ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τουρκικά παιγνίδια ΠΟΛΕΜΟΥ στο Αιγαίο Επενδύει σε κλίμα έντασης στο Αιγαίο ο Ερντογάν όσο η τουρκική οικονομία βυθίζεται

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 16 Σεπ 2018 - 9:10
Loading...

Τη στρατηγική της εξαγωγής της κρίσης με τροχιοδεικτικές βολές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο επιλέγει η Τουρκία όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει. Στη σκιά της συνέχισης των πιέσεων στη λίρα και της «λευκής πετσέτας» που έχει ρίξει ο Ερντογάν στις αγορές, εντείνονται οι «εχθρικές» ενέργειες της Αγκυρας.

Παρά το γεγονός ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν βελτιωθεί (ή τουλάχιστον δεν είναι πολεμικές) μετά

την απελευθέρωση των Μητρετώδη και Κούκλατζη και την άμεση παράδοση τούρκων στρατιωτών που πέρασαν παράνομα τα σύνορα στον Εβρο, οι παραβιάσεις στο Αιγαίο όλο και αυξάνονται. Την Πέμπτη έγιναν 43 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι έγινε παραβίαση και από εκπαιδευτικό Τ-38.

Την Παρασκευή, δύο σχηματισμοί αποτελούμενοι από συνολικά τέσσερα F-16, καθώς και μεμονωμένα ένα CN-235, προέβησαν σε τρεις παραβάσεις του FIR Αθήνας και σε δεκαεπτά παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Δύο από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Καθημερινές είναι οι αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο όπως και η «μάχη των ψαράδων». Συχνά – πυκνά έλληνες αλιείς καταγγέλλουν παρενόχληση από τούρκους ψαράδες ή και από το Λιμενικό. Τους απειλούν, τους σχίζουν τα δίκτυα, επιδεικνύουν όπλα, κι όλα αυτά σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Παρά το γεγονός ότι έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος ενός «θερμού» επεισοδίου, υπάρχει πάντα η περίπτωση ενός ατυχήματος μιας και τα νεύρα είναι πάντα τεντωμένα ενώ άγνωστες είναι οι εντολές που παίρνουν οι τούρκοι πιλότοι. Ακόμη πιο επικίνδυνα είναι τα πράγματα στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κύπρου. Οι Τούρκοι διαρρέουν ότι είναι έτοιμοι να κάνουν γεωτρήσεις, ετοιμάζοντας πολεμικά πλοία που θα βρεθούν κοντά στον «Πορθητή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε εγρήγορση και ο Στόλος θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες τρεις διαδοχικές ασκήσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν λίγες ημέρες πριν την 5η Οκτωβρίου, όταν και αρχίζει η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με αφορμή τις ασκήσεις, ο ελληνικός Στόλος θα βρίσκεται ανεπτυγμένος στο Αιγαίο.
Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στον Στρατό Ξηράς. Η σύλληψη των δύο τούρκων στρατιωτικών οφείλεται και στα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στον Έβρο, με ενίσχυση των περιπόλων σε ολόκληρη τη μεθοριακή γραμμή.

kourdistoportocali.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter