ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τι Μπορεί να μας Κρύβουν για τον Πλανήτη Αφροδίτη; (video)

ΔΙΑΦΟΡΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 4 Μαΐ 2018 - 18:40
Loading...

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο Πλανήτης Αφροδίτη είναι ένας κόσμος, μόλις «δίπλα» μας, αλλά ταυτόχρονα και τόσο μακριά μας. Είναι ένας από τους κοντινότερούς μας πλανήτες, αλλά σύμφωνα με τους αστρονόμους επικρατεί κόλαση -από πλευράς θερμοκρασίας- παρά την παιχνιδιάρικη εντύπωση που δίνει το όνομα της χαριτωμένης αρχαίας θεάς που του χάρισαν.

Παλιότερα είχε υποστηριχτεί ότι, ο περίπου ίσου μεγέθους με την Γη πλανήτης, θα μπορούσε να διαθέτει ζωή ή να υπήρξε κάποτε ζωή εκεί. Μα όλα αυτά κυνηγήθηκαν και κατέληξαν να αποτελούν μυθιστορήματα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Η ιδέα, αυτή όμως, άρχισε να ξεπερνιέται σιγά-σιγά σύμφωνα με πιο σύγχρονες εκτιμήσεις που έφεραν στην δημοσιότητα επιστήμονες της NASA και οι οποίες βασίστηκαν σε εξομοιωτές κλίματος και σε άλλα μοντέλα και εφαρμογές..

Με επικεφαλής τον Μάικλ Γουέι του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ της NASA, έγινε μία σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Geophysical Research Letters της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, όπου θεωρούν πιθανόν πριν δύο δισεκατομμύρια χρόνια να υπήρχε εκεί κάπου ένας ρηχός ωκεανός με νερό. Παράλληλα, οι θερμοκρασίες θα πρέπει να ήταν κατά πολύ χαμηλότερες από αυτές που επικρατούν σήμερα – διαφορετικά το νερό θα είχε εξατμιστεί.

Η συνέχεια στο https://www.diadrastika.com/2018/05/mporei-kryvoyn-planiti-afroditi.html#

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter