ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το Δημόσιο αρνείται να δώσει έγγραφα στην Βαρβάρα Φύτρου, που έχασε την οικογένειά της στο Μάτι

ΕΛΛΑΔΑ. - 19 Μαρ 2019 - 18:18
Loading...

Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η αίτησή της, όπου ζητά επίδειξη εγγράφων για τα εναέρια μέσα που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην κατάσβεση 

Η Βαρβάρα Φύτρου, που έχασε τον σύζυγο και τα παιδιά της κατά την πυρκαγιά στο Μάτι, ζητά την επίδειξη εγγράφων σχετικά με τα εναέρια μέσα που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην κατάσβεση.

Την επίδειξη εγγράφων σχετικά με τα εναέρια μέσα που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική ζητά με αίτησή της που συζητήθηκε σήμερα στο Μονομελές

Πρωτοδικείο η Βαρβάρα Βουκάκη, χήρα του Γρηγόρη Φύτρου που μαζί με τα δύο παιδιά τους έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία συνολικά κόστισε 100 ανθρώπινες ζωές.

Η αιτούσα ζητά από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος και μία ιδιωτική εταιρία, να της παρέχουν πληροφορίες γύρω από τις κινήσεις των εναέριων μέσων που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην κατάσβεση.

Στη συζήτηση, διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, παραστάθηκε το ελληνικό Δημόσιο το οποίο θεωρεί απαράδεκτη την αίτηση, με αιτιολογικό ότι το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής και η ΥΕΜΠΣ δεν αποτελούν νομικό πρόσωπο. Ο συνήγορος της κ. Βουκάκη, Βασίλης Καπερνάρος αντιτείνει πως οι δύο υπηρεσίες:

«Έχουν ήδη απαντήσει ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση εγγράφων, αφού είναι μέρος της ποινικής δικογραφίας, ωστόσο δεν τα έχουν χορηγήσει και έτσι δεν περιλαμβάνονται στην ανάκριση». Κατά τον δικηγόρο «ψεύδονται ότι τα έχουν αποστείλει».

Στο δικαστήριο εξετάστηκε φίλη της αιτούσας, η οποία ανέφερε πως η κ. Βουκάκη θέλει να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που ζητά, για κάθε νόμιμο σκοπό αλλά βρίσκεται αντιμέτωπη «με πλήρη σιωπή» των αρμοδίων. Η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Πηγή: www.lifo.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter