ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το Βατικανό κάλυψε την σεξουαλική κακοποίηση από 300 «ιερείς αρπακτικά»

ΔΙΕΘΝΗ. - 15 Αυγ 2018 - 16:00
Loading...

Οι αρχές στην Πενσυλβάνια έχουν εκδώσει μια απόφαση που κατηγορεί περισσότερους από 300 «ιερείς αρπακτικών» για σεξουαλική κακοποίηση και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για την κάλυψή της για δεκαετίες.

Η έκθεση των 900 σελίδων δημοσιεύθηκε την Τρίτη από τον Γενικό Εισαγγελέα Josh Shapiro, του οποίου ο προκάτοχος εξουσιοδότησε τη μεγάλη κριτική επιτροπή το 2016 να εξετάσει τους ισχυρισμούς για κακοποίηση παιδιών και άλλες σεξουαλικές κακοποιήσεις.

“Το κύριο πράγμα δεν ήταν να βοηθήσουμε τα παιδιά, αλλά να αποφύγουμε το σκάνδαλο”, λέει η έκθεση. “Οι ιερείς άρπαζαν μικρά αγόρια και κορίτσια και οι άνδρες του Θεού που ήταν υπεύθυνοι γι ‘αυτούς όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα:αλλά τα έκρυψαν όλα”.

Η κριτική επιτροπή εξέτασε τις αξιώσεις σε οκτώ μητροπόλεις της Πενσυλβανίας, καλύπτοντας πάνω από το ήμισυ των 3,2 εκατομμυρίων καθολικών του κράτους: το Harrisburg, το Pittsburgh, το Allentown, το Scranton, το Erie και το Greensburg. Η Αρχιεπισκοπή της Φιλαδέλφειας και η μητρόπολη Altoona-Johnstown ήταν θέματα προηγούμενης έκθεσης.

“Αρκετοί επιστημοφορείς, συμπεριλαμβανομένων των επισκόπων, συχνά αποθάρρυναν τα θύματα να καταγγέλλουν την κακομεταχείριση στην αστυνομία, πιέζουν την αστυνομία να τερματίσει ή να αποφύγει μια έρευνα ή διεξήγαγε τη δική τους ανεπαρκή και μεροληπτική έρευνα χωρίς να αναφέρει τα εγκλήματα κατά των παιδιών στις αρμόδιες αρχές” .

Κάποιοι από αυτούς που κατονομάζονται έχουν πεθάνει και ο κανόνας των περιορισμών εμποδίζει το κράτος να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον πολλών άλλων.
Πριν από την απελευθέρωση της έκθεσης, ο πρώην επίσκοπος του Πίτσμπουργκ, ο οποίος τώρα ηγείται της Αρχιεπισκοπής της Ουάσινγκτον, δήλωσε στο CBS ότι η εκκλησία προσπαθούσε να απαλλαγεί από κακοποιούς ιερείς.
“Είμαστε πολύ λυπημένοι που συνέβη αυτό και γι ‘αυτό έχουμε κάνει τα βήματα για να δούμε ότι δεν θα συνεχιστεί”, δήλωσε ο Καρδινάλιος Donald Wuerl την Τρίτη και δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι δεν συμβαίνει κακομεταχείριση στην εκκλησία σήμερα, ωστόσο.
https://www.rt.com/usa/435959-pennsylvania-predator-priests-vatican/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter