ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τεράστιο καραβάνι μεταναστών κατευθύνεται προς τα νότια σύνορα των ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ. - 25 Απρ 2023 - 18:33
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Ένα τεράστιο καραβάνι μεταναστών έχει σχηματιστεί στο νότιο Μεξικό και κατευθύνεται προς τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το καραβάνι εκτιμάται ότι είναι περίπου 3.000 μετανάστες ισχυροί και αυξανόμενοι και αποτελούνται κυρίως από άνδρες στρατιωτικής ηλικίας.

Οι μετανάστες ξεκίνησαν την Κυριακή με ένα μεγάλο τροχόσπιτο από το νότιο Μεξικό και άρχισαν να περπατούν βόρεια καθοδόν προς τις ΗΠΑ

Οι διοργανωτές ισχυρίζονται ότι το καραβάνι είναι μια διαμαρτυρία ενάντια σε κέντρα κράτησης όπως αυτό που κάηκε τον περασμένο μήνα, σκοτώνοντας δεκάδες.

Οι μετανάστες, κυρίως Βενεζουελάνοι, άρχισαν να περπατούν βόρεια από την Ταπατσούλα, μια πόλη στο Μεξικό κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα.

Ο δηλωμένος στόχος των μεταναστών είναι να φτάσουν στην Πόλη του Μεξικού σε περίπου 10 ημέρες.

Μόλις φτάσουν στην πόλη, λένε ότι θα κάνουν έκκληση για το κλείσιμο των κέντρων κράτησης.

Ωστόσο, πιστεύεται ότι το καραβάνι θα συνεχίσει στη συνέχεια προς τα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Τα περισσότερα καραβάνια που ξεκίνησαν στο νότιο Μεξικό έχουν κατευθυνθεί βόρεια προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι μετανάστες συχνά βλέπουν τέτοιους μαζικούς περιπάτους ως ευκαιρία να περάσουν τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού σε μια μεγάλη ομάδα.

«Μπήκαμε στο καραβάνι για να είμαστε πιο ασφαλείς και να μην κρατηθούμε», είπε ο Yoani, ένας μετανάστης από τη Βενεζουέλα που έδωσε μόνο το μικρό του όνομα, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο Yoani είπε ότι, όταν βρεθεί στην Πόλη του Μεξικού, αυτός και η οικογένειά του ελπίζουν να συνεχίσουν βόρεια για να περάσουν τα σύνορα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν είναι σαφές πόσοι από τους «διαδηλωτές» σχεδιάζουν να συνεχίσουν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, φαίνεται απίθανο πολλοί από τους μετανάστες να παραμείνουν στην Πόλη του Μεξικού αφού περπάτησαν για δέκα ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα νέα έρχονται καθώς η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν αναμένει να άρει τον τίτλο 42 στις 11 Μαΐου.

Ενώ ο Μπάιντεν ελπίζει να άρει την επιτυχημένη συνοριακή πολιτική της εποχής Τραμπ τον επόμενο μήνα, υπάρχουν αγωγές που επιχειρούν να τη διατηρήσουν σε ισχύ.

Η πολιτική, η οποία θεσπίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, επιτρέπει στους συνοριακούς πράκτορες να απελαύνουν αμέσως άτομα που έχουν περάσει τα σύνορα παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε τα συνοριακά κράτη για την πολιτική που οδήγησε σε πτώση των παράνομων διελεύσεων.

Οι παράνομοι μετανάστες που υποβάλλονται σε επεξεργασία σύμφωνα με τις εξουσίες του Τίτλου 42 δεν επιτρέπεται να ζητήσουν άσυλο ενώ βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και απομακρύνονται από τη χώρα.

Το πρόγραμμα Title 42 έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια φορές για τον αποκλεισμό των αιτήσεων ασύλου.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) προετοιμάζεται για μια εισροή παράνομων μεταναστών όταν αρθεί ο Τίτλος 42.

Αρχικά, το πρόγραμμα επρόκειτο να λήξει στις 21 Δεκεμβρίου 2022, αλλά παρατάθηκε με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Το DHS υπολόγισε ότι 9.000 έως 14.000 μετανάστες την ημέρα θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα όταν λήξει η πολιτική του Τίτλου 42.

slaynews.com

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr