ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τιτάνας και Ρέα: Τόσο κοντά αλλά και τόσο διαφορετικοί…

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. - 8 Φεβ 2018 - 8:10
Loading...

Η NASA επαναδημοσίευσε μια παλιότερη εικόνα που είχε τραβήξει το Cassini και απεικονίζει το δορυφόρο Ρέα να περνάει μπροστά από τον Τιτάνα. Οι διαφορές των δυο δορυφόρων του Κρόνου είναι εκπληκτικές. Από τη μια, η Ρέα είναι ένας κόσμος γεμάτος κρατήρες και ο Τιτάνας έχει μια εξαιρετικά

πυκνή ατμόσφαιρα αζώτου και λίμνες υδρογονανθράκων, όντας το μοναδικό σώμα στο πλανητικό μας σύστημα μαζί με τη Γη, με υγρό στην επιφάνειά του.

Η εικόνα τραβήχτηκε στις 19 Νοεμβρίου 2009 από απόσταση 1.148.000 χιλιομέτρων. Η Ρέα που είναι στο προσκήνιο, έχει διάμετρο 1.527 χιλιομέτρων και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δορυφόρος του Κρόνου, μετά τον Τιτάνα (5.151 χιλιόμετρα). Δεν διαθέτει σχεδόν καθόλου γεωλογική δραστηριότητα και για αυτό το λόγο είναι γεμάτη αρχαίους κρατήρες. Ο Τιτάνας ωστόσο, εκτός από πυκνή ατμόσφαιρα και λίμνες, έχει βροχή, αέρα και άλλα «γήινα» χαρακτηριστικά.

Η εικόνα της NASA (σε υψηλή ανάλυση εδώ), είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της ποικιλομορφίας των κόσμων που απαντούνται στο ηλιακό μας σύστημα, ακόμη και αν πρόκειται για δυο δορυφόρους του ίδιου πλανήτη.

ptisidiastima

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter