ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τάδε λέγει Κύριος … ὅτι ἡ σωτηρία ἐκ τῶν Ἰουδαίων ἐστίν.

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. - 13 Σεπ 2022 - 11:25
Χαίρεται
 
Εθνικισμός , εθνισμός  και εθισμός ..
Η  προσωπική   προβολή  μέσω Εθνικής  αυτοδικαίωσης και υπεροχής , είναι καρπός  ριζωμένης υπερηφάνειας ειδικά όταν βρει ανταπόκριση και οπαδούς  άλλους εθνικιστές ,τότε γίνεται εθισμός .
Είναι η διάθεση να νοιώθω ξεχωριστός όπου και αν είμαι ,να φαίνομαι παραπάνω από τους άλλους ,προβάλλοντας την καταγωγή μου ,την θρησκεία μου ,τις ιδέες μου  κ.α  ,όλα είναι για την δόξα του κόσμου .
Αυτό εξάλλου σημαίνει υπερηφάνεια, να  κάνω ότι μπορώ να φαίνομαι πάνω από τους άλλους ,άλλο εθνικισμός και άλλο εθνισμός.
Είμαστε Έθνος  όπως και όλα τα άλλα ,αν ο Χριστός μας αναθέσει κάποια αποστολή ,είναι για να μας βγάλει από την ειδωλολατρία ,την αμαρτία ,να μας σώσει και όχι επειδή είμαστε “πεφωτισμένοι ” 
Δεν μας εχει ανάγκη ,αλλά εμείς αυτόν ,να μας σώσει από τα είδωλα, ,την Ευρώπη ,τους ψευδοχριστούς και τους διάφορους  εθνικιστές ψευδοπροφήτες .
Δεν μπορώ να δώ την ΑΛΗΘΕΙΑ ,τον Χριστό  από εκεί ψηλά που νομίζω ότι είμαι  ως Έθνος… 
 ο σατανάς έτσι την πάτησε…ὁ ὑψῶν ἑαυτὸν ταπεινωθήσεται.
 
 
Τάδε λέγει Κύριος .
 
Ο Περιούσιος λαός του Θεού ,είναι οι  Ιουδαίοι  , αυτοί είναι  η ήμερη ελιά ,από αυτούς προήλθε η σωτηρία ,όπως δηλώνει ο ίδιος ο  Χριστός  η ΑΛΗΘΕΙΑ  ,αλλά και ο απόστολος Παύλος  σε ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην προς Ρωμαίους επιστολή, κάθε τι άλλο  είναι πλάνη και αίρεση .
Ιω. 4,22              ὅτι ἡ σωτηρία ἐκ τῶν Ἰουδαίων ἐστίν.
 
Μπορεί οι Ιουδαίοι να πλανήθηκαν  ,μπορεί να αρρώστησαν , να κόλλησαν  “Ιουδαισμό”  ,κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί .
Μπορεί εμείς να αρπάξαμε την ευκαιρία  ,να αρπάξαμε τον Χριστό από σπόντα  ,αλλά ο Χριστός η σωτηρία  δεν προήλθε από εμάς αλλά   “ἐκ τῶν Ἰουδαίων ἐστίν.” Τάδε λέγει Κύριος .
 
 
Από Ισραηλίτη διδαχθήκαμε εμείς οι Έλληνες …
 
Το να θές να πετάξεις τους Ιουδαίους  , να τους πάρεις τα πρωτοτόκια  ,να ξεριζώσεις την ελιά και να γίνεις από αγριελιά    ελιά στην θέση της ελιάς  είναι  δαιμονικό ,είναι υπερηφάνεια ,είναι αίρεση .,είναι κόλαση.
Το να μην δέχεσαι ότι είσαι μπολιασμένη αγριελιά .
Είμαστε το  μπολιασμένο κλαδί  της αγριελιάς ,πάνω στην ελιά και τίποτα άλλο 
Το να κάνεις τον Χριστό κα την Θεοτόκο Έλληνες και να απορρίπτεις τον απόστολο Παύλο τον δικό μας απόστολο ,  που λέει καὶ γὰρ ἐγὼ Ἰσραηλίτης εἰμί, ἐκ σπέρματος Ἀβραάμ, φυλῆς Βενιαμίν.,είναι αίρεση και είσαι αιρετικός .
 
ἄχρις οὗ τὸ πλήρωμα τῶν ἐθνῶν εἰσέλθῃ.
 
Σε ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο 11ο,  στην επιστολή προς Ρωμαίους  προφητεύει οτι οι Ιουδαίοι θα είναι πωρωμένοι μέχρι να σωθούμε εμείς  οι “αγριελιές “
Ρωμ. 11,25 ὅτι πώρωσις ἀπὸ μέρους τῷ Ἰσραὴλ γέγονεν ἄχρις οὗ τὸ πλήρωμα τῶν ἐθνῶν εἰσέλθῃ,
 
Μετά θα σωθούν και αυτοί ,θα μετανοήσουν ,έτσι εξελίσσεται το σχέδιο του Θεού  ,που οδηγεί και τους Ιουδαίους στην σωτηρία ,όπως προφητεύει ο απόστολος Παύλος .
 
Ρωμ. 11,26         καὶ οὕτω πᾶς Ἰσραὴλ σωθήσεται, καθὼς γέγραπται·
 
 
σὺ δὲ ἀγριέλαιος ὢν ἐνεκεντρίσθης .
 
Εἰ δέ τινες τῶν κλάδων ἐξεκλάσθησαν, σὺ δὲ ἀγριέλαιος ὢν ἐνεκεντρίσθης ἐν αὐτοῖς καὶ συγκοινωνὸς τῆς ῥίζης καὶ τῆς ποιότητος τῆς ἐλαίας ἐγένου,
Εάν δε μερικοί από τους κλάδους εκόπησαν από τον κορμόν, απεσπάσθησαν και επετάχθησαν δια την απιστίαν των, συ δε, ο ειδωλολάτρης, που μέχρι προ ολίγου παρέμεινες αγριέλαια και εκεντρώθηκες εις την θέσιν των αποκοπτέντων κλάδων, συνεδέθης δε με την ρίζαν και μετέχεις στους παχείς χυμούς της ελαίας,
Στο όρος Θαβώρ ,ποιοι ήταν μαζί του ; 
 
Ο Χριστιανισμός έχει τις ρίζες του ,τον κορμό του  στην Παλαιά Διαθήκη ,την οποία επικαλείται συνεχώς  και ο ίδιος  Χριστός ,οι απόστολοι   στις πράξεις  τους ,στο κύρηγμα τους στην Καινή .
Επικαλείται τον Αβραάμ ,επικαλείται τον Ησαία ,τον Ηλία ,τον Ιωηλ  ,τους ψαλμούς του Δαυίδ ,κ.α  όλα στην Παλαιά είναι αυτά ,όλοι Ιουδαίοι 
Στο όρος Θαβώρ ο Χριστός  εμφανίζεται μαζί  τους ,με τον Μωυσή .και τον Ηλία .
Πως εγώ θα απορρίψω την Παλαιά Διαθήκη ,τους Ιουδαίους ;
 ΝΑΙ Θα απορρίψω  τον Ιουδαισμό ,που σημαίνει άρνηση του Χριστού ,αλλά όχι τους Ιουδαίους ,που  αυτούς επέλεξε ,με αυτούς ήταν στην πορεία τους στην έρημο, από αυτούς  ήλθε ο Χριστός ως άνθρωπος  ,γιατί έτσι ήθελε .
Είναι τα θεμέλια ,η ρίζα ,ο κορμός ,τα κλαριά  οι Ιουδαίοι .
Αν κάποια κλαριά αποκόπηκαν και την θέση τους “μπολιάστηκαν “ τα Έθνη  ,δεν παύει η ρίζα και ο κορμός να παραμένει “ἐκ τῶν Ἰουδαίων”.
 
 
Κάθε άλλη γνώμη ,διδασκαλία , άποψη ,απλά είναι αίρεση .
 
Η αλήθεια είναι μία , ο Χριστός και ότι αυτός λέει, τώρα αν τον αρνήθηκαν  ,συνεχώς το έκαναν και επέστρεφαν μετά σε κακό χάλι μετανιωμένοι .
Προσοχή λοιπόν τους ψευδοπροφήτες  και τους ψευδοχριστούς , ας ξέρουμε ποιοι είμαστε και όχι ποιοι νομίζουμε ότι είμαστε  ή μας λένε κάποιοι .
 
 
Ιω. 4,22              ὅτι ἡ σωτηρία ἐκ τῶν Ἰουδαίων ἐστίν.
Καλή φώτιση και αρχή μετάνοιας 
 
Γ. Μ 
Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr