ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σχεδόν 1 στους 3 Ευρωπαίους λέει «όχι» στο εμβόλιο – Πιο πρόθυμοι οι Έλληνες από πολίτες άλλων κρατών με τη βοήθεια των ΜΜΕ- ΒΙΝΤΕΟ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 13 Μαΐ 2021 - 18:47
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση
Την ώρα που σε αρκετές χώρες έχουν αρχίσει και γίνονται συζητήσεις περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Παραμένει αυξημένη, αλλά με τάσεις αποκλιμάκωσης, η διστακτικότητα των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στα διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη μεγάλη έρευνα του οργανισμού της Ε.Ε. για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας, «Εurofound», περίπου το 27%, δηλαδή σχεδόν 1 στους 3 Ευρωπαίους, απορρίπτουν την ιδέα του εμβολιασμού τους κατά του covid.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά άρνησης εντοπίζονται στη γειτονική Βουλγαρία, όπου το 60% των ερωτηθέντων λέει «όχι» στον εμβολιασμό.

Αρκετά μεγάλα ποσοστά μη αποδοχής του εμβολίου παρουσιάζονται και σε χώρες όπως είναι η Κροατία, η Γαλλία και η Σλοβενία, όπου σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θεωρεί “απίθανο” ή “μάλλον απίθανο” τον εμβολιασμό του.

Στη μέση της λίστας με τους “27” φιγουράρει η χώρα μας, όπου το 25% φάνηκε ιδιαίτερα διστακτικό απέναντι στον εμβολιασμό.

Στον αντίποδα το 62% απάντησε πως θεωρεί “πολύ πιθανό” ή “πιθανό” τον εμβολιασμό του.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα μεγαλύτερα ποσοστά απόρριψης του εμβολιασμού εντοπίζονται ως επί το πλείστον στους άνδρες, τους ανέργους και όσους διαμένουν στην ύπαιθρο.

Παράλληλα σχεδόν οι μισοί από όσους δεν θεωρούν πιθανό τον εμβολιασμό τους για κορωνοϊό δήλωσαν ότι κύρια πηγή ενημέρωσής τους είναι τα social media.

(φωτο: unsplash)

el.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…