ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Τουρκική «λίμνη» η θαλάσσια περιοχή από την Κρήτη μέχρι την Κύπρο» – Τι διαρρέει η Άγκυρα στα τουρκικά ΜΜΕ

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 14 Νοέ 2018 - 22:30
Loading...

Επιβεβαιώνεται το χθεσινό δημοσίευμα του pronews.gr για την επίσημη παραδοχή της Άγκυρας (με έγγραφο του τουρκικού ΥΠΕΞ) για την ύπαρξη κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο αξίας σχεδόν 3 τρισ. δολαρίων.

Εκπομπή του τουρκικού καναλιού 24 TV το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει την θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κρήτης και της Κύπρου ως τουρκική αναφέρει την αξία των κοιτασμάτων.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο της εκπομπής με πράσινο χρώμα οι Τούρκοι αγνοούν παντελώς το Καστελόριζο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου δείχνοντας έτσι την περιοχή ως «τουρκική ‘λίμνη’» έχοντάς την «βάψει» πράσινη.

Τα 3 τρισ. δολάρια που είναι η αξία των κοιτασμάτων είναι πλέον γνωστά αλλά η Άγκυρα τα θέλει όλα δικά της καταπατώντας κάθε έννοια κυριαρχίας και διεθνούς δικαίου.

Χθες το pronews.gr προχώρησε στην αποκάλυψη ότι για πρώτη φορά η Άγκυρα παραδέχεται σε έγγραφο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών (Υπηρεσία Δημόσιας Διπλωματίας) το οποίο διαβιβάστηκε στις πρεσβείες και τις διπλωματικές αντιπροσωπείες, ότι «Οι υπόγειοι πόροι που έχουν εντοπισθεί στην Ανατολική Μεσόγειο είναι 3,45 τρισεκατομμύρια m3 φυσικού αερίου και 1,7 δισεκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου, συνολικής αξίας σχεδόν 3 τρισ. δολαρίων με τρέχουσες τιμές»!

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα του τουρκικού ΥΠΕΞ με τίτλο «Ο φυσικός πλούτος στην Ανατολική Μεσόγειο» ότι «Οι υπόγειοι πόροι που έχουν εντοπισθεί στην Ανατολική Μεσόγειο είναι 3,45 τρισεκατομμύρια m3, φυσικού αερίου και 1,7 δισεκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου συνολικής αξίας σχεδόν 3 τρισ. δολαρίων. Κατ’αυτό τον τρόπο, η περιοχή που καλύπτει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου καθίσταται αναμφίβολα μια από τις πιο κρίσιμες περιοχές του κόσμου».

Πάντως ο υπουργός Εξωτερικών στην Τουρκία Μεβλούτ Τσαβούσογλου ερωτώμενος από δημοσιογράφους για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ απάντησε με νέες απειλές «έχουμε κάνει τα πάντα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα μας και δεν θέλουμε κανείς να μπει σε περιπέτειες»

 

pronews.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter