• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

«Σφάζονται» Oυάσινγκτον-Αγκυρα: Στον «άξονα του κακού» η Τουρκία – To «Γεράκι του πολέμου» έριξε…

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

…  «πόρτα» στον Τσαβούσογλου

Στα άκρα πλέον οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας. Οπως όλα δείχνουν, η Γάζα φέρνει απώλειες στο καθεστώς Ερντογάν.

Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με πλροφορίες, ακυρώθηκε η σχεδιαζόμενη για την προσεχή εβδομάδα συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την ανάκληση του Τούρκου πρέσβη από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Αντιθέτως, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στην Ουάσιγκτον, που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Πομπέο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ακόμη αμερικανική απάντηση στο αίτημα της Λευκωσίας για συνάντηση Χριστοδουλίδη – Πομπέο.

Ερωτηθείσα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τις συναντήσεις του κ. Πομπέο. «Δεν γνωρίζω τις συναντήσεις που έχουμε αυτή τη στιγμή διευθετήσει στα σίγουρα με πολλές κυβερνήσεις. Όταν έχω αυτές τις συναντήσεις, να είστε σίγουροι θα σας ενημερώσω».

Η κ. Νάουερτ επίσης απέφυγε να σχολιάσει την ανάκληση του Τούρκου πρέσβη. Στο ερώτημα πως αυτή η ενέργεια επηρεάζει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, είπε πως δεν γνωρίζει πόσο καιρό θα διαρκέσει. «Θα πρέπει να σας παραπέμψω στην τουρκική κυβέρνηση. Είμαστε οπωσδήποτε σε γνώση, αλλά είναι δική τους απόφαση κι αυτοί είναι στην καλύτερη θέση να ρωτηθούν».

Απαντώντας σε πολλά ερωτήματα για την θέση των ΗΠΑ στο θέμα των θανάτων στη Γάζα, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέρριψε ευθύνες στη Χαμάς για τα επεισόδια στο φράχτη, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί. Παρά τα πολλά ερωτήματα, απέφυγε να απαντήσει γιατί δεν υπάρχει πρόσκληση της αμερικανικής κυβέρνησης προς το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, ούτε αν οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον ορισμό επιτροπής που θα ερευνήσει του θανάτους από Ισραηλινά πυρά.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχωρά ακάθεκτος σε κλιμάκωση της διπλωματικής και πολιτικής κρίσης με τις ΗΠΑ – Τι είχε δηλώσει πριν λίγα 24ωρα.

«Πρόκειται για ανθρωπιστική τραγωδία, μια γενοκτονία».

«Δεν παίζει ρόλο από που προέρχεται, είτε από το Ισραήλ, είτε από τις ΗΠΑ», τόνισε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

«Καλώ όλους τους ηγέτης της Χριστιανικής, Μουσουλμανικής και Εβραικής κοινότητας να καταδικάσουν τις πράξεις του Ισραήλ στην Γάζα»

«Θα δωρίσω βοήθεια στην Γάζα και την Παλαιστίνη και θα διευκολύνω ιδιωτικές χορηγήσεις».

Αυτά είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες σε ομιλία του.

Μετά είχε πάρει την σκυτάλη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Γιλντιρίμ: Οι ΗΠΑ είναι συνεργοί σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι συνεργοί σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, καταδικάζοντας τις δολοφονίες από τις ισραηλινές δυνάμεις δεκάδων Παλαιστινίων σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας στις διαδηλώσεις για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

«Δυστυχώς, οι ΗΠΑ υπεροπτικά στάθηκαν στο πλευρό της ισραηλινής κυβέρνησης που σκοτώνει αμάχους και έγιναν συνεργοί σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

«Αυτή η πρόκληση το μόνο που θα κάνει είναι να επιδεινώσει τα προβλήματα στην περιοχή και να προκαλέσει ένα βαθύτερο σημάδι στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σχέση και θα κάνει την ειρήνη στην περιοχή πιο δύσκολη», πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή από προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του με την μεταφορά της πρεσβείας «προσπαθώντας να κρύψει τη πυρκαγιά εντός, ξεκινώντας πυρκαγιές εκτός».

Ολα αυτά λοιπόν, οδήγησαν τις ΗΠΑ στο να δώσουν ένα εμφατικό χαστούκι στην Αγκυρα.

Ενώ σήμερα, όπως αναφέραμε, η οικονομία της Τουρκίας κατρακυλάει σε ιστορικά χαμηλά. Η αστάθεια που παρουσιάζει λόγω και της πολιτικής απομόνωσης, απόρροια της πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν κάνει τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης τον έναν μετά τον άλλον να την υποβαθμίζουν και την τουρκική λίρα να έχει πάρει κατήφορο χωρίς σταματημό.

Η Moody’s βλέπει σοβαρά προβλήματα και μεγάλα ρίσκα στις τουρκικές τράπεζες, ενώ η τουρκική λίρα υποχώρησε την Τρίτη σε νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να ακολουθεί τις συστάσεις του.

Σε έκθεσή του, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης αναφέρει ότι οι προοπτικές για τον τουρκικό τραπεζικό κλάδο είναι αρνητικές, λόγω των ρίσκων που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση και την ποιότητα ενεργητικού τους.

Το περιβάλλον όπου δραστηριοποιούνται οι τράπεζες θα παραμείνει δύσκολο, σημειώνει ο οίκος, λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων, μεταξύ των οποίων η επιβράδυνση της οικονομίας, η μη αποτελεσματική νομισματική πολιτική, η υποτίμηση της λίρας και η υψηλή ανεργία.

Αυτοί οι παράγοντες αναμένεται να συμπιέσουν τη ζήτηση για δάνεια και να περιορίσουν την ικανότητα των δανειοληπτών να αποπληρώνουν τις οφειλές τους, αναφέρει ο οίκος. Η Moody’s προβλέπει ότι η αύξηση του τουρκικού ΑΕΠ θα περιοριστεί στο 4% φέτος και στο 3,5% το 2019.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι σχεδιάζει να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στην οικονομία μετά τις προεδρικές εκλογές του επόμενου μήνα και η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη αυτά που λέει ο ίδιος και να ενεργεί ανάλογα.

Τα σχόλιά του οδήγησαν την τουρκική λίρα σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο, στις 4,3990 λίρες έναντι του δολαρίου, με τις απώλειες του νομίσματος από τις αρχές του έτους να ξεπερνούν το 13%.

Ερχεται η καταστροφή της Τουρκίας σε οικονομικό επίπεδο με λίγα λόγια.

pentapostagma.gr

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Άνταμς: Η ειρήνη πέθανε – Το Ισραήλ σαμποτάρει τα πάντα, το Ιράν κλείνει τα Στενά, η παγκόσμια κατάρρευση έρχεται
Slider

Άνταμς: Η ειρήνη πέθανε – Το Ισραήλ σαμποτάρει τα πάντα, το Ιράν κλείνει τα Στενά, η παγκόσμια κατάρρευση έρχεται

by admin
45 λεπτά ago
Ο Κόσμος Εκτροχιάζεται… Οι Ουκρανοί Διέσχισαν τον Ρουβίκωνα – Προ των θυρών Ρωσικό Τελεσίγραφο & μετά Χρήση Πυρηνικών
Slider

Ο Κόσμος Εκτροχιάζεται… Οι Ουκρανοί Διέσχισαν τον Ρουβίκωνα – Προ των θυρών Ρωσικό Τελεσίγραφο & μετά Χρήση Πυρηνικών

by admin
4 ώρες ago
Μακ Γκρέγκορ: Ο Τραμπ Βρίσκεται στα Πρόθυρα της Εξόντωσης; – Προειδοποιεί ότι Τραμπ Κινδυνεύει με Δολοφονία & Τεκτονική Μετατόπιση της Εξουσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μακ Γκρέγκορ: Ο Τραμπ Βρίσκεται στα Πρόθυρα της Εξόντωσης; – Προειδοποιεί ότι Τραμπ Κινδυνεύει με Δολοφονία & Τεκτονική Μετατόπιση της Εξουσίας

by admin
5 ώρες ago
ΝΤΟΥΓΚΙΝ: Στην Ρωσία Δρα 6η Φάλαγγα Προδοσίας. Πρέπει να Παραδεχτούμε την Ασθένεια & να Αρχίσουμε την Θεραπεία
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΤΟΥΓΚΙΝ: Στην Ρωσία Δρα 6η Φάλαγγα Προδοσίας. Πρέπει να Παραδεχτούμε την Ασθένεια & να Αρχίσουμε την Θεραπεία

by admin
5 ώρες ago
Next Post
ΣΑΛΟΣ! Ψηφιακό χαράτσι σε υπολογιστές, κινητά και tablet!

ΣΑΛΟΣ! Ψηφιακό χαράτσι σε υπολογιστές, κινητά και tablet!

Αυτά είναι τα δύο ονόματα που παίζουν για τα Σκόπια

Αυτά είναι τα δύο ονόματα που παίζουν για τα Σκόπια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr