ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τι Είναι Αυτός ο Σκοτεινός Κύκλος στην Σελήνη

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 9 Ιαν 2019 - 14:15
Loading...

Στο Φεγγάρι υπάρχει ένα μεγάλο μυστήριο που κρύβεται στην πίσω όψη της. Την ονομάζουμε «Αθέατη Πλευρά της Σελήνης», επειδή θεωρητικά δεν την βλέπουμε ποτέ από την Γη. Την λέμε και «Σκοτεινή Πλευρά της Σελήνης» για τον ίδιο λόγο.

Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει πρέπει πρώτα να καταλάβουμε γιατί η μία πλευρά της σελήνης φαίνεται και η άλλη όχι.

Όπως αναφέρει το earth-chronicles.com, για όσους ζουν στη Γη, φαίνεται πως ο φυσικός δορυφόρος του πλανήτη μας δεν περιστρέφεται ποτέ. Στην πραγματικότητα, όμως, περιστρέφεται συνεχώς. Μόνο που η περιστροφή του γύρω από τον άξονά του και γύρω από τον πλανήτη συμβαίνει με την ίδια ταχύτητα, μία φορά κάθε 27 ημέρες περίπου.

Το φεγγάρι μας δεν ήταν έτσι από τη γέννησή του. Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι, όπως πολλοί άλλοι φυσικοί δορυφόροι, αρχικά περιστρεφόταν με εντελώς διαφορετική ταχύτητα. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, η βαρύτητα του πλανήτη μας είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κυρτότητα της σεληνιακής επιφάνειας και την ανάγκασε να συγχρονίσει την περιστροφή της με την τροχιακή περίοδο. Αυτό το φαινόμενο είναι πραγματικά συνηθισμένο καθώς συμβαίνει σε πολλά από τα φεγγάρια του Κρόνου και του Δία.

Η συνέχεια στο https://www.diadrastika.com/2019/01/skoteinos-kyklos-stin-selini.html#

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter