ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τί σου έφταιξε ο Ευαγγελισμός και ο Αγιος Δημήτριος;

ΑΠΟΨΕΙΣ. - 23 Σεπ 2019 - 20:25
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

του Γιώργου Θεοχάρη
Δεν πρόλαβε ο αποτυχών στις δημοτικές εκλογές της Θεσσαλονίκης υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Ταχιάος να αναλάβει Πρόεδρος της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.» και τα έβαλε με τον Ευαγγελισμό και τον Άγιο Δημήτριο.

Οι ταλαίπωροι χριστιανοί πιστεύσαμε ότι γλιτώσαμε από τον αριστερόστροφο φασισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθούσε να ξεριζώσει κάθε τι χριστιανικό και ελληνικό από αυτήν την χώρα, και ο κ. Ταχιάος μας βγήκε από τα δεξιά! Σφοδρές αντιδράσεις σε όλο τον λαό προκάλεσε η ανακοίνωση της «Αττικό Μετρό» ότι ο σταθμός «Ευαγγελισμός» θα μετονομαστεί σε «Παύλος Μπακογιάννης» και ο σταθμός «Άγιος Δημήτριος» σε «Αλέκος Παναγούλης». Η απόφαση έβαλε «φωτιά» στα σόσιαλ μίντια, με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών να εκφράζουν την αντίθεσή τους. Υπάρχουν τοπωνύμια τα οποία είναι ουδέτερα, αυτά να πάει να αλλάξει ο κ. Ταχιάος. Γιατί τα έβαλε με τα χριστιανικά τοπωνύμια; Τί τον πείραξε ο Ευαγγελισμός και ο άγιος Δημήτριος, όταν μάλιστα κατάγεται από την Θεσσαλονίκη, την πόλη του αγίου Δημητρίου;

Πρόκειται για δύο από τις πιο εμβληματικές στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς, που παραπέμπουν στα χαρακτηριστικά τοπωνύμια της περιοχής που βρίσκονται, όπως συνηθίζεται παγκοσμίως. Έτσι διευκολύνονται οι επιβάτες και περιορίζεται η σύγχυση. Πολύ περισσότερο όταν το μετρό της Αθήνας το χρησιμοποιούν πολίτες, ερχόμενοι από κάθε γωνιά της χώρας, ώστε να επισκεφθούν ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της. Η περιοχή γύρω από το εν λόγω νοσοκομείο ονομάζεται Ευαγγελισμός από τον 19ο αιώνα ακόμα.

Τις θερμές της ευχαριστίες στην εταιρεία Αττικό Μετρό Α.Ε. για την τιμητική πρόταση της μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης» εξέφρασε σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Π. Μπακογιάννη, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να την κάνει αποδεκτή.

«Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση» σημειώνει, προσθέτοντας ότι «κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα».

«Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα. Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί. Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο κ. Ταχιάος απάντησε γράφοντας ότι ό,τι έκανε ήταν σε γνώση της οικογένειας Μπακογιάννη.

Ακόμη και εάν έτσι ήταν τα πράγματα, γιατί ο ίδιος πήρε την πρωτοβουλία αυτήν και δεν σεβάστηκε τις ονομασίες, που παραπέμπουν στην χριστιανική ταυτότητα της πόλης;

vimaorthodoxias.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…