ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τα “Lightings” έφτασαν στον Κόλπο: Η Αμερικανική αεροπορία έστειλε τα F-35 στα Εμιράτα

ΔΙΕΘΝΗ. - 20 Απρ 2019 - 23:00
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση
Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ συνεχίζουν να καθυστερούν (αλλά όχι τόσο όσο πολλοί πιστεύουν) τη διαδικασία εγκατάστασης των μαχητικών F-35 σε υπηρεσία. Μετά από τα αεροσκάφη του σώματος πεζοναυτών , τα μαχητικά σύντομης καθέτου απογείωσης F-35B που έχουν επισημανθεί με αποστολές μάχης στο Αφγανιστάν, τα αεροσκάφη , στην “κανονική”τους έκδοση F-35A, έχουν σταλεί στην πολεμική υπηρεσία της πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Η Izvestia κατανοεί τις προοπτικές και τις συνέπειες.
Flying Fuzine

Έτσι αποκαλείται η μοίρα της πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, η πρώτη που πήγε το αεροσκάφος F-35 για πολεμική υπηρεσία στο εξωτερικό. Η 4η μοίρα μαχητικών ιπτάμενων Fuzine, η οποία αποτελεί μέρος της 388ης τακτικής πτέρυγας, η οποία λειτουργεί κατά διαστήματα από το 1941 και η τελευταία φορά που ενεργοποιήθηκε ήταν το 1974 και από εκείνη τη στιγμή δεν αποσύρθηκε από την πολεμική σύνθεση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της ύπαρξης η μοίρα συμμετείχε στις μάχες του β ‘ Παγκοσμίου πολέμου στη Βόρεια Αφρική και στην Ιταλία, μετά στους πολέμους της Κορέας και του Βιετνάμ και στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου το 1991.
Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι το F-35A της 4ης μοίρας έχει ήδη μεταφερθεί έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες – στην αεροπορική βάση Kaden στη νήσο Οκινάουα το 2017 – 2018, αλλά αυτή η ανάπτυξη δεν υπονοεί καμία μάχη. Στη Μέση Ανατολή, είναι σχεδόν αναπόφευκτο.

Το 1950-60 η μοίρα είχε την έδρα της στην Ιαπωνία, όπου έλαβε το τωρινό της όνομα. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχει αλλάξει πολλά αεροπλάνα και για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτελούνται κυρίως τα καθήκοντα αεροπορικής άμυνας, χρησιμοποιώντας μαχητικά αναχαιτίσεως , από P-61 σε F-102. Το 1965, η μοίρα αναπροσανατολίστηκε σε τακτικές εργασίες και στο Βιετνάμ πολέμησε με τα μαχητικά πολλαπλών χρήσεων F-4C “Fantom ΙΙ”, καταγράφοντας στον λογαριασμό της , ειδικότερα το τελευταίο για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σε αυτόν τον πόλεμο μια νίκη στον αέρα – ενός MiG-21 που το κατέρριψε στις 8 Ιανουαρίου 1973.

Τα τελευταία F-35, στην 4η μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ μεταφέρθηκαν το 2017, και η πέμπτη γενιά της άλλαξε τα F-16 που κατασκευάστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Εκτός από την 4η, η 388 πτέρυγα αρεροσκαφών περιλαμβάνει δύο ακόμη μοίρες- την 421, όπου συνεχίζουν να λειτουργούν εκεί τα F-16, και την 34η, η οποία το 2016 έγινε η πρώτη μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, υπό ετοιμότητα μάχης με F-35. Αλλά για την ανάπτυξη εντολών στο εξωτερικό δεν επελέγη αυτή τη μονάδα, αλλά άλλες που έλαβαν νέα αεροσκάφη ένα χρόνο αργότερα.
Παλαιό νέο θέατρο
Η κύρια ομάδα πιλότων και των μαχητικών πήγαν στο εξωτερικό με τον δικό τους τρόπο–από τη βάση Hill στη Γιούτα μέχρι τη βάση Αλ-Ντάφρα στα ΗΑΕ με μια ενδιάμεση προσγείωση στην Iσπανική αεροπορική βάσηMoron και αρκετούς αερεφοδιασμoύς στον αέρα. Τα άλλα πληρώματα, καθώς και το τεχνικό προσωπικό, μεταφέρθηκαν με Boeing B-747, και ο εξοπλισμός παραδόθηκε σε στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφορών. Μαζί με αυτούς, οι ειδικοί της 419ης αεροπορικής πτέρυγας των Αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων πήγαν στο εξωτερικό, το καθήκον των οποίων είναι να παρέχουν στις πολεμικές μονάδες ό,τι χρειάζονται. Σε αυτό το στάδιο, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ συνήθως προσπαθεί να στείλει ειδικούς από όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα για να λάβουν εμπειρία στη λειτουργία νέου εξοπλισμού.
Από την σκοπιά του θεάτρου πολέμου , η Μέση Ανατολή δεν αντιπροσωπεύει καμία έκπληξη για τους Αμερικανούς, αλλά δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων της σημερινής σύγκρουσης, η νέα ανάπτυξη του F-35 μπορεί να είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.
Η κύρια ίντριγκα ολόκληρης της επιχείρησης εξακολουθεί να είναι το ζήτημα της “μυστικότητας ή της μη μυστικότητας”-μέχρι στιγμής, οι περισσότερες από τις πτήσεις του νέου αεροσκάφους εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιήθηκαν με τοποθετημένους τους φακούς Luneberg-ανακλαστήρες που αυξάνουν την ορατότητα του αεροσκάφους για τα ραντάρ. Αυτό γίνεται τόσο για λόγους ασφαλείας, για να αποφευχθούν οι συγκρούσεις με αεροπλάνα με όσα δεν ανιχνεύουν το δυσδιάκριτο αεροσκάφος και για να διατηρηθεί η μυστικότητα, όμως είναι πολύ πιο δύσκολο να προσδιοριστεί το πραγματικό επίπεδο αόρατοτητας με τους εγκατεστημένους ανακλαστήρες.
Από την άποψη της ειρηνικής υπηρεσίας ή επιθέσεων σε τρομοκράτες, η χαμηλή ορατότητα ενός αεροσκάφους δεν παίζει ρόλο, αλλά υποτίθεται ότι σε μια πραγματική “κατάσταση αορατότητας” τα νέα μαχητικά θα πάνε να πολεμήσουν όταν ο σκοπός και το επίπεδο της προστασίας του αξίζει τον κόπο.
Καθήκοντα αυτού του είδους μπορεί να προκύψουν στην 4η μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ: δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η Αμερικανική διοίκηση δεν θα είναι σε θέση να επιφέρει ένα νέο πλήγμα για τα Συριακά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένων των αντικειμένων που καλύπτονται από την αεροπορική άμυνα. Πιθανότατα, φυσικά, αυτά τα καθήκοντα θα επιλυθούν (αν όχι τελείως ) με τη χρήση των όπλων μεγάλης εμβέλειας — πύραυλοι Cruise, από απόσταση που υπερβαίνει το εύρος του κύριου αεροπορικού αμυντικού εξοπλισμού , αλλά και καταστάσεων στις οποίες οι Αμερικανοί αποφασίζουν να χρησιμοποιούν όπλα με μικρότερη εμβέλεια — για παράδειγμα, οι βόμβες αέρος που καθοδηγούνται —και αυτά δεν πρέπει να αποκλείονται.
Ένα λιγότερο πιθανό σενάριο είναι η πιθανή χρήση του F-35A κατά του Ιράν, το οποίο μπορεί επίσης να απαιτήσει πραγματική χαμηλή ορατότητα. Τελικά, η καταπολέμηση αυτής της χώρας απαιτεί μια πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη από ό, τι είναι διαθέσιμο τώρα, και μια μοίρα, ακόμη και τα πιο σύγχρονα αεροσκάφη, δεν θα αλλάξει αυτή την κατάσταση.
Τι θα αλλάξει
Οι αλλαγές συμβαίνουν πραγματικά. Όλοι οι τύποι αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν ήδη εισαγάγει το νέο αεροσκάφος-το τελευταίο ήταν στο Πολεμικό Ναυτικό, όπου αναγνωρίστηκε το F-35C τοποθετημένο στο αεροπλανοφόρο που λειτουργούσε στα τέλη Φεβρουαρίου 2019.
Οι πεζοναύτες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα αεροπλάνα τους στη μάχη, πιθανότατα τους επόμενους μήνες θα είναι και η Πολεμική Αεροπορία-παρά τη δηλωμένη νίκη για το Χαλιφάτο, ο ρυθμός των αεροπορικών επιθέσεων είναι ακόμα πολύ υψηλός. Φυσικά, πρόκειται για επιθέσεις κατά τρομοκρατών, αλλά η διαδικασία των αγώνων μάχης, η προετοιμασία τους και η υποστήριξη τους θα δώσουν την απαραίτητη εμπειρία σε πιλότους, τεχνικούς και προσωπικό υπηρεσιών. Μια σημαντική πτυχή είναι η διαφήμιση – στο εγγύς μέλλον το νέο αεροσκάφος θα αξιολογηθεί στην Ελβετία, οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη, οι διαγωνισμοί στη Φινλανδία και τον Καναδά πλησιάζουν, και η νίκη της Lockheed σε αυτές δεν είναι εγγυημένη.
Ωστόσο, το νέο αεροσκάφος δίνεται σταδιακά σε όλο και περισσότερους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών σε κείνους που έχουν ήδη εγγραφεί σε αυτό το πρόγραμμα από πριν. F-35 έχουν ήδη λάβει (αν και έχασαν ένα) οι Ιάπωνες, Βρετανοί, Αυστραλοί, Ιταλοί, Νορβηγοί, Ισραηλινοί. Τα προσεχή χρόνια, ο αριθμός των νέων μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ευρασία θα αυξηθεί δραματικά, επιτρέποντάς μας να μιλήσουμε για μια νέα τάση στην αναλογία των δυνάμεων: οι σύμμαχοι των Αμερικανών, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν ακόμη υψηλό τεχνικό επίπεδο της πολεμικής αεροπορίας τους, θα λάβουν αισθητά Ποσότητες εξοπλισμού της νέας γενιάς, ενώ η Ρωσική Αεροπορία δεν βιάζεται ακόμα να αναπτύξει την μαζική αγορά του μαχητικού Su-57.
Φυσικά, αυτό δεν είναι μια στιγμιαία διαδικασία, αλλά η παράδοση του Su-57 σε συνδυασμό με την ανάπτυξή του, ακόμη και στην περίπτωση μιας απόφασης για προμήθεια νέων μηχανών “από χθες”, παίρνει επίσης πολύ χρόνο.
Εκπρόσωποι του Ρωσικού Υπουργείου Αμύνης έχουν ήδη δηλώσει ότι το SU-57 είναι ένα το ατού σε περίπτωση που οι προοπτικές της ποιοτικής υπεροχής των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στον αέρα κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία γίνουν πραγματικότητα. Υπάρχει η υποψία ότι αυτή η υπόθεση, εν γένει, έφθασε.
https://iz.ru/
tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…