ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τουρκικό F-16 πέταξε πάνω από την στρατιωτική φρουρά της νήσου Ρω σε χαμηλό ύψος

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 30 Απρ 2019 - 19:50
Loading...

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις επιθετικές τους κινήσεις στο Αιγαίο. Σήμερα επέλεξαν να κάνουν υπέρπτηση στη Ρω.

Ένα τουρκικό F-16 πέταξε σε ύψος 5.400 ποδών, (περίπου στα 1600 μέτρα) δίνοντας συνέχεια σε μια σειρά παραβιάσεων που ξεκίνησαν από την Μεγάλη Παρασκευή κι όπως φαίνεται θα έχουν διάρκεια, καθώς το κλίμα έντασης στο Αιγαίο θα αυξάνεται συνεχώς.

Πιο συγκεκριμένα στις 15:16, τα ραντάρ του Εθνικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων κατέγραψαν ένα τουρκικό F-16 να περνά χαμηλά πάνω από τη νήσο Ρω. Το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος πέταξε σε ύψος 1.600 μέτρων (περίπου 5.400 ποδών) πάνω από τη Ρω, ενεργοποιώντας τους πιλότους των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών επιφυλακής.

Το ύψος που πραγματοποιήθηκε η υπέρπτηση (πάνω από την ελληνική φρουρά της νήσου) θεωρείται χαμηλό, για ανάλογες παραβιάσεις.

Μόλις εχθές ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού, ανέφερε πως η χώρα του έχει αποκτήσει τόσο την ψυχολογική όσο και την φυσική υπεροχή στο Αιγαίο έναντι της Ελλάδας, ενώ είχε συμπληρώσει πως τα τουρκικά UAV «σκεπάζουν» το Αιγαίο.

Μάλιστα ο Τούρκος αντιναύαρχος Cihat Yaycı είχε αναφερθεί συγκεκριμένα στο σύμπλεγμα Μεγίστης3 λέγοντας:

«Η Ελλάδα προσπαθεί να διεκδικήσει δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο, μέσω της ανακήρυξης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας σε νησιά (σημ. εννοώντας το Καστελόριζο) τα οποία δεν μπορούν να έχουν σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες».

pronews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter