ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το Ιράκ κλείνει τον εναέριο χώρο του.

ΔΙΕΘΝΗ. - 21 Αυγ 2019 - 10:01
Loading...

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Αδέλ Abdul-Mahdi, θέσπισε νέες κατευθυντήριες γραμμές, δηλώνοντας ότι ο εναέριος χώρος της χώρας του περιορίζεται στη στρατιωτική κίνηση από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

«Ο πρωθυπουργός διέταξε να ανακαλέσει όλες τις ειδικές άδειες πτήσης στον ιρακινό εναέριο χώρο για αεροσκάφη αναγνώρισης, αεροσκάφη αναγνώρισης με όπλα, μαχητικά, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κάθε είδους διαθέσιμα στις ιρακινές και μη ιρακινές πλευρές», ανέφερε επίσημη δήλωση του Ιράκ, μετά από συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράκ αυτή την εβδομάδα.

«Όλες οι αρχές πρέπει να συμμορφωθούν με αυτήν την εντολή. Όλες οι πτήσεις που παραβιάζουν αυτόν τον κανονισμό θα θεωρούνται επιθετικές, στις οποίες θα απαντήσει αμέσως η αεροπορική άμυνα μας », πρόσθεσε η δήλωση.

Αυτή η προειδοποίηση περιλαμβάνει τις δυνάμεις συνασπισμού των ΗΠΑ που αγωνίζονται στην Εσωτερική Λειτουργία της Αντι-Ισλαμικής Πολιτικής (ISIS), οι οποίες χρησιμοποιούν το ιρακινό εναέριο χώρο από το 2014.

Ο αμερικανικός στρατός δημοσίευσε μια δήλωση που εκφράζει την αποφασιστικότητά του να συμμορφωθεί με τους όρους.

«Ως φιλοξενούμενοι στα κυριαρχικά σύνορα του Ιράκ, το CJTF-OIR συμμορφώνεται με όλους τους ιρακινούς νόμους και την κατεύθυνση από την κυβέρνηση του Ιράκ», ανέφερε η ανακοίνωση. «Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συμμορφώθηκε αμέσως με όλες τις κατευθύνσεις που έλαβαν οι Ιρακινοί μας εταίροι καθώς εφάρμοζαν την εντολή του Πρωθυπουργού».

Η νέα οδηγία απαιτεί επίσης να απομακρυνθούν οι στρατιωτικές βάσεις και οι εναποθέσεις από τις μεγάλες πόλεις.

Η ιρακινή κυβέρνηση χορήγησε στις φιλο-ιρανικές πολιτοφυλακές ένα μήνα για να απομακρύνουν τα στρατιωτικά τους παραρτήματα από τις πόλεις. Αυτό αναμένεται να παρεμποδίσει τη λειτουργία τους, αλλά αγνοούσαν παρόμοιες οδηγίες από την ιρακινή κυβέρνηση στο παρελθόν.

Η κίνηση του Ιράκ έρχεται μετά από τεράστιες εκρήξεις την περασμένη Δευτέρα στο πρώην αμερικανικό στρατό στρατόπεδο Falcon, επίσης γνωστό ως al-Saqr, κοντά στη Βαγδάτη. Το στρατόπεδο χρησιμοποιήθηκε από την τοπική υπέρ-ιρανική σιιτική πολιτοφυλακή ως αποθήκη όπλων και κέντρο διοίκησης. Το στρατόπεδο είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, μια αποστολή εκτοξευτών βαλλιστικών πυραύλων που μεταφέρθηκαν πρόσφατα από το Ιράν κρυμμένα μέσα στα φορτηγά μεταφοράς τροφίμων.

Η προειδοποίηση του Ιράκ έρχεται σε μια εποχή που η τουρκική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί βομβαρδισμούς κατά των θέσεων του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος στο Ιράκ.

Η ιρακινή κυβέρνηση καταδίκασε τακτικά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς σαν παραβιάσεις της κυριαρχίας τους.
https://www.breakingisraelnews.com/135642/iraq-shuts-down-air-travel-stop-israeli-strikes-iranian-instllations/

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter