ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 5 Οκτ 2018 - 8:05
Loading...

Προκαλεί η Τουρκική Αεροπορία για μια ακόμα φορά, καθώς την Πέμπτη το απόγευμα, σχηματισμός μαχητικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, το ένα εκ των δύο τουρκικών μαχητικών εκτέλεσε στις 18:11 υπέρπτηση άνωθεν του Φαρακονησίου στα 26.600ft, περίπου 3 λεπτά μετά από την παράνομη είσοδο. Στη συνέχεια τα δύο τουρκικά F-16 εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 18:17.

Συνολικά σήμερα τρείς σχηματισμοί αποτελούμενοι από ζεύγη μαχητικών F-16 (συνολικά 6 μαχητικά) πραγματοποίησαν 23 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Εξ αυτών 2 ήταν οπλισμένα ενώ παράλληλα 2 αεροσκάφη ΑΦΝΣ τύπου CN-235 καθώς και 2 ελικόπτερα πραγματοποίησαν συνολικά 13 παραβάσεις του FIR Αθηνών, σε περιοχές του Βορειοανατολικού – Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από μαχητικά της ΠΑ σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια πρακτική.

Σημειώνεται οτι η τουρκική αεροπορική δραστηριότητα παρατηρείται σταδιακά αυξανόμενη σε σχέση με πέρυσι καθώς οι εξελίξεις στη γείτονα είχαν επιφέρει διαταραξη της επιχειρησιακής ετομότητας της.

Σύμφωνα με πηγές της ΠΑ, οι τουρκικοί σχηματισμοί είναι συγκριτικά μικρότεροι σε όγκο – σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η τακτική τους περιλαμβάνει πολλαπλές εισόδους και εξόδους από τους ίδιους σχηματισμούς (κυρίως τα ΑΦΝΣ) ενώ τα μαχητικά τους αεροσκάφη συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα γνωστά σημεία εισόδου – εξόδου στο Αν. Αιγαίο.

Σε άλλες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί οτι οι τουρκικοί σχηματισμοί προσεγγίζουν προκλητικά τα όρια του EEX και εν συνεχεία αναστρέφουν πορεία μόνο και μόνο για να «προκαλέσουν» την αντίδραση της Ελληνικής Αεράμυνας.

Η ΠΑ διατηρεί πάντοτε σε διαρκή ετοιμότητα οπλισμένα μαχητικά ετοιμότητας Readiness τόσο από κύριες βάσεις όσο και από Σμηναρχίες Μάχης στα νησιά,  που απογειώνονται σε κάθε περίπτωση παράνομης εισόδου μαχητικών, τα οποία δεν υποβάλλουν προηγουμένως σχέδια πτήσης.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :    3 (3 x 2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :    4 (2 CN-235 & 2 Ε/Π)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :   10

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :    2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :   13

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :    23 (από τους σχηματισμούς)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :    –

ΠΕΡΙΟΧΗ               :    ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

  1. 1 εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν η υπερπτήση που πραγματοποίησε ένα α/φ F-16 την 18:11 άνωθεν ν. Φαρμακονήσι στα 26.600 ft.
  2. Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ptisidiastima.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter