ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (“WEF”) Έχει Έναν Νέο Εχθρό – Τους Χώρους Στάθμευσης Αυτοκινήτων

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 6 Μάι 2023 - 6:58
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Μετάφραση: Απολλόδωρος

1 Μαΐου, 2023 | Rhoda Wilson | Διαβάστε το εδώ

Σας έχει τύχει ποτέ να βρεθείτε σε μια πυκνοκατοικημένη, άγνωστη πόλη και να δυσκολεύεστε να βρείτε μια θέση στάθμευσης; Μου συνέβη σήμερα, όταν επισκέφθηκα μια κοντινή κολεγιακή πόλη για ένα “Σαββατοκύριακο της μαμάς”, όταν κατέβηκαν εκεί οι γονείς όλων των φοιτητών. Το πάρκινγκ ήταν τόσο δύσκολο να βρεθεί!

Αν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (“WEF”) κάνει ό,τι θέλει, θα δυσκολεύεστε να βρείτε χώρο στάθμευσης κάθε μέρα, παντού!


Το σχέδιο του WEF κατά των … χώρων στάθμευσης!

Igor Chudov

Αυτό το άρθρο είναι παρεμπιπτόντως και από σήμερα:

Αυτές οι ξεπερασμένες νοοτροπίες και κανονισμοί εμποδίζουν την αστική κινητικότητα: Εμπειρογνώμονες, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, 14 Απριλίου 023.

Αποδεικνύεται ότι το WEF έχει βρει έναν νέο εχθρό: τους χώρους στάθμευσης. Βλέπετε, οι χώροι στάθμευσης επιβραδύνουν την κλιματική πρόοδο και “συγκρατούν την αστική κινητικότητα”.

Ενώ μου είναι δύσκολο να καταλάβω γιατί η βολική στάθμευση εμποδίζει την αστική κινητικότητα -που ορίζεται ως η δυνατότητα εύκολης μετακίνησης από τόπο σε τόπο- το WEF πιστεύει το αντίθετο:

Η πρόκληση: Σε πολλές πόλεις, οι χώροι στάθμευσης στην οδό είτε είναι υποτιμημένοι είτε υπάρχει υπερβολική αφθονία χώρων στάθμευσης εκτός οδού. Κατά μέσο όρο, ο χώρος στάθμευσης καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο της έκτασης της πόλης και με περίπου οκτώ θέσεις για κάθε αυτοκίνητο. Οι χώροι που βελτιστοποιούνται για τα αυτοκίνητα μειώνουν τη δυνατότητα των πόλεων να φιλοξενήσουν άλλους τύπους μέσων μεταφοράς ή λύσεις όπως σταθμούς σύνδεσης για κοινή χρήση ποδηλάτων ή σκούτερ ή σταθμούς φόρτισης οχημάτων, λέει ο Shin-pei Tsay, Global Head of Cities and Transportation Policy, Uber Technologies.

Αυτές οι ξεπερασμένες νοοτροπίες και κανονισμοί εμποδίζουν την αστική κινητικότητα: Εμπειρογνώμονες, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, 14 Απριλίου 2023.

Καθώς κάποιοι από εσάς μπορεί να μην καταλάβετε αμέσως την κωδικοποιημένη γλώσσα του WEF, τα παραπάνω σημαίνουν ότι πιστεύουν ότι η στάθμευση πρέπει να κοστίζει περισσότερο και ότι πρέπει να υπάρχουν λιγότερες θέσεις στάθμευσης.

Δεν εκπλήσσομαι που η κα Shin-pei Tsay, στέλεχος της Uber που είναι μέλος του WEF, ελπίζει να κάνει το παρκάρισμα πιο δύσκολο για εμάς. Η Uber θα έβγαζε περισσότερα χρήματα αν οι κάτοικοι των πόλεων δεν μπορούσαν να βρουν βολικό χώρο στάθμευσης. Η Shin-pei Tsay είναι ένας γνωστός μακροχρόνιος εχθρός των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων:

Shin-pei Tsay, World Economic Forum

Το WEF πηγαίνει ακόμη πιο μακριά από την κα Shin-pei Tsay και λέει: “Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική κρίση:

“Οι αρχές θα μπορούσαν ακόμη και να καταργήσουν εντελώς την ανάγκη κατασκευής χώρων στάθμευσης (!!!! – I.C.). Αυτό έχει δοκιμαστεί στο Buffalo της Νέας Υόρκης, και όπου η κυβέρνηση κατήργησε κάθε είδους κανονισμό στάθμευσης για τους εργολάβους. Οι εργολάβοι κατασκεύασαν 25% λιγότερους χώρους στάθμευσης”.

Αυτές οι ξεπερασμένες νοοτροπίες και κανονισμοί εμποδίζουν την αστική κινητικότητα: Εμπειρογνώμονες, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, 14 Απριλίου 2023.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι η εμπειρία του Buffalo ναπό την κατάργηση της στάθμευσης δεν ήταν ευτυχής:

Αφήστε τους να φάνε παντεσπάνι! (Να οδηγούν ηλεκτρικά σκούτερ -Drive Electric Scooters)

“Αφήστε τους να φάνε παντεσπάνι” είναι η πιο διάσημη ρήση που αποδίδεται λανθασμένα στη Μαρία-Αντουανέτα, τη βασίλισσα της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Παρομοίως, με τη Μαρία-Αντουανέτα, η WEF πιστεύει ότι αν δεν μπορείτε να βρείτε χώρο στάθμευσης, θα πρέπει να οδηγείτε ηλεκτρικά σκούτερ αντ’ αυτού:

Η κοινή κινητικότητα – όπως οι υπηρεσίες κοινής χρήσης οχημάτων και τα ηλεκτρονικά πατίνια – θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό εργαλείο για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών στις πόλεις μας.

Αυτές οι ξεπερασμένες νοοτροπίες και κανονισμοί εμποδίζουν την αστική κινητικότητα: Εμπειρογνώμονες, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, 14 Απριλίου 2023.

Μπορούν όμως όλοι να οδηγούν ένα σκούτερ ή να έχουν την οικονομική δυνατότητα να παραγγέλνουν καθημερινά πολυάριθμες βόλτες με την Uber;

Περίπου το 40% των αναγνωστών μου είναι συνταξιούχοι (η εντύπωσή μου από τα σχόλιά σας). Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι από εμάς μπορεί να βρίσκουν την οδήγηση σκούτερ αποθαρρυντική. Αναρρώνω από ένα σπασμένο πόδι και ένα σκούτερ είναι το τελευταίο πράγμα στο οποίο θα έβαζα το πόδι μου. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν κινητικά προβλήματα (λόγω ηλικίας ή αναπηρίας) θα είναι και οι άνθρωποι που έχουν επίσης περιορισμένα οικονομικά και δυσκολεύονται να πληρώσουν ατελείωτες βόλτες με Uber.

Φανταστείτε να πηγαίνετε σε ένα κατάστημα για να αγοράσετε τρόφιμα και ρούχα. Πόσο χρήσιμο θα είναι ένα σκούτερ για να μεταφέρετε τις αγορές σας πίσω στο σπίτι;

Ακόμη και οι νέοι άνθρωποι τραυματίζονται οδηγώντας ηλεκτρικά σκούτερ. Γνωρίζω έναν νεαρό άνδρα σε καλή φυσική κατάσταση που στραμπούληξε τον καρπό του εξαιτίας ενός ατυχήματος σε λακκούβα με σκούτερ.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σκούτερ κατά τη βροχή, το χιονόνερο ή το χιόνι; Αυτές οι εικόνες μπορεί να σας δώσουν κάποιες ιδέες:

Περιστασιακά, μπορεί να χρειαστεί να μπούμε σε ένα αυτοκίνητο και να οδηγήσουμε σε ένα νοσοκομείο για μικρά ιατρικά επείγοντα περιστατικά. Χρειάστηκε να το κάνω αυτό αρκετές φορές για μέλη της οικογένειάς μου τα τελευταία χρόνια. Πόσο καιρό θα περιμένετε να σας πάρει το Uber όταν εσείς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο είναι άρρωστο;

Τέλος, όπως επεσήμαναν οι αναγνώστες μου, τι γίνεται με τις έγκυες γυναίκες ή τις μητέρες με μικρά παιδιά;

Έζησα σε μια “πόλη 15 λεπτών” χωρίς αυτοκίνητα – για 23 χρόνια! Δεν θέλω να γυρίσω πίσω

Πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι οι “πόλεις των 15 λεπτών” δεν είναι κάτι καινούργιο. Έζησα σε μια πόλη 15 λεπτών όπου σχεδόν κανείς δεν είχε αυτοκίνητο. Στη Μόσχα της Ρωσίας, όπου έζησα για 23 χρόνια πριν μεταναστεύσω στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1994, χρησιμοποιούσα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και πήγαινα με τα πόδια στα καταστήματα και στο σχολείο αντί να οδηγώ. Δεν είχα άλλη επιλογή.

Οι άνθρωποι ζούσαν σε μικρά διαμερίσματα λόγω της αστικής πυκνότητας που ήταν απαραίτητη για να μπορούν τα καταστήματα να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια.

Το θετικό είναι ότι σχεδόν όλοι ήταν αδύνατοι εκεί, αν και οι άνθρωποι ήταν πολύ μακριά από την υγεία τους για πολλούς λόγους.

Το μειονέκτημα είναι ότι ήταν εξαιρετικά άβολο και περιοριστικό σε σύγκριση με τη ζωή μου στις ΗΠΑ, όπως ανακάλυψα μετά τη μετακόμισή μου.

Ήθελαν Να Αγοράσετε Ένα Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο. Τώρα Θέλουν Να Μην Έχετε Αυτοκίνητο

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η συζήτηση από τις κλιματικές μας αρχές ήταν ότι, για να σώσουμε τον πλανήτη, πρέπει να μεταβούμε σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αδύνατη, το WEF θέλει να μην έχουμε καθόλου αυτοκίνητα.

Η τεχνητά κατασκευασμένη έλλειψη χώρων στάθμευσης είναι ένα εργαλείο που θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να μας ωθήσουν να εγκαταλείψουμε τα αυτοκίνητα και να μεταπηδήσουμε στα σκούτερ.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα έχετε προβλήματα με την εύρεση θέσης στάθμευσης, σκεφτείτε ότι τα προβλήματά σας μπορεί, εν μέρει, να οφείλονται σε σκόπιμες και νέες τάσεις αστικού σχεδιασμού που αποσκοπούν στο να μας ταλαιπωρήσουν ώστε να υιοθετήσουμε λιγότερο άνετες και λιγότερο ασφαλείς επιλογές, όπως τα ηλεκτρικά σκούτερ.

Πόσος καιρός θα περάσει μέχρι αυτός ο τύπος να καταλήξει με σπασμένο πηγούνι;

Όταν συζητάμε για μυστικές συνωμοσίες, συνήθως σκεφτόμαστε τρομακτικά και δαιμονικά πράγματα, όπως η συνωμοσία του αποπληθυσμού.

Τα σχέδια του WEF για την κατάργηση των χώρων στάθμευσης δεν φτάνουν ακριβώς σε αυτό το διαβολικό επίπεδο. Παρ’ όλα αυτά, καταδεικνύουν την παραφροσύνη των σχεδίων τους και την αδιαφορία για την ασφάλεια και την άνεση των απλών πολιτών. Είμαι βέβαιος ότι ο Bill Gates, ο Klaus Schwab και άλλοι ηγέτες του WEF δεν θα απογοητευτούν προσωπικά από την έλλειψη θέσεων στάθμευσης – αλλά σχεδιάζουν μια τέτοια έλλειψη για εσάς και για μένα.


—Δικτυογραφία :

WEF has a new enemy – car parking spaces – The Expose

WEF has a new enemy – car parking spaces

https://apollodoros.substack.com/p/wef-a0f

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr