ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Συμφωνία ύψους 58 εκατ. ευρώ για την εξαγορά μεριδίου του Stoiximan Group από τον ΟΠΑΠ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 19 Νοέ 2018 - 23:59
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Μερίδιο 36,75% των μετοχών του Stoiximan Group, έναντι του ποσού των 58 εκατομμυρίων ευρώ θα αποκτήσει όπως όλα δείχνουν ο ΟΠΑΠ, μετά την αναμενόμενη ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας με την TCB Holdings, την μητρική εταιρία του επιχειρηματικού γκρουπ. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για τη συμμετοχή του ΟΠΑΠ στην Stoiximan με περίπου το ένα τρίτο της εταιρίας είναι μεν οριστική, ωστόσο για να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο deal θα πρέπει να υπάρξουν το προσεχές διάστημα οι απαιτούμενες τυπικές ρυθμιστικές εγκρίσεις της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών της Ελλάδας, που εκτός απροόπτου θα δώσουν το «πράσινο» για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.  

Η TCP παρέχει τις υπηρεσίες της στην ελληνική και την κυπριακή αγορά στον χώρο του διαδικτυακού τζόγου, χρησιμοποιώντας την εμπορική ονομασία Stoiximan, ενώ στην Ρουμανία και στη Γερμανία χρησιμοποιεί την εμπορική ονομασία Betano. Να σημειωθεί επίσης πως το 2017 ο Όμιλος Stoiximan κατέγραψε έσοδα της τάξης των 136 εκατομμυρίων ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων να φτάνουν τα 16 εκατομμύρια ευρώ. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα στην παρουσίαση και αξιολόγηση του Stoiximan casino εδώ. 

Σε σχετική ανακοίνωσή του για τη συμφωνία των δύο πλευρών, ο Όμιλος Stoiximan διευκρίνισε πως θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από τις επίγειες και διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά τη διοίκηση της εταιρίας και τα άτομα που την απαρτίζουν. Τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση πως η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων επενδύσεων που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο ΟΠΑΠ και στην αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών και τεχνολογικών δυνατοτήτων. Αναφέρεται τέλος ότι ο ΟΠΑΠ έχει αυτό το διάστημα ως βασικό του στόχο την ανάπτυξη και προώθηση της διαδικτυακής του πλατφόρμας, η οποία είναι προσβάσιμη τόσο από σταθερές, όσο και από φορητές συσκευές.  

Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος κινήθηκαν και οι αντίστοιχες δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου του στοιχηματικού οργανισμού κ. Ντάμιαν Κόουπ που ακολούθησαν την ανακοίνωση της συμφωνίας. Στιςε δηλώσεις του αυτές λοιπόν ο κος Κόουπ, θέλησε και ο ίδιος να αναφερθεί στην στοιχηματική πλατφόρμα του Οργανισμού, αναφέροντας πως αυτή θα προσφέρει ανταγωνιστικές αποδόσεις και επιπλέον θα δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα από προμήθειες για τους πράκτορες του δικτύου του. Όσον αφορά την στρατηγική επένδυση στην Stoiximan, ο κος Κόουπ ανέφερε πως αυτή η κίνηση του Οργανισμού είναι ευθέως συμπληρωματική όσον αφορά τις διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ. 

Η ενίσχυση της διαδικτυακής παρουσίας αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο του ΟΠΑΠ για το προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς ήταν αναμφίβολα κάτι που έλλειπε εμφανώς από τις δραστηριότητές του. Στόχος του ΟΠΑΠ είναι να συνδέσει διαδικτυακά πολλά από τα προϊόντα που παρέχει στους πελάτες του μέσω των πρακτορείων και η αρχή φαίνεται πως θα γίνει σε πρώτη φάση με το ΤΖΟΚΕΡ, το ΚΙΝΟ και τα Virtuals στο ποδοσφαιρικό στοίχημα. Να σημειωθεί παράλληλα πως όλη αυτή η δραστηριότητα του Οργανισμού περιλαμβάνεται στα πλαίσια του Οράματος 2020, δηλαδή του μεγάλου επενδυτικού και επεκτατικού πλάνου που έχει χαράξει ο ΟΠΑΠ για τα προσεχή χρόνια και το οποίο έχει αρχίσει εδώ και λίγους μήνες να υλοποιεί με πολλές και διαφορετικές δράσεις.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…