ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σύντομα θα ξέρουν που είστε και ποια είναι η κατάσταση της υγείας σας – Να γιατί προώθησαν, τα «έξυπνα» τηλέφωνα

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 2 Οκτ 2018 - 14:00
Loading...

Τα τελευταία χρόνια, τα λεγόμενα έξυπνα τηλέφωνα, έχουν μπει για τα καλά στην ζωή των ανθρώπων, σε όλο τον πλανήτη.
Αν και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η χρήση τους, προκαλεί πολλά προβλήματα (αντικοινωνικότητα, εθισμό κλπ), ο κόσμος συνεχίζει να τα χρησιμοποιεί χωρίς μέτρο. Αυτό το γνωρίζουν οι επιστήμονες, οι οποίοι λαμβάνουν χρηματοδότηση, από τις κυβερνήσεις των χωρών τους. Παρακάτω θα διαβάσετε κάποια πράγματα, που σίγουρα σας ενδιαφέρουν.

Οι επιστήμονες έχουν βάλει στόχο, να χρησιμοποιήσουν τα έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), ώστε να σταματήσουν

την εξάπλωση των μολυσματικών ασθενειών. Οι ερευνητές-επιστήμονες θα βρίσκουν την τοποθεσίατων ασθενών (των δηλωμένων ασθενών λογικά, οι οποίοι είναι καταχωρημένοι στους υπολογιστές των νοσοκομείων) και πιο συγκεκριμένα θα παρατηρούν τα hot spots, τα σημεία δηλαδή, στα οποία υπάρχουν άνθρωποι που νοσούν.

Ο εμπνευστής αυτού του project, είναι ο καθηγητής Christopher Whalen. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σημαντικό οι επιστήμονες να μπορούν να παρακολουθούν τους ασθενείς, μέσω των κινητών τους, ώστε να ξέρουν πότε χρειάζεται να αποκλείσουν κάποια περιοχή, η οποία κινδυνεύει από κάποια μολυσματική ασθένεια.

Αυτό το project (έργο), το έχει ξεκινήσει το Πανεπιστήμιο της Georgia (των ΗΠΑ). Η κυβέρνηση της χώρας, έχει χρηματοδοτήσει το έργο, με 2.6 εκατομμύρια δολάρια. Αν και αρχικά δεν ακούγεται άσχημη η ιδέα, οι επιστήμονες να μπορούν να είναι σε θέση να περιορίζουν τις μολυσματικές ασθένειες, τα πράγματα γίνονται ύποπτα όταν αρχίζει να καταλαβαίνει κανείς, ότι στο όλο εγχείρημα, θα έχουν άμεση εμπλοκή οι καθημερινές μας συσκευές. Επιστήμονες οι οποίοι βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά (από εσένα), θα γνωρίζουν που βρίσκεσαι ανά πάσα στιγμή και (θα) ποια είναι η κατάσταση της υγείας σου (θα δούμε πως θα το καταφέρουν αυτό, γιατί ακόμα δεν ξέρουμε. Πάντως υπάρχουν εφαρμογές, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν Mini ιατρικούς ελέγχους).

Η παραπάνω είδηση δεν είναι εντελώς καινούργια, καθώς στο παρελθόν είχε ανακοινωθεί ότι θα εφαρμοστεί, κάτι παρόμοιο αλλά πλέον οι επιστήμονες-ερευνητές, βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου τους.

Δεν χρειάζεται να πούμε, ότι κάποιοι άγνωστοι θα ελέγχουν τον κόσμο. Αυτή η είδηση αποτελεί από μόνη της, ξεκάθαρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και μας δείχνει τον δρόμο που θα ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, σταδιακά.

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter