ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σύλληψη δύο στρατιωτικών: Ένα «συνηθισμένο» επεισόδιο που κρατάει ακόμα

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 23 Ιούλ 2018 - 14:00
Loading...

Του Γιώργου Φαρμάκη

Όλοι οι Έλληνες νιώθουν ότι η χώρα είναι αδύναμη απέναντι σε μια Τουρκία, που κερδίζει έδαφος συνεχώς. Το επεισόδιο στον Έβρο που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη αλλά και φυλάκιση δύο στρατιωτικών, συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο.

Αρχικά, οι υψηλά ιστάμενοι είχαν υποβαθμίσει το συγκεκριμένο γεγονός και είχαν δηλώσει ότι η «ιστορία» με τους δύο στρατιωτικούς θα τελειώσει γρήγορα. Μας είχανε διαβεβαιώσει ότι το περιστατικό που συνέβη στον Έβρο ήταν συνηθισμένο και ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε.

Δυστυχώς όμως, η σκληρή πραγματικότητα μας «χτύπησε την πόρτα», με αποτέλεσμα το συνηθισμένο επεισόδιο, πλέον να έχει μετατραπεί σε..ασυνήθιστο. Οι λίγες ημέρες που θα έμεναν οι στρατιωτικοί στην Τουρκία, έγιναν μήνες και οι διαβεβαιώσεις πήγαν περίπατο.

Εδώ και 144 ημέρες, οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης μακριά από τους ανθρώπους τους. Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που νιώθουν ότι οι αρμόδιες αρχέςδεν έπραξαν τα δέοντα, για την επιστροφή των δύο Ελλήνων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Κουβέλης μεταξύ άλλων δήλωσε ότι:

Η τουρκική ηγεσία με τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί επιχειρεί, αμέσως και κάποιες φορές εμμέσως, να κάνει έναν ανεπίτρεπτο συμψηφισμό αυτής της υπόθεσης με την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

Ο κ.Κουβέλης μας είπε ξεκάθαρα ότι οι Τούρκοι έχουν θέσει θέμα ανταλλαγής. Βλέπουμε λοιπόν, ότι η αρχικήαισιοδοξία που υπήρχε στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει πλέον. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ερντογάν ακολουθεί την εξωτερική πολιτική των….ανταλλαγών.

Εμείς ευχόμαστε, η Ελληνική πλευρά να κάνει ότι μπορεί, ώστε να πετύχει την επιστροφή των δύο στρατιωτικών.

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter