ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Συνάντηση Νότη Μαριά με τον Υφυπουργό της Πολωνίας Arkadius Mularczyk για τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 16 Φεβ 2023 - 12:33

www.notismarias.gr

https://elladaoallosdromos.gr/

Αθήνα, 16/2/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση Νότη Μαριά με τον Υφυπουργό της Πολωνίας  Arkadius Mularczyk για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Με τον Υφυπουργό της Πολωνίας  Arkadius Mularczyk συναντήθηκε χθες Τετάρτη 15/2/2023 στην Αθήνα ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς και συζήτησαν το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του κ.  Arkadius Mularczyk και στο πλαίσιο των επαφών του Πολωνού αξιωματούχου με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο κ. Arkadius Mularczyk είναι αρμόδιος εκ μέρους της πολωνικής κυβέρνησης για το ζήτημα της διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων που ζητά η Βαρσοβία από το Βερολίνο ύψους 1.3 τρις ευρώ.

Ως γνωστόν ο Νότης Μαριάς έχει επισκεφθεί επανειλημμένα την Πολωνία όπου συμμετείχε σε κοινές εκδηλώσεις με Πολωνούς βουλευτές και Ευρωβουλευτές για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ είχε επίσης οργανώσει εκδηλώσεις για το ζήτημα αυτό στην Ευρωβουλή το διάστημα 2014-2019 στο οποίο συμμετείχαν Πολωνοί και Ιταλοί Ευρωβουλευτές.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς έχει εκφράσει τη θέση ότι είναι αναγκαίος ο συντονισμός της δράσης Ελλάδας και Πολωνίας για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Κατά τη συνάντηση ο Νότης Μαριάς ενημέρωσε τον Πολωνό Υφυπουργό Εξωτερικών για την δράση που είχε αναλάβει ως Ευρωβουλευτής σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η πολωνική πλευρά για το ζήτημα της διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων σε επίπεδο ΟΗΕ και ΗΠΑ.

Τέλος ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρόταση που ο Νότης Μαριάς έχει διατυπώσει από το 2011 για εγγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων  στον κρατικό προϋπολογισμό.

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr