ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη με 61.000 χλμ/ώρα (βίντεο)

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 24 Νοέ 2019 - 22:10

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία ανέφερε ότι ένας τεράστιος αστεροειδής θα «σφυρίξει» από τον πλανήτη μας τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, με την ασύλληπτη ταχύτητα των 61 χιλ. χλμ/ώρα. Συγκεκριμένα, 63 φορές γρηγορότερα από την ταχύτητα πτήσης ενός Boeing 737 και 25 φορές πιο γρήγορα από τη μέγιστη ταχύτητα ενός μαχητικού τζετ F-22 Raptor.

Σύμφωνα με τη NASA, ο εν λόγω αστεροειδής ονομάστηκε 2019 VF1, έχει μέγεθος 150 μέτρα και θα περάσει από τη Γη στις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου, ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), που χαρακτήρισε ως τον αστεροειδή ως «Κοντινό στη Γη Σώμα» (ΝΕΟ), δεν κρύβει κίνδυνο για τον πλανήτη μας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι συχνά ακόμη και οι μεγαλύτεροι αστεροειδής που οι τροχιές τους πλησιάζουν τη Γη δεν εντοπίζονται από τις Διαστημικές Υπηρεσίες. Άλλο ένα σημαντικό ραντεβού με ένα ουράνιο σώμα αναμένεται τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Η NASA τον έχει ονομάσει 2000 CH59 κι έχει το μέγεθος του Empire State Building στη Νέα Υόρκη.

Αλλά ακόμη κι αν η εμφάνισή τους στο διάστημα κοντά στην τροχιά της Γης δεν αποτελέσει έκπληξη για τους αστρονόμους, σύμφωνα με τον εκπαιδευτή της NASA κι εναέριο ελεγκτή, Ρόμπερτ Φροστ, τίποτα δεν μπορεί να γίνει εάν ο κολοσσιαίος αστεροειδής βρίσκεται σε τροχιά πρόσκρουσης με τη Γη.

Σύμφωνα με τον Φροστ, υπάρχουν δύο εναλλακτικές για να προλάβουμε ένα χτύπημα από αστεροειδή – είτε να τον καταστρέψουμε είτε να αλλάξουμε την τροχιά του μακριά από τον πλανήτη μας – αλλά μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα δεν έχει τα μέσα για να κάνει τίποτα από τα δύο.

pronews.gr
Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr