ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Συντριβή των επίλεκτων ουκρανικών δυνάμεων στο Bakhmut: Οι Ρώσοι αποτελείωσαν το Τάγμα OPFOR και την 93η Ταξιαρχία – Απόπειρα διαφυγής μέσα από κόλαση πυρός

ΔΙΕΘΝΗ. - 20 Δεκ 2022 - 19:26

Ουκρανοί προσπαθούν να διαφύγουν μέσα από κόλαση πυρός

Όλες τις διαθέσιμες στρατηγικές εφεδρείες μεταφέρει η ουκρανική στρατιωτική Διοίκηση στο Bakhmut μετά την ήττα των επίλεκτων δυνάμεων OPFOR και την απόσυρση της 93ης μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας.

Οι Ρώσοι σφίγγουν επικίνδυνα την θηλειά γύρω από τον ουκρανικό Στρατό: Έξω από την πόλη του Bakhmut, διεξάγονται σφοδρές μάχες σε Prigodno, Opytne και Kleeshevka. Η έκβαση των μαχών στις τρεις αυτές περιοχές θα επιτρέψει στον ρωσικό Στρατό να εξαπολύσει ταυτόχρονη επίθεση από 3 κατευθύνσεις και να διακόψει την οδό ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων και από τα δυτικά.

Μέσα στην πόλη, διεξάγονται σφοδρές αστικές μάχες στην ανατολική πλευρά με τον ρωσικό Στρατό να προσπαθεί να διεισδύσει βαθύτερα στην κατοικημένη περιοχή δίπλα στη Βιομηχανική ζώνη, ενώ οι Ουκρανοί προσπαθούν να τους απωθήσουν.

Πηγές των δυνάμεων Wagner αναφέρουν ότι υπάρχει περαιτέρω προώθηση των δυνάμεων τους κατά μήκος της οδού Fedor Maksimenko προς το νότιο τμήμα του Artemovsk (Bahmut ). Οι «Wagnerites» έθεσαν υπό τον έλεγχο τους δύο οικοδομικά τετράγωνα κοντά σε βενζινάδικα στα ανατολικά της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Ουκρανοί ενισχύουν τις δυνάμεις τους μεταφέροντας δύο ακόμα Ταξιαρχίες, την 4η από το Κίεβο και την 46η από την Πολτάβα. Και οι δύο ανήκουν στις στρατηγικές εφεδρείες του Κιέβου.

Ταυτόχρονα, η ουκρανική διοίκηση απομακρύνει την 93η ταξιαρχία, που έχει σχεδόν πάψει να υφίσταται. Ότι απέμεινε από τον σχηματισμό αυτό μεταφέρεται στο σημείο μόνιμης ανάπτυξης στο χωριό Cherkasy στην περιοχή Dnipropetrovsk. Η 93η Ταξιαρχία “απορρόφησε” όλες τις βολές του ρωσικού πυροβολικού.

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο από τις μάχες στο Bakhmut. Ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να διαφύγουν μέσα από κόλαση πυρός με ρωσικές οβίδες να σκάνε περιμετρικά τους. Άλλη ουκρανική ομάδα έχει εγκλωβιστεί μέσα σε κτίριο και μάχονται μέχρι τέλους…

Δείτε βίντεο από τις μάχες στο Bakhmut

 

Hττήθηκε η ελίτ των Ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας!

Η επίλεκτη μονάδα του ουκρανικού στρατού υφίσταται μεγάλες απώλειες στη μάχη για το Bakhmut.

Το 214ο τάγμα OPFOR δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ. Η εκπαίδευση των στρατιωτών αυτής της μονάδας έγινε από ξένους στρατιωτικούς. Η προετοιμασία έγινε σύμφωνα με τα πρότυπα των στρατών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Στο Τάγμα εντάχθηκαν οι πιο έμπειροι και ετοιμοπόλεμοι στρατιώτες του ουκρανικού στρατού.

Η ουκρανική ηγεσία αναγκάστηκε να ρίξει στην μάχη τις επίλεκτες αυτές δυνάμεις μετά και τις κολοσσιαίες απώλειες άλλων μονάδων.

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, ο ουκρανικός Στρατός χάνει ένα Τάγμα ημερησίως.

“Είναι ήδη γνωστό ότι αιχμαλωτίστηκαν πολλοί στρατιώτες του 214 τάγματος OPFOR. Κάποιοι από αυτούς αναγκάστηκαν να παραδοθούν, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που προτίμησαν τη ζωή στη ρωσική αιχμαλωσία από τον θάνατο στα χαρακώματα.

Το 214 τάγμα OPFOR βρίσκεται στα πρόθυρα πλήρους εξόντωσης. Στην καλύτερη περίπτωση, οι στρατιώτες του θα αιχμαλωτισθούν. Αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να βρουν τραγικό θάνατο στη «μηχανή κρέατος» του Bakhmut” αναφέρουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές.

Βίντεο: 15 Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν στο Bakhmut…

 

Χάρτης: Οι δύο κρίσιμες μάχες σε Prigodno, Opytne και Kleeshevka

warnews247.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr