ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τουρκικά ΜΜΕ: «Φτάσαμε στο χείλος ενός «θερμού» επεισοδίου χτες – Ο ελληνικός Στόλος δεν τόλμησε»

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 5 Σεπ 2019 - 12:01
Loading...

«Φτάσαμε στο χείλος ενός θερμού επεισοδίου χτες στις 4 Σεπτεμβρίου» αποκαλύπτει τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα η οποία τονίζει πως ο «ελληνικός Στόλος δεν τόλμησε»!

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Πρόσεξε, μην πλησιάσεις», η τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και απαντά επί της ουσίας στο pronews.gr που χτες έγραψε «πως κανέναν τουρκικό πολεμικό πλοίο δεν εμφανίστηκε στο σύμπλεγμα της Μεγίστης» γιατί πολύ απλά δεν εμφανίστηκε! Ο τουρκικός Στόλος προτίμησε την ασφάλεια των ναυστάθμων και δεν τόλμησε να «κλειδώσει» το Καστελόριζο όπως έλεγε.

Η «Γενί Σαφάκ» συνεχίζει το παραλήρημα και αναφέρει ότι η Ελλάδα κήρυξε Navtex στην ανατ. Μεσόγειο ως αντίδραση στην Τουρκία, αλλά τελικά «η Αθήνα δεν τόλμησε να περάσει το όριο που χάραξε η Άγκυρα», καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά πολεμικά πλοία της Τουρκίας στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα της Μεσογείου».

Σχολιάζοντας την έκδοση δύο παράλληλων Navtex τόσο από το ελληνικό όσο και από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό για πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων τις ίδιες ημέρες και ώρες μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι δύο χώρες έφτασαν στο χείλος ενός θερμότατου επεισοδίου.

«Το μπρα ντε φερ στη νότια συνοριακή γραμμή του χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας έφερε τις δύο χώρες στο χείλος ενός θερμού επεισοδίου στις 4 Σεπτεμβρίου, ωστόσο «το ελληνικό πολεμικό ναυτικό δεν έβγαλε άχνα» γράφει χαρακτηριστικά η «Γενί Σαφάκ».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι πρώτα η Τουρκία κήρυξε Navtex στις 29 Αυγούστου και ακολούθησε κήρυξη Navtex από την Ελλάδα στις 30 Αυγούστου ως απάντηση.

Ωστόσο η Τουρκία ανταπάντησε προειδοποιώντας την Ελλάδα ότι πρόκειται για περιοχή της «Γαλάζιας Πατρίδας» και ότι είναι άκυρη η ελληνική Navtex.

«Η Αθήνα δεν απάντησε σε αυτή την ανακοίνωση, ούτε και το πολεμικό ναυτικό της αντέδρασε» γράφουν οι Τούρκοι οι οποίοι δεν λένε κουβέντα για την καταδίωξη ακταιωρού από το Λιμενικό έξω από τη Χίο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει άμεσα από την περιοχή.

Τί έγραφε χτες το pronews.gr

» Xτες υπήρξε απόλυτη κυριαρχία του ελληνικού Στόλου καθώς οι Τούρκοι τελικά δεν τόλμησαν να στείλουν πολεμικό τους πλοίο στο σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Τελικά η Τουρκία έκανε πίσω και κατάπιε τον τσαμπουκά, που ετοίμαζε για νότια του Καστελόριζου. Η αποφασιστική στάση της Αθήνας έκανε τους Τούρκους να μαζέψουν τον Στόλο τους και να μην προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο τουλάχιστον σε αυτήν την φάση. 

Τα ελληνικά πολεμικά πλοία, φρεγάτες, τορπιλάκατοι κτλ είχαν ετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα στην περιοχή του συμπλέγματος της Μεγίστης. Αλλωστε το ΠΝ είχε δεσμεύσει την περιοχή για βολές με πραγματικά πυρά»…

 


pronews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter