ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ …Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 25 Οκτ 2017 - 8:58
Loading...

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στις 17 Οκτωβρίου 2017 ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τις ΗΠΑ και διαπίστωσε πόσο καλός άνθρωπος είναι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ!

Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ η εφημερίδα “Αυγή” είδε αυτή τη συνάντηση, ως συνάντηση “στρατηγικών εταίρων”!

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί! Βρε κοίτα να δεις, που η αριστερά έγινε πιο δεξιά της δεξιάς!

Γιατί, όταν επί παραδείγματι στις 19 Νοεμβρίου 1999 ερχόταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα, οι ιδεολογικοί πατέρες του Τσίπρα έκαιγαν την Αθήνα φωνάζοντας: “Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι”! Απολαύστε τους σε παράταξη μάχης! Παπαδημούλης (Αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, παρακαλώ) Αλαβάνος, Γλέζος, Παπαγιαννάκης, Κωνσταντόπουλος, Λυκούδης, Κουβέλης, Κουναλάκης, Αλιφιέρη!

Δηλαδή, όλοι οι “προοδευτικοί σύντροφοι” μαζί!

Ελλάδα μου τι ζεις και δεν το καταλαβαίνεις!!

Χάνει τους “φίλους” του ο Πανούλης…

Μας προκαλεί μεγάλη ευχαρίστηση όταν τα όσα γράφουμε για τη Siemens από το 2012 δικαιώνονται και από εκείνους που κατά το παρελθόν δεν συμφωνούσαν, από τη στιγμή που εξυμνούσαν τον CEO της Siemens κ. Πάνο Ξυνή!

Δείτε λοιπόν, τι ανάρτησε το newmoney.gr στις 20/10 με τίτλο: Πάνος Ξυνής: ο CEO της Siemens που “πατά” τη συμφωνία με τη χώρα μας:

«Πρόκειται για την πολυεθνική που αμαύρωσε το όνομα της με την παράνομη δράση της στη χώρα μας. Που με τις μίζες δημιούργησε κλυδωνισμούς και που ενώ ήλθε σε έντιμο συμβιβασμό με το Δημόσιο το 2012, δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. Αντί δηλαδή να επενδύσει στην Ελλάδα, αποεπενδύει. Αρχιτέκτονας αυτής της στρατηγικής δεν είναι άλλος από τον Έλληνα CEO της Siemens κ. Πάνο Ξυνή. Τον μάνατζερ που δεν ενδιαφέρεται για την πατρίδα του και που περνάει μέρος των δραστηριοτήτων στη χώρα μας στην Τουρκία (βλέπε λουκέτο Πίτσος) ή στην Ιταλία. Το ερώτημα όμως είναι άλλο: τι κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα για όλα αυτά; Για την αθέτηση συμφωνηθέντων με το Κράτος μας; Τι θα γίνει με τις απανωτές, καραμπινάτες υπαναχωρήσεις της πολυεθνικής από όσα υπέγραψε; Και τελικά θα πληρώσει ποτέ η πολυεθνική των σκανδάλων και των μιζών; Σαν να μην έφθαναν αυτά ο κ. Ξυνής φέρει κι άλλες ευθύνες όπως αυτές για τα αρνητικά αποτελέσματα του γκρουπ στην Ελλάδα. Αυτό το αποδεικνύουν τα απογοητευτικά της αποτελέσματα για το 2016. Συγκεκριμένα, για τη χρήση του 2016 (1/10/2015 – 30/9/2016) ο κύκλος εργασιών ανέρχεται σε 61,18 εκατ. ευρώ και σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης χρήσεως (77, 92 εκατ.) παρουσιάζει μείωση κατά 21,5%. Πρόκειται για καταβαράθρωση η οποία οφείλεται κυρίως κατά 12 εκατ. ευρώ στην απόσχιση του κλάδου ιατρικών μηχανημάτων και κατά 3,7 εκατ. ευρώ λόγω μειωμένων πωλήσεων του τμήματος βιομηχανίας ως συνέπεια της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας αλλά κι εξαιτίας της σιωπηρής τάσης μεταφοράς δραστηριοτήτων της πολυεθνικής από τη χώρα μας στην Ιταλία. Να θυμίσουμε πως παρά τη διμερή συμφωνία για επενδύσεις – άρα και προσλήψεις – στην Ελλάδα ως αντιστάθμισμα των σκανδάλων και παράνομων χρηματοδοτήσεων η διοίκηση του Πάνου Ξυνή ακολουθεί άλλη στρατηγική. Πρόσφατα λοιπόν ο Πάνος Ξυνής, του οποίου η θητεία στη διοίκηση της εταιρείας ανανεώθηκε πρόσφατα, αιφνιδίως αποφάσισε την καρατόμηση στελεχών της Siemens σε ένα κύμα που έχει προϋπάρξει κι αυξάνεται. Κάπως έτσι, η χρήση του 2016 έκλεισε με ζημιές προ φόρων ύψους 1,03 εκατ. ευρώ με μείωση και του αριθμού εργαζόμενων ο οποίος από πάνω από 500 άτομα που ήταν στις αρχές του σκανδάλου πλέον ανέρχεται μόλις σε 175 άτομα. Όμως η πτώση δεν σταματά εδώ καθώς οι εκτιμήσεις για το διάστημα 2016 – 2017 είναι επίσης καθοδικές με τον τζίρο να αναμένεται να ανέλθει σε 55,2 εκατ. ευρώ κι αυτά όταν ετοιμάζονται κι άλλες μετατοπίσεις δραστηριοτήτων από την Ελλάδα σε Ιταλία και Αυστρία».

Όλα τα παραπάνω μου δίνουν να καταλάβω πως, δρομολογείται η αντικατάσταση του κ. Ξυνή και μετά την αποκαρδιωτική του και γεμάτη κενά κατάθεση στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens!!

Γιατί βρε Ντόρα, αφού δεν το έχεις…

Χθες δώσαμε μια ηχηρή απάντηση στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη η οποία κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, σχετικά με το κλείσιμο του εργοστασίου της BSH (πρώην Πίτσος) και τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens το 2012! Σε αυτήν την ερώτηση η Βουλευτής της ΝΔ επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στην παρούσα κυβέρνηση!

Γιατί βρε Ντόρα; Ποιος ήταν κυβέρνηση το 2012 πού καταστρατήγησε τη μοναδική ομόφωνη απόφαση – στα χρονικά – της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που επιδίκαζε ζημία του Δημοσίου – τουλάχιστον – της τάξεως των 2 δις ευρώ και ο Σαμαράς τα έκανε στραγάλια με την υπογραφή του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού, ενεργώντας επ΄ ωφελεία της Siemens;

Αλλά, Ντόρα μου, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μπορεί να μιλάνε για σχοινί!

Και δυστυχώς κ. Μπακογιάννη, είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ και σε μια καταγγελία που έλαβα, θεωρώντας πως λέει πάρα πολλά!

Η κ. Μπακογιάννη στην προσωπική της σελίδα στο facebook ανάρτησε την “τιτάνια” προσπάθειά της για διαφάνεια μέσω της ερωτήσεώς της στη Βουλή!

Όμως, τα σχόλια ήταν πολύ επικριτικά και ορισμένα – με πολιτισμένο τρόπο – ήταν πολύ καυστικά, για το τι πραγματικά συνέβη, τόσο με το εργοστάσιο που κλείνει το 2018, αλλά και τον κατάπτυστο Εξωδικαστικό Συμβιβασμό!

Φαίνεται η κ. Μπακογιάννη δεν δέχεται την αυστηρή και πολιτισμένη κριτική και αφαίρεσε τα σχόλια από τη σελίδα της στο facebook!

Αγαπητή κ. Μπακογιάννη, εάν δεν το έχεις, τι κάθεσαι και ασχολείσαι; Αφού η βουλευτική έδρα είναι εσαεί εξασφαλισμένη για εσάς!! ΄

Ένας μπόγιας να την… “μαζέψει”

Η Βουλευτής των ΑΝΕΛ και Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, όπως γράψαμε προ ημερών έχει “κλειδώσει” την αφεντιά της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθηνών, αφού οι ΑΝΕΛ βαρέσανε διάλυση!

Η πρώην βασιλικιά – ο πατέρας της Αλέξανδρος Κουντουράς ήταν αξιωματικός του Στρατού μας και αρχηγός της ΒΕΟ (Βασιλικής Εθνικής Οργάνωσης) – μια χαρά τα βρίσκει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Μπολσεβίκους “συντρόφους” της!

Έχει γίνει ίδια και όμοια με αυτούς! Ακόμη και στις ηλιθιότητες που ξεφουρνίζουν σε καθημερινή βάση, θεωρώντας πως ο λαός μας τρώει ή θα τρώει συνεχώς το κουτόχορτο που του σερβίρουν!

Είπε λοιπόν στον ΣΚΑΙ: «Ο κόσμος λέει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση! Κανένας υπουργός δεν κόβει συντάξεις, κανένας υπουργός δεν βάζει φόρους! Η κυβέρνηση στηρίζει την κοινωνική δικαιοσύνη! Φέρνουμε επενδύσεις, ανοίγουν επιχειρήσεις, μοιράζουμε πλεόνασμα! Οι Έλληνες ζουν αξιοπρεπώς, φέραμε την ανάπτυξη! Είναι επιτυχία μας που ο κόσμος δεν τρώει από τα σκουπίδια»!

Ρε παιδιά, από πού να της τα ρίξω τα φάσκελα; Από πού; Πείτε μου σας παρακαλώ!

Μας φλόμωσε στις μαλακίες! Θα ήθελα να γνωρίζω πράγματι τα πιστεύει αυτά που λέει;

Ένας μπόγιας (αυτός που μαζεύει τα αδέσποτα σκυλιά) βρε παιδιά να την… “μαζέψει”!!

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter