ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το Ισραήλ θα ελέγξει τα μαχητικά F-35I μετά από την συντριβή του F-35 στη Νότια Καρολίνα

ΔΙΕΘΝΗ. - 12 Οκτ 2018 - 13:11
Loading...

Μαχητικά αεροσκάφη F-35 της  Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Φωτογραφία αρχείου
Μόσχα, 11 Οκτωβρίου- RIA Novosti. Η Ισραηλινή πολεμική αεροπορία  θα ελέγξει όλα τα μαχητικά  F-35I  μετά το περιστατικό με την συντριβή του  F-35  στη Νότια Καρολίνα το Σεπτέμβριο,  σύμφωνα με δελτίο Τύπου της υπηρεσίας Τύπου του Στρατού.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου υπήρξε μια συντριβή του νεώτερου μαχητικού  της πέμπτης γενιάς F-35B στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας, η οποία ήταν  η πρώτη για όλη την οικογένεια των

αεροσκαφών F-35. Η οικογένεια αεροσκαφών  F-35 είχε προηγουμένως βιώσει επεισόδια, αλλά κανένα  από αυτά  δεν είχε προκαλέσει τέτοιες συνέπειες.

«Ο διοικητής της  Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας  Amikam Norkin αποφάσισε να λάβει προφυλάξεις και να διεξάγει δοκιμές σε όλα τα αεροσκάφη F-35I, παρά το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη σε ένα μοντέλο που δεν χρησιμοποιείται από την Iσραηλινή πολεμική αεροπορία και παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν ελαττώματα σε Ισραηλινά αεροσκάφη της  Πολεμικής Αεροπορίας, » αναφέρει η δήλωση.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η δοκιμή θα διαρκέσει μερικές ημέρες, μετά την οποία οι μαχητές επιστρέψουν στις λειτουργικές δραστηριότητες.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι μετά τη συντριβή στη Νότια Καρολίνα, μια τεχνική επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε, τα αποτελέσματα της οποίας παραδόθηκαν επίσης στην Ισραηλινή πολεμική αεροπορία. Τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν ότι η δυσλειτουργία εντοπίστηκε στην γραμμή καυσίμου του κινητήρα.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η υπηρεσία τύπου  του Ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι η πέμπτη γενιά F-35 μαχητικών είχαν εκπαιδευτεί και δηλώθηκαν έτοιμα για στρατιωτική χρήση από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία. Στα ισραηλινά  μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας είχε δοθεί  το όνομα «ādir»-«Mighty (ισχυρός)» στην εβραϊκή μετάφραση.

Το 2014, ένας κινητήρας F-35  άρπαξε  φωτιά κατά την επιτάχυνση, το αεροπλάνο σταμάτησε στο διάδρομο. Το 2016, υπήρξαν δύο ακόμη πυρκαγιές: τον Σεπτέμβριο, το F-35A στο έδαφος και τον Οκτώβριο, το F-35B πήραν  φωτιά. Και στις δύο περιπτώσεις, ο πιλότος ήταν σε θέση να προσγειώσει  το αεροσκάφος. Επιπλέον, σημειώθηκαν λιγότερα σημαντικά περιστατικά, όπως το μη αναπτυσσόμενο μπροστινό σύστημα προσγείωσης τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Ο πιλότος  προσγείωσε  με επιτυχία το  αεροσκάφος στον διάδρομο.

https://ria.ru

tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter