ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια αποτελούν «πρόβλημα αρχής» για τις ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ. - 13 Μαρ 2023 - 11:26

Πυρηνικό υποβρύχιο πολλαπλών χρήσεων K-560 “Severodvinsk” του σχεδίου “Yasen” – InoSMI, 1920, 12.03.2023

© Φωτογραφία: Υπηρεσία Τύπου του Βορείου Στόλου (Σεβερομόρσκ)

Newsweek: Τα ρωσικά υποβρύχια κλάσης Severodvinsk- αποτελούν μεγάλη απειλή για τις ΗΠΑ

Η Ρωσία αποτελεί σημαντική απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες εξαιτίας των πυρηνικών υποβρυχίων της κλάσης Σεβεροντβίνσκ, γράφει στο Newsweek. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρωσικών Σπουδών της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ, τα υποβρύχια αυτής της κλάσης ” είναι μεταξύ των πιο προηγούμενων και πιο αθώων στη Γη”.Isabelle van Brugen

Η Ρωσία αποτελεί «θεμελιώδη πρόκληση» και μεγάλη απειλή για την Αμερική, δήλωσε στο Newsweek ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρωσικών Μελετών της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ.

Διαβάστε το InoSMi στο κανάλι μας στο Telegram

Έτσι σχολίασε ο διευθυντής και ο ιδρυτής του, καθηγητής Μάικλ Πέτερσεν, τα λόγια του στρατηγού της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας Γκλεν Μπαν Χερκ, επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ και της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής, ότι η Ρωσία αποτελεί την κύρια απειλή για την Αμερική λόγω της παρουσίας πυρηνικών υποβρυχίων της κλάσης “Σεβεροντβίνσκ” κοντά στις ΗΠΑ.

Αμερικανοί διοικητές και στρατιωτικοί παρατηρητές έχουν κρίνει τους κώδωνα του κινδύνου για αυξημένη δραστηριότητα ρωσικών υποβρυχίων στα ανοιχτά των αμερικανικών ακτών εν μέσω των μαχών που γίνονται στην Ουκρανία.

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του στη Μαύρη Θάλασσα καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εισήγαγε στρατεύματα στη γειτονική χώρα. Αξιωματούχοι λένε ότι ο αριθμός των ρωσικών υποψηφίων στα ανοιχτά των αμερικανικών ακτών και στο Μεσόγειο έχει επίσης αυξηθεί.

“Συμφωνώ με αυτό”, δήλωσε ο Pietersen σχετικά με τις παρατηρήσεις του van Herk. – Το ρωσικό δόγμα είναι πολύ σαφές. Είναι πιθανό να επιτεθούν στις ΗΠΑ αν το κρίνουν απαραίτητο».

“Όσον αφορά τον επιφανειακό και τον αεροπορικό πόλεμο, ο στόλος της Κίνας είναι μεγαλύτερος και αναμφισβήτητα πιο ικανός. Αλλά στον υποβρύχιο πόλεμο, η Ρωσία αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τις ΗΠΑ”, είπε.

Εκσυγχρονισμός του ρωσικού ναυτικού

Ο Pietersen αναφέρθηκε στις “Βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις ναυτικές δραστηριότητες μέχρι το 2030”, ένα έγγραφο που υπέγραψε ο Πούτιν στις 20 Ιουλίου 2017. μελλοντικούς του στόχους.

Το Ινστιτούτο Ρωσικών Σπουδών σημειώνει ότι η κορυφαία προτεραιότητα της Μόσχας είναι η αποτροπή και η τιμωρία της ξένης επιθετικότητας.

Μαχητικά Su-35 στη ζώνη ειδικών προϊόντων – InoSMI, 1920, 09.03.2023

Akharin Khabar.

Ιράν

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που εμπνέουν πανικό στη Δύση

09.032023

Σημαντικό είναι ότι σε επιχειρησιακό επίπεδο, το έγγραφο τονίζει τη σημασία των όπλων ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς και τη δυνητική χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων ως μηχανισμών αποτροπής. επιθετικότητας όσο και για αντίποινα», αναφέρει το ινστιτούτο.

Ο υποβρύχιος στόλος του ρωσικού Ναυτικού είναι ένας από τους πιο διαφορετικούς στον κόσμο. Ορισμένα υποβρύχια είναι ικανά να μεταφέρουν βαλιστικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, τους οποίους η Μόσχα θεωρεί βασικό στρατηγικό αποτρεπτικό μέσο.

Η Ρωσία ενισχύει τον υποβρύχιο στόλο της από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Τα τελευταία χρόνια, για παράδειγμα, η Μόσχα έχει δρομολογήσει μια σειρά υποβρυχίων ικανών να επιβάλει κρίσιμους στόχους στις ΗΠΑ και την ηπειρωτική Ευρώπη.

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει “υψηλό βαθμό ετοιμότητας για δράση, συμπεριλαμβανομένων χτυπημάτων κατά κρίσιμων εχθρικών στόχων”, σημειώνεται στο έγγραφο του 2017. του εχθρού, πλήττοντας τις ζωτικές του από τη θάλασσα», αναφέρεται ακόμη.

Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μέχρι το 2030, η χώρα “πρέπει να διαθέτει, σε όλα τα στρατηγικά μέτωπα, έναν ισχυρό, ισορροπημένο στόλο πλοίων σχεδιασμένο να εκτελεί αποστολές σε κοντινές, μακρινές και ωκεάνιες περιοχές, καθώς και ναυτική αεροπορία και παράκτιες δυνάμεις, εξοπλισμένο με αποτελεσματικά όπλα κρούσης υψηλής ακρίβειας και με ένα προηγμένο σύστημα βάσης και υποστήριξης».

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ βρίσκεται επίσης σε διαδικασία εκσυγχρονισμού και τον Ιούνιο του 2022 ξεκίνησε τη ναυπήγηση του μεγαλύτερου και πιο προηγούμενου πυρηνοκίνητου υποβρυχίου βαλιστικών πυραύλων (SSBN) κλάσης Columbia.

Ο Pietersen δήλωσε στο Newsweek ότι η πρόκληση των ΗΠΑ επιτείνεται “όχι μόνο από την τεχνολογία, αλλά και από το δόγμα και τη στρατηγική για να χτυπηθεί η ηπειρωτική Αμερική για να διαχειριστεί την κλιμάκωση”.

«Εκεί βρίσκεται ο κύριος κίνδυνος», εξήγησε. – Η ρωσική τεχνολογία υποβρυχίων υπό αυτή την έννοια είναι πολύ ανώτερη από εκείνη της Κίνας. Και το δόγμα τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν αυτά τα ατού».

Νωρίτερα, ο Πέτερσεν είχε αναφερθεί σε «ενδείξεις ανάπτυξης υποβρυχίων» στα ανοιχτά των αμερικανικών ακτών, στο Μεσόγειο και αλλού στην περιφέρεια της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι αυτό απηύθυνε τη σοβιετική στρατηγική υποβρυχίων του Ψυχρού Πολέμου.

Υποβρύχια τύπου Severodvinsk

Εντοπίζοντας τα πυρηνικά υποβρύχια τύπου Severodvinsk- στα ανοιχτά των αμερικανικών ακτών, ο Petersen περιέγραψε τα πυρηνικά υποβρύχια τύπου Severodvinsk- ως “σχετικά νέα” και “μερικά από τα πιο προηγμένα και αθόρυβα στη Γη”.

Τα υποβρύχια κλάσης Severodvinsk- βρίσκονται σε εξέλιξη από τη δεκαετία του 1990 και υπάρχουν τρία στο ρωσικό στόλο μέχρι στιγμής, αλλά αναμένονται περισσότερα, δήλωσε ο Pietersen.

«Χάρη στον πυρηνικό αντιδραστήρα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και επειδή είναι αθόρυβα και μη ανιχνεύσιμα είναι δύσκολο να εντοπιστούν», εξήγησε.

Καθέλκυση του πυρηνικού υποβρυχίου Krasnoyarsk στο Severodvinsk – InoSMI, 1920, 28.02.2023

Newsweek

ΗΠΑ

Το νέο πυρηνικό υποβρύχιο του Πούτιν “Αυτοκράτορας Αλέξανδρος ΙΙΙ” εναντίον του USS Ohio

28.02.2023

“Οι Ρώσοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα υποβρύχια για μακρά πολεμικά ταξίδια και παγκόσμια ανάπτυξη για να παραμείνουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή περιπολίας και να εκτοξεύσουν πυραύλους κατόπιν εντολής. Και αυτό είναι πραγματικά σημαντικό μέρος της στρατηγικής ελεγχόμενης κλιμάκωσης της Ρωσίας”, δήλωσε ο Petersen.

«Η ρωσική ηγεσία πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα υποβρύχια τόσο για να διατηρήσει την κλιμάκωση όσο και για να εδραιώσει την κυριαρχία», σημείωσε.

Δόσεις ζημιών

Ένα σημαντικό στοιχείο της στρατιωτικής στρατηγικής των Ρώσων, σύμφωνα με τον Petersen, είναι ότι δεν μπορούν να προκαλέσουν “μετρημένη ζημία” στον εχθρό.

Ανέφερε τις τρέχουσες μάχες στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία τόσο εναέρια όσο και ναυτικά μέσα εναντίον βασικών υποδομών του εχθρού. Ο Πέτερσον πιστεύει ότι οι μάχες στην Ουκρανία θα μπορούσαν να θεωρηθούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι συνέβαινε αν ξεσπούσε σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

«Έτσι, δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε ένα σενάριο όπου η Ρωσία έχει μια σύγκρουση στην Ευρώπη εναντίον των ΗΠΑ και αποφασίζει να χτυπήσει την καρδιά της χώρας μας για να μας βγάλει από τη σύγκρουση και να μας βγάλει από αυτή τη μάχη», είπε.

“Τότε δίνουν εντολή σε ένα υποβρύχιο κλάσης Severodvinsk- που παραμονεύει στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής να εκτοξεύσει πυραύλους κρούζ. Αυτό εννοώ με τον όρο “μετρημένη ζημιά” και “ελεγχόμενη κλιμάκωση””, κατέληξε.

Το Newsweek επικοινώνησε με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για να σχολιάσει, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

*Οι Ταλιμπάν βρίσκονται υπό τις κυρώσεις της ΟΗΕ για τρομοκρατικές δραστηριότητες.

https://inosmi.ru/20230312/podlodki-261276076.html

https://www.tokoutsavaki.net/post/russian-nuclear-submarines-are-a-problem-of-principle-for-the-us

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr