Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Οι δολοφονίες και οι εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των γυναικών είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που μαστίζει την Τουρκία.
Στην έκθεση που δημοσίευσε η Πλατφόρμα Πάταξης των Εγκλημάτων σε βάρος των γυναικών παρουσιάζονται συγκλονιστικά στοιχεία.
Τον περασμένο χρόνο δολοφονήθηκαν συνολικά 328 γυναίκες, ο αριθμός αυτός ανέρχεται στις 339 μέχρι το τέλος του περασμένου Οκτωβρίου. Αναμένεται δηλαδή σημαντική αύξηση μέχρι το τέλος του 2017, εάν σκεφθεί κανείς ότι μόνο τον μήνα Οκτώβρη δολοφονήθηκαν 40 γυναίκες και άλλες 25 υπέστησαν σεξουαλική βία.
Δυστυχώς τα θύματα ης ανδρικής βιαιότητας είναι τα περισσότερα ηλικίας 19-24 ετών.
Αξίζει να τονιστεί ότι το 70% των γυναικών δολοφονήθηκαν από συγγενικά τους πρόσωπα (σύζυγος, πατέρας, αδελφός, γιος). Το 40% θανατώθηκε με πυροβόλο όπλο και το 28% με αιχμηρό αντικείμενο.
Οι γυναίκες δολοφονούνται κατά κύριο λόγο όταν ζητούν διαζύγιο ή διακοπή της σχέσης τους καθώς και για οικονομικά προβλήματα.






