρκοι μας απειλούν με όπλα, δεν φεύγουμε, δεν θα μας κάνουν νέα Ίμια» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΘΝΙΚΑ. ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 3 Ιαν 2019 - 14:15
Loading...

Άπαξ δεν υπάρχει σοβαρή πολιτική για το Αιγαίο, οι Τούρκοι μας κλέβουν ακόμα και τα ψάρια, απειλώντας τους Έλληνες με όπλα.
Το ψάρεμα της τσιπούρας ξεκινά στις βραχονησίδες του Αιγαίου.

Την ώρα που το κράτος δίνει υπηκοότητα σε αλλοδαπούς ψαράδες, φαίνεται πως μάλλον ξεχνά τους Έλληνες ακρίτες συναδέλφους τους που παλεύουν απέναντι στην Τουρκία.

Όπως αναφέρουν, παρατημένοι από το Κράτος, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους που τους

παρενοχλούν συνεχώς, ώστε να τους πάρουν την ψαριά και να δημιουργήσουν γκρίζες ζώνες.

Η τουρκική ακτοφυλακή απειλεί αδιάκοπα τους Έλληνες ψαράδες που προσπαθούν να βγάλουν ένα καλό μεροκάματο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «STAR», εδώ και 40 χρόνια ο Μακάριος Μπουγιούκας ρίχνει δίχτυα και παραγάδια στις βραχονησίδες των Οινουσών, την Παναγιά, τον Βάτο και τα Μωράκια. Καθώς μπήκε ο Ιανουάριος και η μάχη της τσιπούρας στους ψαρότοπους της περιοχής έχει ανάψει πάλι για τα καλά, οι Τούρκοι τον απειλούν ακόμα και με όπλα.

«Ήμουνα στην Εγνούσα από κάτω και ήρθε ένα φουσκωτό με τρεις οπλισμένους. Ο ένας ήτανε στο τιμόνι, ο ένας απάνω στην πλώρη με το όπλο και μου κανε φύγε. Τα μάζεψα και σηκώθηκα κι έφυγα και πήγα στην Παναγιά και πήρα το λιμεναρχείο  και πήγε να τους πιάσει αλλά είχαν φύγει αυτοί», λέει ο ίδιος.

«Δεν φεύγω όσο ζω. Δεν το δέχομαι να μου το κάνουν σαν τα Ίμια», αναφέρει ένας άλλος ψαράς.

Την ώρα που το πέλαγος «βράζει» από τις τσιπούρες, οι Έλληνες αλιείς, με υψηλό το πατριωτικό φρόνημα, φοβούνται ότι οι βραχονησίδες των Οινουσών κινδυνεύουν να μετατραπούν σε γκρίζες  ζώνες.

Οι ψαράδες της Χίου και των Οινουσών ζητούν τα αυτονόητα από την ελληνική πολιτεία, να μπορούν να ψαρεύουν ελεύθερα στα ελληνικά νερά, χωρίς να απειλούνται και να δέχονται προκλήσεις από τις τουρκικές δυνάμεις.

Αυτούς του ψαράδες ποιος θα τους προσέξει;

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter