ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τον απάλλαξαν για τρίτη φορά !

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. - 1 Μαρ 2019 - 12:17
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Σε απαλλακτική κρίση οδηγήθηκε για τρίτη φορά το Συμβούλιο Εφετών, με βούλευμα που εξέδωσε για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. Η υπόθεση αφορά την αποτύπωση του αναθεωρημένου δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009.

Το Συμβούλιο δεν υιοθέτησε την εισήγηση του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών, Στέλιου Κωσταρέλου, ο οποίος έκρινε ότι ο καθηγητής, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, πρέπει να δικαστεί για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης. Έτσι, οι εφέτες, με το βούλευμα τους, αποφαίνονται ότι δεν στοιχειοθετείται το

αδίκημα που έχει αποδοθεί στον κ. Γεωργίου.

Η δικογραφία, η οποία έχει επιστρέψει τρεις φορές σε Συμβούλια Εφετών, μετά από δύο αναιρέσεις του Αρείου Πάγου σε δύο απαλλακτικά βουλεύματα, αφορά τις καταγγελίες των πρώην μελών της Στατιστικής Αρχή, Ζωής Γεωργαντά και Νικόλαου Λογοθέτη.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, ο κ. Γεωργίου και άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του, στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, σε συνεννόηση με την ευρωπαϊκή Αρχή, παραποίησαν το φθινόπωρο του 2010 τα οικονομικά στοιχεία, ώστε κατά την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, αυτό να εμφανιστεί διογκωμένο από 12% στο 15,4% του ΑΕΠ. Για την αλλοίωση των στοιχείων του χρέους, σύμφωνα με τις καταγγελίες, χρησιμοποιήθηκε μη αποδεκτή μεθοδολογία, με σκοπό να οδηγηθεί η χώρα στην ένταξή της σε μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το σημερινό, τρίτο βούλευμα, εκδόθηκε μετά την αναίρεση που άσκησε την περασμένη άνοιξη το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, στο προηγούμενο, δεύτερο, απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Η πλευρά του κ. Γεωργίου υποστηρίζει, ότι η μεθοδολογία προσμέτρησης του επίμαχου ελλείμματος του 2009 έγινε σε τήρηση ευρωπαϊκών όρων και επισημαίνει, ότι το ύψος του ελλείμματος του 2009 είναι αποδεκτό από την παρούσα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς με βάση αυτό έχουν υπογραφεί με τους εταίρους τρεις δανειακές συμβάσεις

Πηγή : slpress.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…