ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΤΑ ΕΑΣ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ 

ΕΛΛΑΔΑ. - 11 Οκτ 2018 - 10:57
Loading...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ                   ΑΘΗΝΑ     10 / 10 / 2018 

ΧΗΜΙΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ                     

ΕΛΛΑΔΟΣ  (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.)                                                                 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΤΑ ΕΑΣ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ 

 Καταγγέλλουμε τη διοίκηση Ροίδη – Βασιλείου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) για τις απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειές τους ενάντια στο Σύστημα Ελέγχου της εταιρίας σε μια απέλπιδα

προσπάθεια να καλύψουν τις άνομες αποφάσεις και τις εγκληματικές πολιτικές τους σε βάρος της μοναδικής για τη Χώρα Αμυντικής Βιομηχανίας.  

Αυτά που συμβαίνουν μέσα στην κρατική εταιρία από τη φιλική προς τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο  Εκτελεστική Διοίκηση είναι πρωτόγνωρα για τους εργαζόμενους που παρακολουθούν με οργή τη ίδια τη διοίκησή της να την οδηγεί σε διάλυση.  

Η πολύπαθη επιχείρηση βιάζεται καθημερινά από τη δράση μιας αδίσταχτης διοίκησης που συνεπικουρείται από μια μικρή ομάδα θλιβερών «διαχρονικών» στελεχών. 

Έτσι εξηγείται η διάλυση της Νομικής Υπηρεσίας και η τοποθέτηση ως επικεφαλής δικηγόρου προσληφθέντα χωρίς τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, του οποίου δίνουν παράνομα χρήματα για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις των  Διοικητικών Συμβουλίων, καθώς και επίδομα το οποίο δεν προβλέπεται από το ενιαίο μισθολόγιο που εφαρμόζεται στην εταιρία. 

Οι λέξεις, νομιμότητα και διαφάνεια είναι άγνωστες για όλους αυτούς που δεν διστάζουν να παρανομούν απροκάλυπτα, να φιμώνουν οποιαδήποτε διαφορετική φωνή και να παρεμποδίζουν κάθε προσπάθεια αποτροπής: 

Οδήγησαν μεθοδικά σε παραίτηση την Ελέγκτρια του Υπουργείου Οικονομικών, την οποία είχε ορίσει η Γενική Συνέλευση των Μετόχων, μόλις διαπίστωσαν ότι οι εκθέσεις της αποκάλυπταν παθογένειες, κακοδιαχείριση και ατασθαλίες. 

Απομάκρυναν τον Διευθυντή Διαχειριστικού Ελέγχου από τη θέση του με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να απευθυνθούν στο Δ.Σ της εταιρίας, όπως απαιτεί η σπουδαιότητα της θέσης αυτής, παραβιάζοντας τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας και τον Κανονισμό Εργασίας Προσωπικού. 

Η απομάκρυνση του Διευθυντή συνέπεσε χρονικά με τον ορισμό από τον Μέτοχο της νέας Επιτροπής Ελέγχου στην Εταιρία, που όπως φάνηκε «ενόχλησε» την Εκτελεστική Διοίκηση. Τυχαίο;;;;;; 

Το Υπουργείο Οικονομικών αντιλαμβανόμενο την κατάσταση ξήλωσε τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου κ. Γ. Ροίδη, αλλά η νέα Επιτροπή βρίσκει απέναντί της την Εκτελεστική Διοίκηση που έχει «αλλεργία» στους ελεγκτές όπως έδειξαν οι  ενέργειές της.  

Για εμάς, είναι αδιανόητο όλοι να γνωρίζουν ότι στα ΕΑΣ η νομιμότητα είναι απούσα και  να μένουν θεατές στο συντελούμενο έγκλημα. 

Γραμματεία τύπου ΟΕΧΒΕ 

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝ. ΣΥΝ. ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ                                   

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 28 ΑΘΗΝΑ    

ΤΑΧ. ΚΩΔ. :  10434                                                                 

ΤΗΛ. : 210 5224674
E – MAILoexbe@oexbe.gr                                                

WEBSITΕ: www.oexbe  

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter