ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Του Καθηγητή Δρ. Γ. Ζουγανέλη : Μαθηματική απόδειξη της αποτυχίας των ειδικών μέτρων της κυβέρνησης Μητσοτάκη

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. Γ. ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ. - 7 Μαρ 2021 - 19:19

ΜΑΘΗΜΑ

Η μαθηματική επιδημιολογία μας λέει πως για να θεωρείται επιτυχημένο ενα ειδικό μέτρο ή μια μορφή lockdown πρέπει να υπάρχει μείωση της μεταβλητής Rt την περίοδο εφαρμογής των μέτρων. Αυτό στην καμπύλη των ενεργών κρουσμάτων (active, κίτρινο χρώμα στο διάγραμμα) θα εμφανίζεται απο τη στιγμή εφαρμογής του μέτρου (γκρίζα περιοχή) σε κάποιο σημείο Α της καμπύλης, σαν μια μείωση των ενεργών κρουσμάτων, που θα πέφτει κάτω απο την ευθεία ΑD (πράσινη διακεκομμένη γραμμή, εφαπτομένη στο σημείο Α). Η κίτρινη καμπύλη ΑΒ θα έχει δηλαδή μια μορφή που θα μοιάζει με την διακεκομμένη πορτοκαλί καμπύλη ΑC.

Απο την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουμε σαν πραγματική καμπύλη των κρουσμάτων – σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ – την κίτρινη συνεχή καμπύλη ΑΒ που είναι εκθετικής μορφής. Η καμπύλη πραγματικών δεδομένων ΑΒ των ενεργών κρουσμάτων απο τον ΕΟΔΥ δείχνει

πως τα μέτρα απέτυχαν παταγωδώς με επιπλέον πιθανότητα να είναι πολύ έντονη η ενδοοικογενειακή λοίμωξη και

πως τα μέτρα πρέπει να χαλαρώσουν άμεσα, γιατί αλλιώς θα συμβεί αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη στις 12 Νοεμ. 2020, όπου υπήρξαν επιπλέον νεκροί (βλέπετε εδώ) λόγω λάθους απόφασης επιβολής του lockdown.

Αυτό δεν είναι άποψη. Είναι τελικό.

Γ. ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ

https://zcode-gr.blogspot.com/2021/03/blog-post_7.html

Σχετικές διασυνδέσεις

Ξεχάστε τη Ανοσία Αγέλης. Το lockdown της Θεσσαλονίκης ήταν δολοφονικό λάθος. Mε μαθηματική απόδειξη.

Εγκληματικό το 1ο lockdown των 40 ημερών. Μετέφεραν το πρόβλημα αυτούσιο στο μέλλον!

Είναι πολύ επικίνδυνος ο εμβολιασμός πάνω απο ένα όριο. Αδιάβαστη η επιτροπή πάλι

Που βρισκόμαστε με την πανδημία του κορωναϊού; Στη μέση του πουθενά.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr