ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Συγκλονιστικό βίντεο όπου ένοπλοι βεβηλώνουν χριστιανική εκκλησία στη Μιανμάρ – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΕΘΝΗ. - 20 Σεπ 2018 - 18:50
Loading...

H μεγαλύτερη εθνοτική ένοπλη οργάνωση της Μιανμάρ, ο «Ενωμένος Στρατός του Γουά» (UWSA), συνέλαβε χριστιανούς κληρικούς για να τους ανακρίνει, την ίδια στιγμή που καταστρέφει «αυθαίρετες» χριστιανικές εκκλησίες στην περιοχή υπό τον έλεγχό της κοντά στα κινεζικά σύνορα, σύμφωνα με αναφορές αυτή την εβδομάδα.

Το Radio Free Asia και η ιστοσελίδα Mizzima στη Μιανμάρ έλαβαν πληροφορίες πως ο πολιτικός βραχίονας

της συγκεκριμένης ένοπλης οργάνωσης, το «Ενωμένο Κόμμα Γουά» υποσχέθηκε να τιμωρήσει οποιαδήποτε τοπικά στελέχη, που υποστηρίζουν τις ιεραποστολικές δραστηριότητες και απαγόρευσαν την κατασκευή νέων χριστιανικών εκκλησιών.

Το Γουά είναι μια αυτόνομη περιοχή στη βόρεια περιοχή Shan κοντά στα κινεζικά σύνορα της Μιανμάρ΄.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε βίντεο το οποίο φαίνεται να δείχνει αξιωματικούς του UWSA ναεπιβλέπουν την κατεδάφιση μιας νέας χριστιανικής εκκλησίας στην Γουά, με το βίντεο πλέον να έχει κάνει τον γύρο του κόσμου στο Fcacebook και σε άλλα μέσα.

Οι επιθέσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως προσπάθειες αντιμετώπισης της «δυτικής επιρροής» στην περιοχή και η ένταση τους οφείλεται στο θρησκευτικό στοιχείο, με χριστιανούς ιερείς και χριστιανικές μειονότητες να στοχοποιούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες , το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, πιέζει εθνοτικές μειονότητες όπως τον UWSA στην Μιανμάρ σε τέτοιες πράξεις για να αυξήσει την επιρροή της στη χώρα έναντι των «δυτικών εισβολέων», διότι η Μιανμάρ αποτελεί καθοριστικό κόμβο διαμετακόμισης αγαθών που η Κίνα θέλει οπωσδήποτε να διασφαλίσει για το οικονομικό – εμποερικό της πρόγραμμα δισεκατομμυρίων » One Belt One Road».

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε από την Asia Times : 

Πηγή: Asia Times
onalert.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter