ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το Ιράν έπληξε ισραηλινό πλοίο – Βόμβα 300 λιβρών πυροδότησαν πράκτορες της ΜΟΣΑΝΤ μέσα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Νατάνζ

ΔΙΕΘΝΗ. - 13 Απρ 2021 - 19:19
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Καταστράφηκαν 4.000 φυγοκεντρωτές

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Kλιμακώνεται διαρκώς η αντιπαράθεση Ιράν-Ισραήλ με την Τεχεράνη να προσπαθεί να πάρει εκδίκηση για ότι συνέβη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Νατάνζ και να κτυπά ισραηλινό πλοίο έξω από τις ακτές των ΗΑΕ.

Αυτό που σοκάρει, είναι οι λεπτομέρειες της επιχείρησης των Ισραηλινών στην Νατάνζ, μια επιχείρηση που στο Ισραήλ πλέον μιλούν ανοικτά.

Το γεγονός πως το Ισραήλ έφτασε σε σημείο να πυροδοτήσει βόμβα μέσα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις, δείχνει πολλά για την κρισιμότητα της κατάστασης.

Το Ιράν έπληξε ισραηλινό πλοίο

Σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινών και αραβικών ΜΜΕ, το Ιράν έπληξε το πλοίο Hyperion της ισραηλινής εταιρείας PCC έξω από τις ακτές των ΗΑΕ.

Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το ισραηλινό πλοίο κτυπήθηκε από ιρανικό πύραυλο ή UAV ενώ δεν υπάρχουν θύματα. Αυτή τη στιγμή γίνεται εκτίμηση της ζημιάς.

Το πλοίο με σημαία Bahamas, ακινητοποιήθηκε στις ακτές της Fujairah. Το πλοίο ανήκει στην ισραηλινή εταιρεία “Ray Shipping company”.

Πρόκειται για το πρώτο κτύπημα μετά το πλήγμα που δέχτηκαν οι Ιρανοί στον πυρηνικό αντιδραστήρα της Νατάνζ.

Παράλληλα, το κτύπημα έρχεται ακριβώς μια εβδομάδα μετά την επίθεση στο ιρανικό πλοίο υποκλοπών SAVIZ στην Ερυθρά Θάλασσα.

To Iσραήλ έπληξε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν – Μεγάλη ζημιά στις συσκευές φυγοκέντρησης – Τεχεράνη: “Είναι πυρηνική τρομοκρατία” (upd, βίντεο, εικόνες)

Σε βάθος 40 μέτρων κτύπησαν οι πράκτορες της ΜΟΣΑΝΤ

Τρομαχτικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την επιχείρηση των ισραηλινών βαθιά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Νατάνζ.

Επιβεβαιώνουν απόλυτα το WarNews247 που ανέφερε εξαρχής πως η επίθεση δεν έγινε μέσω κυεβερνοεπίθεσης αλλά υπήρξε και φυσική παρουσία πρακτόρων της ΜΟΣΑΝΤ.

Οι πράκτορες της ΜΟΣΑΝΤ “φύτεψαν” βόμβα 300 λιβρών στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Νατάνζ διεισδύοντας βαθιά μέσα στο ιρανικό έδαφος.

Βόμβα 300 λιβρών τοποθέτησαν οι Ισραηλινοί

Αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών ανέφερε πως “τοποθετήθηκε εκρηκτική συσκευή” που έθεσε εκτός τόσο το πρωτεύων όσο και το δευτερεύον εφεδρικό ηλεκτρικό σύστημα

Η βόμβα τοποθετήθηκε κοντά στην κύρια γραμμή ηλεκτροδότησης του εργοστασίου της Νατάνζ και πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως με αποτέλεσμα να σταματήσει να λειτουργεί ολόκληρο το πυρηνικό εργοστάσιο.

Σύμφωνα με το ισραηλινό Κανάλι 13, η βόμβα τοποθετήθηκε την Κυριακή στις 4. a.m. τοπική ώρα όταν περίπου 1.000 εργάτες βρίσκονταν στο εργοστάσιο της Νατάνζ.

Οι εγκαταστάσεις άδειασαν αμέσως μετά την έκρηξη για να γίνει έλεγχος για άλλες βόμβες. Δεν εντοπίστηκε καμία άλλη αλλά η έκρηξη ήταν αρκετή για να καταστραφούν ολοσχερώς οι φυγοκεντρωτές του Ιράν.

Υπάρχουν πληροφορίες πως η έκρηξη κατέστρεψε 4.000 φυγοκεντρωτές.

Ο πρώην αρχηγός πυρηνικής ενέργειας του Ιράν Abbasi αποκάλυψε πως το ηλεκτρικό κύκλωμα στο οποίο τοποθετήθηκε η βόμβα βρισκόταν 40-50 μέτρα υπόγεια στην Νατάνζ.

Ο Ιρανός πολιτικός Alireza Zakani επιβεβαίωσε πως αρκετοί φυγοκεντρωτές καταστράφηκαν ενώ μέρος των εγκαταστάσεων διαλύθηκε εντελώς με την έκρηξη.

Ο Zakani αναρωτήθηκε πως οι αρχές ασφαλείας του Ιράν απέτυχαν να εντοπίσουν 300 λίβρες εκρηκτικών που η ΜΟΣΑΝΤ κατάφερε να περάσει μέσα στο πυρηνικό εργοστάσιο.

 

 

 

 

]

 

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr