ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ – 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1922

ΑΠΟΨΕΙΣ. ΙΣΤΟΡΙΑ. - 22 Ιούλ 2022 - 20:31

Ιωάννης Αγαπάκης του Μιχαήλ,
Δικηγόρος Ηρακλείου

Οφείλουμε να διακρίνουμε τα αίτια της Μικρασιατικής Καταστροφής σε τρεις κατηγορίες. Πρώτον, την πολιτικοστρατιωτική ευθύνη εσκεμμένης προδοσίας που φέρει ακέραια η γερμανόφιλη βασιλική παράταξη των Γλύξμπουργκ. Δεύτερον, την πνευματική ευθύνη ακούσιων λαθών του Ελευθερίου Βενιζέλου. Τρίτον, την πνευματική ευθύνη των ίδιων των Μικρασιατών, ιδίως των Σμυρνιών. Αναλυτικά.

Α) ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

Η δυναστεία των Γλύξμπουργκ ανέκαθεν πρακτόρευε τα ανθελληνικά συμφέροντα των δυτικών δυνάμεων με σκοπό να ξεκληριστεί ο
Ελληνισμός και να συρρικνωθεί η Ελλάδα. Οι Γλύξμπουργκ προκάλεσαν εσκεμμένα τη Μικρασιατική καταστροφή ώστε να καθηλωθεί η Ελλάδα δυτικά του Αιγαίου με λιγότερη Ρωμηοσύνη ευκολότερου εκφραγκισμού.
Η ευθύνη της γερμανόφιλης βασιλικής παράταξης των Γλύξμπουργκ εντοπίζεται κυρίως στα εξής σημεία….

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας τον σύνδεσμο που ακολουθεί

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr