ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΤΑ 5 (Π) ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΗΜΟΝΑ ΒΑΣΙΛΕΑ / ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΑΝΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΣ. - 1 Μαρ 2022 - 21:45

Στην προηγουμένη δημοσίευσιν είδαμε τα πέντε Π πριν τον Ελεήμονα Βασιλέα, που είτε ήδη μας απασχολούν είτε θα μας απασχολήσουν άμεσα :

ΠΑΡΑΒΑΣΗ > ΠΟΛΕΜΟΣ > ΠΑΝΙΚΟΣ > ΠΕΙΝΑ > ΠΟΝΟΣ

Στις ημέρες της βασιλείας του ελεήμονα Βασιλέα θα κυριαρχούν αξίες, που περιγράφονται από τις πέντε διαφορετικές λέξεις, τα αρχικά των οποίων ξεκινούν πάλιν από Π :

ΠΙΣΤΙΣ > ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ > ΠΡΟΝΟΙΑ > ΠΡΟΚΟΠΗ > ΠΛΟΥΤΟΣ

Επιγραμματικά θα αναλάβει σαν άξιος στρατιώτης κι επιτετραμμένος του Χριστού :

♦ 1ον την επιβολή δίκαιης κρίσης,

♦ 2ον ανοικοδόμηση και

♦ 3ον την κήρυξη του Ευαγγελίου σε όλη τη γη …

Ο πιστός Βασιλέας παραβάλλεται προς τον Μέγα Κωνσταντίνον (Μακρυγιάννη ενθ’ ανωτ.σελ.207) και το ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΣΕΒΕΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΚΙ ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙ (Λέοντος Σοφού, σελ.107, 1149).

♦ Ο Μέγας Κωνσταντίνος βασίλευσε στην τότε οικουμένη μετά τους διωγμούς της Νέας Βαβυλώνας Ρώμης κατά της Εκκλησίας …

Ο Ιωάννης θα βασιλεύσει σε όλην την οικουμένη μετά την καταστροφήν της Βαβυλώνας της μεγάλης (Αμερική και ΝΤΠ) …

♦ Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ειρήνευσε τους τότε λαούς,

ο Ιωάννης θα ειρηνεύσει όλους τους λαούς της γης …

♦ Ο Κωνσταντίνος έκτισε την Κωνσταντινούπολη,

ο Ιωάννης θα την ανακαινίσει …

♦ Ο Μέγας Κωνσταντίνος συγκάλεσε την Α’ Οικουμενική Σύνοδο,

ο Ιωάννης θα συγκροτήσει την Η’ Οικουμενική … (και τελευταία)

♦ Ο Κωνσταντίνος ανακήρυξε την Ορθόδοξη Εκκλησία ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ο Ιωάννης θα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΩΣΕΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ …

Θα τιμωρήσει την ασέβεια και θα εγκαθιδρύσει επίγεια βασιλεία θεάρεστη, σε τύπο της προσεχούς γενικής κρίσης και της αιώνιας Βασιλείας των Ουρανών, της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού …

Ο Βασιλέας αυτός θα λάμψει «ΩΣ ΗΛΙΟΣ» (Αποκ.ι’1), Θα ευαγγελιστεί σε «Παν έθνος και φυλήν και γλώσσαν και λαόν το αιώνιον Ευαγγέλιον του Χριστού κι ούτω θα φωτιστεί η γη εκ της Δόξης Αυτού» (Αποκ.ιη’1) …

Ανακεφαλαιώνοντας : τα πέντε Π πριν τον Ελεήμονα Βασιλέα, που είτε ήδη μας απασχολούν είτε θα μας απασχολήσουν άμεσα :

ΠΑΡΑΒΑΣΗ > ΠΟΛΕΜΟΣ > ΠΑΝΙΚΟΣ > ΠΕΙΝΑ > ΠΟΝΟΣ

Τα πέντε Π, που θα ζήσουμε αργότερα με τον Ελεήμονα Βασιλέα :

ΠΙΣΤΙΣ > ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ > ΠΡΟΝΟΙΑ > ΠΡΟΚΟΠΗ > ΠΛΟΥΤΟΣ

(Δημοσίευσις του 2015 του καταργημένου ιστολογίου Ανάργυρος : http://anargyros61.blogspot.gr/2015/09/blog-post_12.html )

Σχολιάζοντας το θέμα του πλούτου, είδαμε ότι ο χειρισμός του απαιτεί ιδιαίτερη εκπαίδευσιν, μάλλον παίδευσιν εκ Κυρίου και γι αυτό είναι το τελευταίο, το οποίον θα αποκτήσουμε. Διαπιστώσαμε τα προκαλούμενα προβλήματα με τις βιωνόμενες καταστάσεις, οι οποίες εκεινούν από τους έχοντες και κατέχοντες το χρήμα και την άκρως εγωιστικήν και εγωπαθή χρήσιν του.

Ας μην ξεχνάμε τι έγραψε προ 2500 ετών ο Σοφοκλής στην Αντιγόνη : «Τίποτε δεν υπάρχει στον κόσμον, πιο ολέθριον, πιο καταστροφικόν από το χρήμα».

Προσωπική εκτίμησις ότι αυτό το 10ο Π, θα είναι το βασικό πειρασμικό στοιχείον εν όψει του τέλους και της Τελικής Κρίσεως.

~ ~ ~

Μόλις χθες, ευλαβέστατος ορθόδοξος αδελφός με στενές οικογενειακές σχέσεις με Ουκρανία, μου έστειλε την ακόλουθη φωτογραφία, που πιθανόν απεικονίζει Άγγελον πάνω από το Κίεβο. Οι κρίσεις δικές σας.

https://postimg.cc/75yZT7Vp

Κυανούς Ουρανός

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr